Wannagive
Image default
Hobby en vrije tijd

Sigaren en bekende personages

 

Een sigaar is van oudsher een teken van welvaart. Tegenwoordig weten we dat roken schadelijk is. Toch zijn er veel bekende personages die iets hebben met sigaren. In dit artikel lees je over enkele van hen. De meeste mensen denken bij sigaren aan een cubaanse sigaar. Een aanrader qua sigaren is de corona sigaar, als je deze een keer wilt proberen, kun je een corona sigaar kopen bij sigarenverkoop.nl.

De leider van de A-team 

We beginnen deze alinea met de bekende quote: ‘I love it when a plan come together.’ Natuurlijk hebben we het dan over Hannibal Smith, de bekende leider van the A-team een van oorsprong Amerikaanse serie die vanaf 1983 op de tv-schermen draaide. De A-team is nog een keer opnieuw verfilmd in 2010. 

We shall fight on the beaches

Wie kent deze uitspraak niet, mede beroemd door the Darkest Hour. De bikkelharde, eigenwijze, maar toch succesvolle oud-minister van Engeland. Tijdens de tweede wereldoorlog heeft deze man er mede voor gezorgd, dat Engeland zich niet overgaf aan de Duitsers. 

Uit de witte villa van zonnedael

Een vrouw op rubberlaarzen in een bloemetjesjurk, met een drankstokerij in de kelder en een zwarte hond. Aan deze dingen was ma Flodder te herkennen, maar ze was ook te herkennen aan de sigaar die ze rookte. 

Rambo, Rocky of zijn echte naam Sylvester Stallone

Bekend van meerdere films, groot geworden door zijn eigen script en fan van sigaren. Sylvester Stallone heeft onder andere hoofdrollen gehad in Rambo, Rocky, Creed, The Expendables en Escape plan. De sigaren van Sylvester zijn niet bepaald dun te noemen. 

Een andere beroemde politica

Uit de tijd van de eerste maanlanding en tijdens de koude oorlog, John F. Kennedy. Over deze man zijn vele verhalen, zijn leven is dan ook vaak verfilmd. Een bekende uitspraak van Kennedy is: ‘Ich bin ein berliner.’ Hiermee liet hij merken dat de Verenigde Staten achter Berlijn zou staan. 

 

De bovenstaande mensen zijn allemaal bekende sigarenrokers, roken was vroeger een stuk populairder. Je mocht toen nog gewoon binnen roken en de sigaretten stonden tussen de chips op tafel tijdens een feestje. Tegenwoordig wordt roken op steeds meer plaatsen verboden, zelfs buiten. Rookvrije plaatsen zijn te herkennen aan het blauwe teken met de witte vink. In de meeste landen buiten Nederland mag er nog op meer plaatsen gerookt worden.

 

https://images.pexels.com/photos/1637114/pexels-photo-1637114.jpeg?auto=compress&cs=tinysrgb&dpr=2&h=750&w=1260