Wannagive
Image default
Verbouwen

3x de oudste wijken van Tilburg met een verouderd riool

Tilburg is van oorsprong een arbeidersstad. En dat is vandaag de dag dan ook erg goed terug te zien in de voormalige textielstad. Denk hierbij aan invloeden zoals het textielmuseum, tal van industriële panden die nu tot woonbestemming om worden getoverd. En tal van fraaie gevels, waar af te lezen was waar het vroeger voor dienden. Hierdoor zijn er dus ook verschillende oude wijken in de stad met een verouderd riool. Een riool ontstoppen Tilburg is dus ook aan de orde van de dag in de volgende drie wijken.

1. De Korvel, in het zuiden van Tilburg

De Korvel is één van de bekendste wijken van de stad. De wijk ligt dicht tegen het voetbalstadion van de voetbalclub Willem II aan. De wijk is te herkennen aan de kleine arbeidershuisjes die rond 1900 zijn gebouwd.

2. Broekhoven, in het zuiden van Tilburg

Op een paar kilometer van de wijk De Korvel, is Broekhoven te vinden. De wijk grenst aan het mooie Leijpark, waar het in de zomer bruist van het leven. Festivals, mensen die picknicken, spelende kinderen en sportlessen in de buitenlucht. Je komt het allemaal tegen als je een paar uur de tijd doorbrengt in het park.

3. Armhoef, in het zuiden van Tilburg

Rijd je iets verder door via de bekende Ringbaan van de stad, dan kom je uit in de wijk Armhoef. En dat deze wijk vandaag de dag gewilder dan ooit is, is niet zo gek. Je komt er tal van prachtige huizen uit de jaren ‘30 tegen én de wijk grenst aan de populaire Piushaven. Wat dit zo geliefd maakt? Een leuke combinatie van activiteiten op het water, restaurants en winkels om precies te zijn. Het is dan ook niet zo gek dat alle locals hier te vinden zijn zodra het zonnetje begint te schijnen. Ben je in de buurt en schijnt het zonnejte? Ga dan zeker eens kijken.

https://rioolgroep.com