Wannagive
Image default
Bedrijven

Coderen

Wanneer je in de supermarkt aan het winkelen bent, zullen de producten die je koopt bij de kassa gescand worden via de bardcode die aanwezig is op het product. Zo wordt er op een scherm getoond wat de prijs is van het product. Het is op deze manier erg makkelijk om de producten te scannen en direct de prijzen te zien die zichzelf bij elkaar optellen, dan dit met de hand te berekenen. Hoewel iedereen weet waar de barcodes voor gebruikt worden, is het voor de meeste mensen redelijk onduidelijk hoe deze barcodes geproduceerd worden en hoe ze dan uiteindelijk op de verpakking van de producten in de supermarkt terecht komen. In dit artikel zal het produceren van de barcodes op de producten worden uitgelegd.

Een barcode wordt ook wel een streepjescode genoemd en bestaat uit verschillende combinaties van cijfer, letters en andere leestekens. Dit is geheel afhankelijk van welk codeersysteem gebruikt wordt. Sommige barcodes kunnen namelijk bijvoorbeeld alleen letters of cijfers bevatten, maar een combinatie hiervan kan ook goed mogelijk zijn.

Barcodes kunnen niet zomaar met een normale printer zoals je die thuis hebt staan geprint worden. Het barcode printen gebruikt namelijk met een inkjet printer en deze is anders dan de printers die voor persoonlijk gebruik gebruikt worden. De printers zijn speciaal ontwikkeld om kleine karakters te printen die erg goed leesbaar blijven. Een bedrijf dat gespecialiseerd is in een klein karakter printer is KBA metronic. KBA Metronic produceert deze printers en verkoopt ze onder de naam AlphaJET.

Een AlphaJET printer is een erg goede printer van goede kwaliteit. De printer is gemaakt om goede en leesbare codes op producten te printen. De printers zijn makkelijk in gebruik en het is dus voor iedereen mogelijk om hiermee om te gaan binnen een bedrijf en er codes mee te printen. De AlphaJET staat bekend om de weinige storingen en daarnaast kan de inkt worden bijgevuld terwijl de printer door kan blijven printen.

http://kba-metronic.nl