Wannagive
Image default
Sport

3 reden waarom jij zou moeten trainen met dumbbells

Steeds meer sporten zien het belang in van het trainen met losse gewichten. Deze losse gewicht ook wel dumbbells genoemd hebben namelijk tal van verschillende voordelen. Om je een idee te geven welke voordelen dit allemaal biedt, hebben we de 3 belangrijkste voor je op een rijtje gezet. Dus train jij momenteel nog niet met dumbbells of te weinig omdat je het belang er nog niet helemaal van inziet, dan is het goed om deze voordelen eens goed door te lezen voor jezelf. We zijn er namelijk van overtuigd, dat jij naderhand van gedachten bent veranderd.

Betere resultaten

Wanneer jij veel traint op een machine, dan zul je al snel merken dat de resultaten misschien wat tegenvallen. Dit heeft ermee te maken, dat je tijdens het trainen met een machine veel meer wordt ‘begeleid’. Dit zorgt ervoor dat de kracht die je zet, vele malen minder hevig hoeft te zijn om hetzelfde gewicht te kunnen verplaatsen, dan wanneer je dit met losse Halterschijf gewichten doet. Doordat er veel meer wordt gevraagd van je coördinatie, zorgt dit ervoor dat je de spiergroep veel beter aanspreekt, dan wanneer je een machine gebruikt.

Je wordt sterker

Wanneer jij ervoor kiezen om met losse Hexagon dumbbell te gaan trainen, zorgt dit er niet alleen voor dat je snellere resultaten boekt, maar ook dat je kracht sneller toeneemt. Dat komt namelijk, doordat je met losse gewichten veel meer ‘kleine’ spieren rondom het grotere geheel aanspreekt om allereerst te zorgen voor evenwicht en vervolgens het verplaatsen van het gewicht. Het is zelfs zo, dat het trainen met losse gewichten kan zorgen voor een dubbele toename in kracht in tegenstelling tot personen die gebruik maken van machines.

Minder gevoelige gewrichten

Het laatste voordeel wat losse gewichten biedt, is dat je een stuk minder last hebt van je gewrichten. Diet komt namelijk met name door het feit dat je je eigen balans moet houden. Waar je met machines toch al snel in een bepaalde positie wordt gedwongen, is dit dus met losse gewichten niet het geval. Zoals je dus kunt zien, hebben losse gewichten een ontzettend voordeel ten opzichte van machines. Wel is het belangrijk, dat je vooral in het begin je eerst focust op de techniek en daarna pas op het gewicht.