Wannagive
Image default
Bedrijven

De voordelen van een rieten dak

Een rietendak is prachtig en geeft je huis een hele klassieke uitstraling, behalve dat zitten er veel voordelen aan een rieten dak. Natuurlijk zitten deze voordelen alleen aan het dak als je er goed mee omgaat. Behalve dat deze daken een mooie uitstralingen hebben voegen ze ook wat toe aan het milieu. Het is namelijk erg milieuvriendelijk en het is een natuurlijk product.

Het eerste voordeel is de uitstraling van een rieten dak, denk bijvoorbeeld aan een boerderij. Rieten daken geven een idyllische uitstraling. Wanneer je op een modern huis of een villa een rieten dak aanbrengt geeft dit een stuk warmere uitstraling. Het dak is dus erg sfeervol maar verhoogt ook de waarde van uw woning en verlaagt weer de energiekosten. Het is dus een zeer milieuvriendelijk dak.

Een ander voordeel is de temperatuur controle, in de winter is het warm en in de zomer is het koel. Dit is het geval omdat er lucht blijft hangen tussen en in de holle rietstengels, dit zorgt voor een goed geïsoleerd huis. Dit zorgt voor een hogere isolatiewaarde dan bij een pannendak. Een rieten dak reflecteert warmte, dit zorgt ervoor dat het in de zomer lekker koel blijft binnen en in de winter juist lekker warm. Wanneer het riet moet worden vervangen wordt het niet weggegooid maar gebruikt voor andere dingen.

Als rietdekkers hun werk goed doen gaat een rieten dak wel 40 jaar mee. Hierbij moet je er wel rekening mee houden dat het dak goed moet worden onderhouden. Wanneer je een rieten dak periodiek laat onderhouden is het mogelijk dat het dak tientallen jaren mee gaat. Een tip om je dak langer mee te laten gaan is te kiezen voor een dak met een grote hellingshoek, op deze manier zal het water gelijk van het dak aflopen en zal het dak sneller droog zijn en dus sneller meegaan.

http://www.rietwerk.nl