Wannagive
Image default
Aanbiedingen

Hulp nodig bij revalidatie? Zee in Beweging helpt je verder

Iedereen heeft weleens wat hulp nodig in zijn leven. Maar als je net een groot ongeluk hebt gehad, dan heeft je lichaam een flinke klap opgelopen. Dit kan je niet zomaar even laten rusten en het is weer over. Nee, je zit misschien voor een langere periode in het gips en dan krijg je arm of been niet meer de beweging die het zal moeten krijgen. Daarom ga je naar de fysiotherapie om weer langzaam normaal te kunnen bewegen en zonder gips. Maar hoe gaat dat dan allemaal in zijn werking? Dat lees je allemaal in deze blog.

Intakegesprek met plan van aanpak

Als je gaat zoeken naar een passende fysio, dan ga je eerst met je huisarts bespreken wat precies de klachten zijn. Daarvan krijg je een verwijsbrief en die sturen ze naar je fysio die je hebt uitgezocht. Daar maak je een afspraak mee voor een intakegesprek om te kijken wat ze je precies kunnen aanbieden. Hierbij vragen ze je van alles over de verwijsbrief en wat je zelf graag weer zou willen kunnen. Op basis daarvan maken ze een plan van aanpak en leggen ze deze voor aan jou. Hier kun je nog dingen op aanpassen als er bepaalde dingen worden genoemd die jij niet prettig vindt. 

Aan de slag

Nadat het plan van aanpak volledig is goedgekeurd, is het tijd om aan de slag te gaan. Je hebt speciale afspraken met je persoonlijke coach en die gaat je helpen om je doelen binnen een bepaalde tijd te halen. Hierbij moet je denken aan bijvoorbeeld in de eerst week tien seconden te kunnen staan op beide voeten. En rond een aantal weken, maximaal 5 stappen kunnen zetten als het gaat om een gebroken been.

Evaluatie met je coach

Als je coach vindt dat je klaar bent om verder te gaan met je leven en geen hulp meer nodig hebt, dan gaan ze door naar de laatste fase van dit traject, de evaluatie. Hierbij gaan ze reflecteren hoe je bent gegroeid en of er rare dingen werden gezien. Hiermee zou je dan moeten oppassen. Maar na deze fase mag je weer gaan en staan waar je wil en kun je alles weer doen met je lichaam.

 

https://zeeinbeweging.nl/fysiotherapie-hoogland/