Wannagive
Image default
Bedrijven

Een ruimte vergroten

Veel oudere huizen hebben ruimtes en kamers die wij tegenwoordig wel wat groter willen zien. Vaak zie je nog een afgesloten kleine keuken, waar we liever een open en ruime keuken zien, of een badkamer naast de tuindeur. De kans is groot dat je in deze gevallen een ruimte wilt vergroten. In deze blog gaan we het hebben over de eerste stappen bij het vergoten van een ruimte.

Muren doorbreken

Om een ruimte te vergroten zal je een muur moeten doorbreken. Voordat je een muur kunt gaan doorbreken is het belangrijk om te weten welke muren steunmuren zijn en welke niet. Steunmuren kun je meestal herkennen aan de dikte van de muur. Als je twijfelt, is het verstandig om een deskundige te vragen voordat je een muur sloopt.

Zodra je zeker weet dat de muur die je wilt verwijderen geen steunmuur is, kun je de muur eruit slopen. Je kunt dit doen door een sloophamer te gebruiken. Let wel op eventuele leidingen en stopcontacten en ga veilig te werk.

Puin afvoeren

Voordat je gaat slopen is het verstandig om een container te huren. Je moet namelijk puin afvoeren. Doordat je de muur hebt gesloopt, is er puin vrijgekomen en deze moet afgevoerd worden. Zodra al het puin is afgevoerd kun je verder met de volgende stappen. Je zult de vloer moeten aanpassen en de ruimte één geheel moeten laten worden. In sommige gevallen wordt er een nieuwe muur geplaatst op een andere plek in de ruimte. Op die manier wordt de hele inrichting van de verdieping of woning aangepast.

Wat gaat er in de ruimte komen

Afhankelijk van wat er in de ruimte gaat komen kun je nu de volgende stappen ondernemen:

–          Badkamer Leidingen moeten worden aangepast, elektriciteit, betegeling etc.

–          Keuken Leidingen moeten worden aangepast, elektriciteit, betegeling etc.

–          Slaapkamer of leefruimte Elektriciteit naar wens aangepast, vloeren gelegd, verven, afwerking van muren, inrichten.

https://afvalcontainersdrechtsteden.nl/puincontainer-huren/

Gerelateerde artikelen

De voordelen van een rieten dak

Kies een goede lockpick set om je kans tot het succesvol lockpicken van een slot te vergroten

Gezelligheid in huis