Wannagive
Image default
Bedrijven

Brandveilige rieten daken

Als u eraan denkt om een rieten dak te laten leggen maar hier nog over twijfelt, kunt u gerust zijn. Het is namelijk een goede investering die voor heel wat jaren meegaat. Er zijn verhalen van rieten daken die wel 50 jaar lang meegaan, met goed onderhoud natuurlijk. Dat onderhoud zijn ook nog erg veel misvattingen over. Het valt namelijk behoorlijk mee hoeveel werk dit is en het onderhoud hoeft u vaak niet eens zelf te doen. Het kan namelijk vaak geregeld worden met het bedrijf dat het rieten dak voor u gelegd heeft dat ze contractueel voor u uw rieten dak onderhouden. Ze houden het dan schoon en zorgen dat de algen weg blijven. Het enige wat u wel altijd zult hebben is dat uw rieten dak verkleurt, dit komt namelijk door de zon en hier is niets tegen te doen.

Wat betreft de prijs van een rieten dak zijn ook nog veel vragen. Als u aan de aanleg van een rieten dak heeft gedacht, dan heeft u zichzelf ongetwijfeld afgevraagd: “wat kost een rieten dak?”. Dat kunnen wij u helaas niet vertellen, want daar zult u een offerte voor aan moeten vragen. Het is trouwens ook mogelijk om een vrijblijvend (advies)gesprek met een ervaren rietdekker aan te vragen. Dan kunt u bespreken of een rieten dak een goede optie voor u is, wat de kosten zijn en wat u in het algemeen kunt verwachten.

Een andere grote zorg bij mensen die een rieten dak overwegen te laten leggen is de brandgevaarlijkheid. Vroeger was hier inderdaad zeker sprake van, maar tegenwoordig is een rieten dak net zo veilig als een pannendak. Er wordt namelijk gewerkt met een gesloten constructie aan de onderkant die ervoor zorgt dat het huis beter geïsoleerd is. Rieten daken zijn tegenwoordig dus een stuk veiliger en gaan lang mee.

http://rietwerk.nl