Wannagive
Image default
Bedrijven

Hoe maak ik mijn overkapping zo goedkoop mogelijk?

Je bent niet de enige met het idee om een overkapping te laten maken in je achtertuin. Veel mensen hebben hetzelfde idee mededankzij de coronacrisis. Meer mensen gaan minder op reis hebben daardoor meer geld gespaard. Een vernieuwing of verbouwing is in de laatste jaren daarom erg populair geworden. Dit is niet de enige reden waarom overkappingen duurden zijn geworden. In deze blog vind je de belangrijkste oorzaken en de beste manieren op jouw overkapping zo goedkoop mogelijk te maken!

De oorzaken van de prijsstijging

Inflatie is een van de grootse factoren in de prijsstijging. Een inflatie wil zeggen dat goederen en diensten duurder worden over tijd. Hierdoor daalt de koopkracht van de consument. Naast het feit dat materialen zijn de brandstofprijzen ook duurder geworden. Dit betekent dat de verkoper zijn producten voor meer geld moet verkopen om hetzelfde winstpercentage te behalen. De producent betaald simpelweg meer geld om zijn goederen te importeren. Verder hebben andere wereldgebeurtenissen een negatief effect op de prijs van jouw overkapping. Gebeurtenissen zoals de coronacrisis die in de inleiding al werd toegelicht. Naast de coronacrisis zorgt de oorlog die momenteel plaats in Oost-Europa tussen Rusland en Oekraïne ervoor zorg dat grondstoffen schaars worden.

Zo maak je je overkapping goedkoper!

Manuren zijn een van de twee grootse factoren die de prijs van een overkapping bepalen. Probeer te manuren te besparen door zelf je handen uit je mouwen te steken. Wellicht ken je iemand met een paar gouden handen. Probeer doormiddel van een goeie planning en voorbereiding de manuren te minimaliseren. Verricht voorbereidende taken die je zelf kan doen tijdig uit zodat de overkapping direct gemaakt kan worden. Taken zoals slopen en opruimen kunnen makkelijk zelf gedaan worden! De andere factor die een rol speelt in de prijs is het materiaal. Kies voor goedkope materialen zoals kunststof of aluminium. Deze materialen zijn momenteel goedkoper als hout. Hout is tegenwoordig erg gewild en sterk in prijs gestegen mededankzij bovenstaande oorzaken. De hoeveelheid van het materiaal en de grootte van de overkapping speelt ook een rol in de prijs. Laat zijwanden overkapping of zonnepanelen achterwegen. Op deze manier creëer je een zo laag mogelijk bedrag onder de eindstreep. Zonnepanelen en zijwanden overkappingen zijn geen musthave voor een overkapping. Deze kunnen achteraf nog altijd toegevoegd worden.