Wannagive
Image default
Gezondheid

3 belangrijke dingen die u moet weten voordat u uw vet invriest

Vet bevriezing, ook wel cryolipolyse genoemd, is een niet-chirurgische techniek voor het verwijderen van vetophopingen die zich met koude temperaturen op bepaalde lichaamsdelen richten. De operatie is bedoeld om kleine vet klontjes te verwijderen die niet gemakkelijk door inspanning kunnen worden verwijderd. U kunt deze behandeling krijgen bij veel klinieken zoals RB Clinics of andere klinieken. Er zijn echter veel dingen die u moet weten voordat u de behandeling ondergaat.

Hoe werkt cryolipolyse?

Onderzoekers ontdekten dat vetcellen kwetsbaarder zijn voor schade door koude temperaturen dan andere cellen, zoals huidcellen. Met andere woorden, de vetcellen worden beschadigd door de koude temperatuur. De ontstekingsreactie van het lichaam op de verwonding leidt tot de dood van de vetcellen. Om de dode vetcellen en ander afval uit het lichaam te verwijderen, worden macrofagen naar het beschadigde gebied geroepen. Macrofagen is een type witte bloedcel dat een onderdeel is van het immuunsysteem. De macrofagen zullen de dode vetcellen wegvoeren om op natuurlijke wijze door uw lichaam te worden afgevoerd.

Hoe lang blijft het resultaat zichtbaar?

Voordat u de cryolipolyse behandeling ondergaat, moet u weten dat het lang duurt voordat deze behandeling significante resultaten laat zien. Al drie weken na de therapie kun je veranderingen beginnen te zien. Je merkt misschien dat het vet op bepaalde delen van je lichaam iets zal afnemen. Na ongeveer twee maanden is er nog meer merkbare verbetering. Ongeveer 4 maanden na de start van de behandeling heeft u een gemiddeld vet verlies van tussen de 15 en 28 procent.

Wie mag de behandeling niet ondergaan?

Een remedie voor iemand kan een vergif zijn voor anderen. Hoewel de behandeling gunstig is voor het verminderen van lichaamsvet, mag niet iedereen de behandeling ondergaan. Mensen met ernstig overgewicht of obesitas mogen geen cryolipolyse ondergaan. Bovendien mag het niet worden gedaan op de huid die is gesneden en verbrand, evenals op een huid met ernstige spataderen, dermatitis of andere huidlaesies. Bovendien mag u geen abnormale gevoeligheid voor koude of koude-intolerantie hebben. Mensen die dit soort reacties op kou hebben, hebben vaak de aandoening van Raynaud. Het is een zeldzame aandoening waarbij extreme kou kan voorkomen dat bloed de vingers en tenen bereikt. Zorg ervoor dat u met de professionals praat voordat u de behandeling uitvoert.