Wannagive
Image default
Bedrijven

Abonnementen opzeggen makkelijk gemaakt

Wanneer je ergens een abonnement afsluit, ga je er van uit dat je met hetzelfde gemak je abonnement weer kan beëindigen. In de praktijk blijkt dit een stuk lastiger dan gedacht. Een abonnement afsluiten gaat vaak binnen enkele seconden online of telefonisch. Wil je het opzeggen en ben je op zoek hoe dit moet, dan moet je goed op de website zoeken. Deze informatie is niet gemakkelijk te vinden en dit maakt het erg frustrerend om je contracten op te zeggen. Vaak zitten er allerlei haken en ogen aan het opzeggen van een contract. Het wordt je beslist niet makkelijk gemaakt.

Telefonisch

Bedrijven zijn vaak telefonisch te bereiken. Dus ook wanneer je je contract wilt opzeggen, kan je ze telefonisch bereiken om te informeren hoe je dit moet doen. Een nadeel is dat medewerkers erop gericht zijn om jou als abonnee te houden, en ze je dus zullen willen overtuigen om te blijven. Ze kunnen het zelfs proberen met korting of cadeaus. Wanneer je van jezelf weet dat je hier gevoelig voor bent, is telefonisch opzeggen niet de beste optie. Schriftelijk opzeggen is dan een beter idee.

Opzegbrief

Schriftelijk opzeggen is altijd slim, omdat je zo altijd bewijs hebt dat je hebt opgezegd. Waar dit vroeger voornamelijk per post ging, kan dit nu ook via mail. Schrijf hiervoor een opzegbrief en stuur deze naar de juiste afdeling of persoon. Houd hierbij rekening met de looptijd van je contract en de opzegtermijn. Vind je een brief schrijven lastig? Dan kan je nu ook makkelijk online opzeggen bij verschillende bedrijven.

Online opzeggen

Weet je niet hoe je een opzegbrief schrijft? Dan kan dat nu een stuk makkelijker. Wil je bijvoorbeeld de Postcodeloterij opzeggen, dan kan dit heel gemakkelijk online geregeld worden. Je hoeft alleen je gegevens in te vullen en de rest wordt geregeld. Als je de Postcode loterij opzegt via 123opzeggen, dan wordt de opzegbrief automatisch gegenereerd en verstuurd naar de juiste afdeling of persoon. Je weet zo zeker dat er niets mis gaat en je hoeft het zelf niet uit te zoeken. Dat scheelt een hoop tijd en frustratie. Postcodeloterij opzeggen gaat dus heel gemakkelijk met 123opzeggen.

 

https://review-pagina.nl/