Wannagive
Image default
Hobby en vrije tijd

Het beschermen van je haar

De zon is fijn en heerlijk warm. We kunnen er allemaal van genieten in de zomer. Het zonnetje is dan ook uitnodigend en geeft ons het gevoel en het idee dat we wat moeten doen. Lekker in de zon liggen, gaan zwemmen, op een terrasje zitten of gewoon lekker een rondje door het park lopen. Wat we soms vergeten is dat ons lichaam niet is gemaakt om lang in de zon te liggen. De combinatie van de grote hoeveelheid uv-straling en warme temperaturen kunnen slecht zijn voor het menselijk lichaam. Het is daarom in de zomer belangrijk dat we goed voor ons zelf zorgen. We moeten ons insmeren met zonnebrand, aftersun en genoeg koud water drinken om er voor te zorgen dat ons lichaam op de juiste temperatuur blijft. Maar wist je dat je ook je haar moet beschermen tegen de zon? In dit artikel lees je waarom.

Haar is iets heel kwetsbaars. In de zon liggen we graag bij het zwembad of op het strand. Het zoutwater van de zee en het chloor water uit het zwembad kunnen ons haar verkleuren en uitdrogen. Sommige mensen met blond haar dat geverfd is krijgen groen haar van chloor water. De uv-straling verlicht het pigment in ons haar en dat zorgt ervoor dat het van kleur veranderd en lichter wordt. Je haar gaat hierdoor pluizen, splijten en het breekt af. 

De zon verergert dit. Om dit te voorkomen kan je een hoef of een pet kopen. Het houdt de uv-straling van je hoofd haalt en zorgt ervoor dat je haar beschermd wordt. Hiernaast ben je beter beschermd tegen een zonnestreek. Koop wel een pet die functioneel is. Als je een pet koopt om je hoofd te beschermen is een cap kopen verstandiger dan een trucker pet kopen. Op deze manier zorg je ervoor dat je hoofdhuid en jaar gezond blijft, ook in de zomer.

https://www.snapbacks.nl/