Wannagive
Image default
Bedrijven

Is snoep misschien wel het perfecte promotiemateriaal?

Als bedrijf zoekt u naar marketing en promotiemogelijkheden om de naamsbekendheid van het bedrijf te vergroten. Het vergroten van de naamsbekendheid moet er uiteindelijk voor zorgen dat u meer klanten en meer inkomsten binnen krijgt. U kunt als bedrijf kiezen voor verschillende promotiemogelijkheden. Zo kunt u denken aan marketingcampagnes op social media, een tv spotje of op een beurs staan. Er zijn genoeg mogelijkheden die kunnen werken, maar helaas is niks gratis. Marketingcampagnes en tv spotjes zijn erg duur en is niet voor elk bedrijf even handig om aan te pakken. Kleinere bedrijven moeten creatief zijn met de promotie en marketing en daarom is het goed om hier verder in te verdiepen. Is het uitdelen van promotiemateriaal bijvoorbeeld goed, hebben relatiegeschenken veel meerwaarde en zijn er andere goedkopere mogelijkheden om mijn bedrijf onder de aandacht te brengen. Deze vragen worden verder in dit artikel behandeld.

Promotiematerialen

Er staan veel bedrijven op beurzen om hun bedrijf te promoten aan de buitenwereld. Dit doen zij door leuke posters, producten met logo en het in gesprek gaan met mogelijk nieuwe klanten. Dit klinkt natuurlijk allemaal leuk, maar de vraag is hoeveel effect dit eigenlijk gaat hebben. Veel mensen die langs lopen pakken een leuk item mee en vergeten alles weer over het bedrijf. Niet gek natuurlijk, maar u wilt as bedrijf natuurlijk liever dat deze mensen blijven plakken of later terugkomen. Hoeveel invloed u heeft met promotiemateriaal zit in het feit wat u gaat geven. Er zijn een aantal producten dat leuk is om te geven, maar minder effect hebben. Er zijn ook producten die wat duurder zijn om in te kopen, maar wel meer effect hebben. Een goedkope optie om weg te geven is snoepgoed. Zo kunt in grote aantallen bepaalde soorten snoep krijgen waar u het logo van het bedrijf op kan laten plaatsen. Dit is niet een promotiemateriaal wat voor lange termijn meegaat maar wel altijd wordt gewaardeerd. U kunt bepaalde soorten snoep laten bedrukken. Zo is het mogelijk om lolly’s te bedrukken, maar chocolade bedrukken kan ook. Als u meer effect wilt met u promotiemateriaal is het beter om wat luxere materialen aan te schaffen. Zo kunt u denken aan bepaalde soorten kleding of andere producten. Denk bijvoorbeeld aan gymtasjes, petjes of mutsen. Dit zijn items die mensen na ontvangst mogelijk vaker gaan gebruiken.

Relatiegeschenk

Een relatiegeschenk heeft in veel gevallen meer effect dan promotiematerialen. Door een mooi persoonlijk cadeau te doen aan de desbetreffende persoon zorgt u voor bepaalde binding en het vaker terugkomen als klant. Een relatiegeschenk is duurder dan een promotiemateriaal, maar levert u mogelijk ook meer op. U kunt denken aan een mooi persoonlijk cadeau, of een mooie pen met gravering of ook weer iets met snoep. Snoep is heel populair in Nederland en daar doet u iedereen dus altijd blij mee. U kunt dan bijvoorbeeld denken aan een snoeppot met logo of bepaalde snoepsoorten met een leuk bedrijfslogo of tekst. Als relatiegeschenk is het wel beter om wat luxere snoepsoorten te geven. Denk dan bijvoorbeeld aan bonbons of andere luxe soorten chocola.