Wannagive
Image default
Boeken en Tijdschriften

Wetten bundel effectief gebruiken, zo doe je dat!

Als je regelmatig een wettenbundel gebruikt dan weet je dat het veel pagina’s zijn. Héél veel. Hieronder staan een aantal tips hoe jij je bundel zo effectief mogelijk kan gebruiken.

 

Tips gebruik bundel

–          Het kan heel zinvol zijn om de belangrijkste zaken te markeren. Op deze manier zie je in één oogopslag wat de relevante wetten zijn.

–          Daarnaast kun je er ook voor kiezen om de belangrijkste pagina’s te stickeren. Zo zit je snel op de juiste pagina.

–          Oefening baart kunst. Door te oefenen leer je hoe je het beste met de bundel om kan gaan en kun je een methode ontwikkelen die voor jou het beste werkt.

–          Terminologie. Als je eindelijk de goede bladzijde en de goede wet hebt gevonden, is het natuurlijk ook belangrijk dat je weet wat er staat. Zorg er dus voor dat je op de hoogte bent van de betekenis van de juridische termen.

–          Gebruik de index. Het is wellicht even oefenen om zaken op te zoeken via de index. Uiteindelijk kun je via de index sneller wetten opzoeken dan via het trefwoordenregister. Het is dus zeker de moeite waard om de index te gebruiken.

 

Studiehulp

Een wetten bundel is natuurlijk een hartstikke fijne studiehulp. Zonder dit dikke boek zou je alle wetten uit je hoofd moeten leren en dat is vrijwel onmogelijk. Zorg er dus voor dat je wegwijs wordt in het boek, want het zal je heel veel voordeel en gemak opleveren. Daarnaast bespaart het veel tijd als je snel kunt vinden wat je nodig hebt.

https://bundel.nl/