Wannagive
Image default
Marketing

Het maken van animatiefilmpjes

Een animatiefilmpje kan een goede manier zijn om een bepaalde boodschap over te brengen naar bijvoorbeeld je publiek, klanten of doelgroep. Maar een animatiefilmpje moet natuurlijk wel goed aansluiten bij je bedrijf, doelen of merk. Daarom geven wij je een aantal tips zodat je zeker weet dat jouw animatiefilmpjes een succes gaan worden! 

De doelgroep

De doelgroep is misschien wel het allerbelangrijkste uitgangspunt bij animatiefilmpjes. De doelgroep bepaalt namelijk de stijl en de inhoud van zo’n film. Als je bijvoorbeeld een animatiefilmpje voor experts maakt weet je zeker dat er niet veel tekst of uitleg nodig is over het vakgebied. Aan de hand van de doelgroep ga jij dus een animatiefilmpje creëren.

Vanuit tekst werken

Hoewel er vaak in een animatiefilmpje geen tekst wordt gebruikt is het wel handig om te werken vanuit tekst. Aan de hand van het schrijven van een goede basistekst waar het filmpje over gaat en wat er in gezegd moet worden kan er in een duidelijke taal door middel van een voice- over worden verteld in een animatiefilmpje.

Kort maar krachtig

Mensen hebben vaak geen lange spanningsboog en hun interesse valt dan ook vaak al snel weg. Een gemiddeld animatiefilmpje duurt tussen de 60 en 90 seconden. Wanneer je een filmpje gaat maken is het belangrijk dat je het kort en krachtig houdt en alleen de belangrijke zaken verteld zodat het niet te lang gaat duren.

Kies voor een professional

Wil je er echt zeker van zijn dat jouw animatiefilmpje van een goede kwaliteit is. Kies dan voor een professioneel animatieteam of bedrijf. Zo’n bedrijf kan het niet alleen beter maar heeft ook veel meer ervaring en is flexibel in het stijlen en het ontwerpproces. Kwaliteit zorgt er tenslotte voor dat jouw animatiefilmpje nog succesvoller gaat worden.

Social media is de key

Heb je je animatiefilmpje gemaakt? Kies er dan niet alleen voor om het te delen op je website, YouTube of nieuwsbrief maar ook via social media. Een video kan op social media een heel erg groot bereik krijgen waardoor er nog meer mensen in contact komen met jouw bedrijf of merk. Iets wat wel een van de doelen is van zo een animatiefilm.

https://inforeview.nl/reviews/animatie-video-koning-review/