Wannagive
Image default
Electronica en Computers

Een mini drone kopen, geen gek idee!

Waarom je beter voor een kleine drone kunt kiezen

Wie het vliegen met een drone als hobby oppakt doet er goed aan te leven volgens één vaste stelregel. De drone hoeft niet groot te zijn. Het is vaak zo dat juist de modellen die wat kleiner zijn veel beter passen bij de meeste mensen. Het is dan ook niet voor niets dat juist de fabrikanten van consumentendrones steeds meer kiezen voor de ontwikkeling van de kleinere modellen, de zogenaamde mini drone. Kleine drones hebben voor de hobbyist namelijk een flink aantal voordelen. Deze voordelen zijn bijvoorbeeld op het gebied van vervoer en opslag te vinden, maar ook op het gebied van onderhoud.

 

Vervoer en opslag

Bij het kopen van een drone dromen mensen vaak weg bij de vele uren aan vliegplezier die ze met hun nieuwe toestel gaan beleven. Ze denken echter meestal niet aan de praktische kant. Die heeft te maken met de manier waarop je een drone vervoert als je niet vliegt en de manier waarop je hem opslaat. Denk er maar eens over na. Een drone met een spanwijdte van meer dan een meter, waar kan je die handig laten zonder dat hij in de weg staat of ligt? Dat is bijna niet te doen. Een kleine drone geeft je dit probleem niet.

 

Niet meer dan nodig

Groter is psychologisch gezien vaak het synoniem voor meer. Dit is het geval van een drone echter juist niet zo. De camera die onder een kleine drone gehangen kan worden hoeft niet persé van mindere kwaliteit te zijn dan de camera die juist onder de grote drone een plaats heeft. Sterker nog, vaak betreft het juist hetzelfde toestel waar foto’s en video’s mee gemaakt kunnen worden. In dat opzicht zou je dus kunnen stellen dat er eigenlijk nauwelijks verschil zit tussen de grote en de kleine drone buiten de omvang. Als particulier heb je dan dus ook weinig baat hierbij als je een drone kopen gaat.

 

Ook voor commerciële doeleinden

Hoewel de kleine drone of mini drone vooral vanuit het perspectief van de consument veel voordelen biedt, is het ook steeds meer zo dat commerciële doeleinden goed met kleine drones kunnen worden bereikt. Zo zijn reddingsdiensten bijvoorbeeld gestart met het gebruik van hele kleine drones met daarin een defibrillator ingebouwd. Deze drone is van dezelfde omvang als de drone met camera zoals jij die kent, alleen is de lens vervangen door een setje waarmee je iemand met hartproblemen kunt redden. Kleine drones kunnen immers veel makkelijker allerlei kleine hoekjes en dergelijke bereiken dan grote drones dat kunnen.

 

Samenvattend

Wanneer gekeken wordt naar de omvang van een drone, dan hoeft bij lange na niet altijd gedacht te worden dat grotere drones beter zijn. Er zijn talloze redenen aan te voeren waarom een kleine drone met camera meer dan genoeg is om als consument veel plezier te beleven. In toenemende mate kan hetzelfde gezegd worden over drones die voor commerciële doeleinden of diensten worden ingezet. Dit hangt niet af van de tijd die je doorbrengt met het vliegen met het toestel, maar juist des te meer met de doelen die je met jouw drone hebt.

https://www.dronekiezer.nl/