Wannagive
Image default
Bedrijven

Een goede grondboor

Wil je graag een schutting plaatsen in je tuin of op andere grond? Dan heb je palen in de grond nodig. Echter is het met een gewone schop natuurlijk totaal onbegonnen werk om een gat te maken dat diep genoeg is maar niet te breed. Met een grondboor is dat echter wel gewoon mogelijk. En met een goede grondboor kun je niet alleen gaten maken voor palen voor je schutting. Ook gaten voor kleine bomen, of vlaggenmasten of zelfs ontwateringsschachten. Kortom, heel handig zo’n grondboor.

De beste keuze is waarschijnlijk wel een goede benzine grondboor. Deze kunnen zelfs ondergronden zoals bevroren grond en zelfs asfalt makkelijk aan. Bovendien kan met diverse opzetstukken de boor ook een groter bereik krijgen, waardoor dieper boren ook geen probleem is. Zodoende kun je ook hele smalle kuilen mee graven maar ook bredere en diepere kuilen zijn geen enkel probleem.

Het is wel belangrijk om bij het gebruik van een grondboor de juiste veiligheidsmaatregelen in acht te nemen. Zo is het altijd heel belangrijk om oorbeschermers te dragen bij het gebruik van een grondboor, zeker wanneer deze op een harde grond gaat worden gebruikt. Een dergelijke boor produceert teveel decibellen om te gebruiken: het is altijd beter om de veiligste optie te kiezen en daarom altijd de oren te beschermen. Ook is het belangrijk dat de ogen goed worden beschermd. Bij boren kunnen veel kleine en grotere deeltjes vrijkomen. Deze kunnen in de ogen terecht komt en juist die kleine stukjes kunnen ernstige beschadigingen veroorzaken aan het hoornvlies van het oog. Ook kan het, afhankelijk van het soort grond dat je aan het boren bent, goed zijn om je neus en mond te beschermen met een mondkapje. Anders kunnen er heel makkelijk deeltjes op de luchtweg terecht komen die je in het ergste geval ziek maken, maar in ieder geval ook voor benauwdheid kunnen zorgen.

http://www.fuxtec.nl