Wannagive
Image default
Aanbiedingen

De beste ontspanningskruiden uit smartshops die je moet proberen

Stress en angst kunnen ons leven enorm beïnvloeden. We hebben allemaal een beetje ontspanning en rust nodig, en af en toe een break van de dagelijkse drukte is essentieel om gezond te blijven. Veel mensen zoeken hun toevlucht tot ontspanningskruiden om te helpen met slapeloosheid, angst en stress. In dit artikel bespreken we enkele van de beste ontspanningskruiden die je bij de smartshop kunt kopen en hoe ze je kunnen helpen af ​​te stemmen op je innerlijke rust.

 

1. Valeriaanwortel

Deze wortel is misschien wel een van de meest gebruikte ontspanningskruiden ter wereld. Het werkt door het verminderen van de nerveuze activiteit in de hersenen en het bevorderen van een rustige slaap. Valeriaanwortel wordt vaak gebruikt om angstgevoelens te verlichten en de symptomen van slapeloosheid te verminderen. Het kan worden gekocht in tabletvorm, maar ook als thee in Smartshops.

 

2. Kamille

Kamille is bekend om zijn ontstekingsremmende eigenschappen en de kalmerende effecten die het heeft op het zenuwstelsel. Het is een uitstekende bron van antioxidanten en andere voedingsstoffen die kunnen helpen om het lichaam te kalmeren, en het is een nuttig hulpmiddel bij het behandelen van stress en angst. Kamille kan worden gekocht als thee, en het is ook een populaire toevoeging aan veel ontspannende aromatherapie.

 

3. Passiebloem

De Passiebloem staat bekend om zijn kalmerende eigenschappen, en het wordt vaak gebruikt om angst en zenuwachtigheid te verminderen. Het kan worden gekocht als thee, in tinctuur of in tabletvorm. Sommige mensen hebben gemeld dat ze slaperig worden door het gebruik van Passiebloem, houd daar dus rekening mee als je het gebruikt.

 

4. Ashwagandha

Dit kruid heeft zijn oorsprong in de Ayurvedische geneeskunde en wordt vaak gebruikt als een adaptogeen om het lichaam te helpen zich aan te passen aan stressvolle situaties. Het kan worden gekocht in capsulevorm, en regelmatig gebruik kan helpen om de fysieke en psychologische stress te verminderen.

 

5. Lavendel

Lavendel staat bekend om zijn kalmerende en ontspannende eigenschappen, en is een veel voorkomend ingrediënt in aromatherapie. Het kan helpen bij het verminderen van angstgevoelens en het verbeteren van de slaapkwaliteit. Lavendelolie kan worden gebruikt in diffusers, geurkaarsen of in badproducten.