Wannagive
Image default
Bedrijven

Milieuvriendelijk verbouwen

Als u van plan bent om in uw tuin een verbouwing te laten plaatsvinden, dan is het een heel verstandig idee om ervoor te zorgen dat u zo goed en milieuvriendelijk mogelijk van uw puin af kunt komen. Het is namelijk zo dat als u bijvoorbeeld een aantal bomen wilt gaan snoeien, het niet de bedoeling is dat u al het puin van de gesnoeide bomen in een reguliere gft-container deponeert. Het zou namelijk zo kunnen zijn dat u meer afval heeft dan dat uw gft-container kan bewaren. U zult toch van al het overgebleven puin af moeten komen. Om zo goed mogelijk van uw tuinafval af te komen, raden wij dan ook aan om een houtafval container te huren.

Is het noodzakelijk om een houtafval container te huren?

Of het daadwerkelijk noodzakelijk is voor u om een houtafval container te huren, is natuurlijk puur afhankelijk van het soort verbouwing dat momenteel plaatsvindt in uw woning. Als u er bijvoorbeeld voor gekozen heeft om uw bomen bij te snoeien in uw tuin, dan is een houtafval container huren wellicht een verstandig idee om het afval in te kunnen deponeren. Mocht u daarentegen een verbouwing doen van een slaapkamer, waarbij dus relatief weinig houtafval zal zijn, dan is dit uiteraard minder van belang. In dit geval zou u ook namelijk gebruik kunnen maken van een reguliere puinafval container.

Wat kost het om een houtafval container te huren?

De kosten van het huren van houtafval container zijn uiteraard afhankelijk van de kubieke meter inhoud die zulke afvalcontainers kunnen behouden. Voordat u aan uw verbouwing begint, is het verstandig om een schatting te maken om hoeveel afval het zou kunnen gaan. Mocht u niet zeker weten hoeveel houtafval het zal zijn, dan is het verstandig om voor de zekerheid een grotere container te huren. Voor een houtafval container van 3 m³, moet u ervan uitgaan dat u ongeveer €150 kwijt zal zijn met een huur van ongeveer 8 weken.