Wannagive
Image default
Industrie

Steiger kopen of huren? Maak de juiste afweging

Wanneer je erover nadenkt of je een steiger moet gaan huren of kopen is het allereerst belangrijk dat je weet wat voor steiger je nodig hebt en welke werkzaamheden je er allemaal mee kunt uitvoeren. Hier zit namelijk zeker verschil in bij steigers. Wanneer je werkzaamheden moet verrichten die binnen worden uitgevoerd, denk binnenshuis of een hal, dan is een kamersteiger de steiger die je moet gebruiken. Het is dus belangrijk van te voren uit te zoeken wat voor steiger je nodig hebt om je werkzaamheden veilig te verrichten. 

De voordelen van het huren van een steiger

Wanneer je een steiger gaat huren brengt dit zeker voordelen met zich mee, je hoeft je namelijk niet druk te maken over het vervoeren van de steiger en je hoeft de steiger ook niet zelf op te zetten. Wanneer je een steiger ook maar voor een korte tijd nodig hebt is het goedkoper om de steiger te huren, vaak wordt aangeraden een steiger te gaan huren wanneer je hem korter dan drie maanden nodig hebt. 

De voordelen van het kopen van een steiger

Wanneer je voor je eigen bedrijf vaak gebruik moet maken van steigers is het handig om de steigers te kopen, je hoeft dan namelijk niet steeds een steiger te huren. Wanneer je er ook van houdt om de touwtjes in handen te nemen is het ook handiger om een steiger kopen, je moet hem dan namelijk zelf opbouwen en afbouwen, je hebt dus ook je eigen veiligheid in de hand. Wanneer je een verbouwing gaat doen die langer dan drie maanden duurt is het ook slimmer om een steiger te kopen, wanneer je op een goede manier met de steiger om gaat kun je hem uiteindelijk met een klein beetje verlies verkopen. Een steiger behoud namelijk heel erg zijn prijs.