Wannagive
Image default
Bedrijven

Pennen cadeau geven

Op sites als https://www.pengraveren.nl/ kan je vanallerlei soorten pennen vinden. Vulpennen merk cross, of Lamy balpen zijn enkele categorieën die op veel sites die pennen verkopen voorkomen. Dit is dus een mooi cadeau om iemand te geven. Wanneer je diegene goed kent, kan je het zelfs nog mooier en persoonlijker maken om de pen te graveren. Echter gebruiken mensen in deze tijd steeds minder een balpen of vulpen, mede dankzij het introduceren van de smartphone een aantal jaren geleden, en het feit dat computers ook alles kunnen opslaan wat je opschrijft. Dit maakt het gebruiksgemak veel makkelijker, omdat alle dingen die je hebt opgeschreven, mooi geordend bij elkaar staan. Er zijn echter een paar voordelen die je kunnen overhalen om een pen aan te schaffen, zowel als cadeau of zelf.

Voordelen van een pen

Er zijn dus wel degelijk voordelen van het gebruik van je pen die je kunnen overhalen om, ondanks het bezitten van een smartphone, alsnog een mooie pen aan te schaffen. Ten eerste ben je veel creatiever wanneer je schrijft met een pen op papier. Dit komt omdat je hierbij je gedachten de vrije loop kan laten gaan. Zo wordt je creativiteit gestimuleerd. Ook is het zo dat het schrijven met een pen je brein traint. Dit komt omdat je je veel meer gaat herinneren van wat je hebt opgeschreven, wanneer je dit op papier doet. Je denkt veel meer na over wat je aan het schrijven bent, ten opzichte van typen met een smartphone, waardoor de informatie beter blijft hangen. Daarnaast is het zo dat het je hoofd vrijmaakt bij het schrijven, waardoor je ruimte in je brein hebt voor ontspanning en belangrijke zaken. Dit komt omdat je zaken die iets minder belangrijk zijn, maar niet mag vergeten, opgeschreven worden, waardoor de belangrijkere zaken overblijven in je hoofd.

Voor iedere soort pen een ander doel

Er zijn heel veel verschillende soorten pennen. Iedere pen is bedoeld voor een ander doeleinde. Zo is een balpen bijvoorbeeld handig voor alledaagse dingen, zoals notities maken. Een vulpen wordt vaak gebruikt voor documenten waarbij netjes geschreven moet worden, zoals een handtekening bij de notaris, of een belangrijke brief.  Voor kinderen is het leuk om met stiften te kleuren of knutselen. Zo is voor iedere doelgroep wel een soort pen uitgevonden. Deze doeleinden kunnen nog wel eens overlappen, maar dit ligt aan de smaak van diegene. Misschien vindt iemand het wel heel fijn om met een vulpen zijn notities te maken, of gebruiken mensen altijd een balpen om belangrijke documenten in te vullen.

De pen tegenover de smartphone

Zo hebben we hierboven gezien dat beide alternatieven voordelen hebben. Zo kan je met een smartphone makkelijk al je notities ordenen, terwijl het schrijven met een pen je brein stimuleert en je creatiever wordt. Het ligt dus echt aan ieders voorkeur wat iedereen fijner vindt om te gebruiken. Zo kan het zijn dat je je notitiepapiertjes goed kan ordenen, wat hetzelfde effect geeft als je bestanden in de smartphone. Met de gedachte dat je brein er beter van wordt, kan dit de voorkeur voor je zijn. Zo heeft iedereen zijn eigen manier om dingen te onthouden.