Wannagive
Image default
Bedrijven

In welke branches kun je de beste banen vinden? Je leest het hier!

Het zijn geen straaljagerpiloten, advocaten of chirurgen die de best betaalde banen van Nederland hebben. Tegenwoordig zijn er zoveel nieuwe banen bijgekomen, die de eerst best betaalde banen misschien wel van de troon jagen! Want in welke branche kun je nu eigenlijk de best betaalde banen vinden? Is het in de medische sector of toch in de technische sector? Hoe dan ook, er zijn zoveel verschillende banen in verschillende sectoren, in welke branche kun je nu de best betaalde vinden? Ben jij nieuwsgierig naar een goed betaalde baan maar weet je niet zo goed waar je moet kijken? Lees dan snel verder voor de beste banen in Nederland!

Werken in de chemie

Met salarissen vanaf 15.000 euro per maand tot 20.000 euro loopt een klinisch chemicus voorop in de bestbetaalde banen van Nederland. In deze functie houdt men zich bezig met laboratoriumonderzoek van bloed en andere lichaamsvloeistoffen voor de preventie, diagnose en behandeling van ziekten. De hoge mate van verantwoordelijkheid werpt hier duidelijk zijn vruchten af als je kijkt naar de salarissen.

Werken in de lucht

Als je het hebt over de goedbetaalde en spannende banen, dan doen piloten het nog steeds erg goed. Een krijgt minimaal 9.375 euro per maand. Een ervaren piloot met de hoogste rang kan zo’n 16.500 euro per maand krijgen. Dit is een enorm bedrag, maar vergeet niet dat de kosten voor het opleiden van een aspirant-piloot ook erg hoog zijn. Daarnaast zijn piloten vaak er vaak en lang weg van huis. Dit moet je dus altijd overwegen bij een baan in de luchtvaart.

Werken in de medische sector

Ook met werken in de zorg kun je goed betaald worden. Hoewel werken in de zorg vele uiteenlopende functies met zich meebrengt, zijn er toch een aantal banen die een wel erg goed salaris kunne hebben. Een neurochirurg bijvoorbeeld verdient ongeveer een maandsalaris tussen de 5.833 en 10.833 euro. Hij of zij moet hiervoor voldoende stresstolerantie hebben. Hoewel het werk van een dermatoloog over het algemeen minder hectisch is dan dat van een neurochirurg, heeft deze specialist in huid-, nagel- en haarproblemen ook een grote verantwoordelijkheid. Het geschatte salaris van een dermatoloog is van 5.833 tot 10.833 euro. Wellicht maakt dit het werken in de zorg voor jou nog aantrekkelijker?