Zo regel je een mooie uitvaart

Het regelen van een uitvaart is niet iets wat je zomaar doet.  Het is het laatste wat je voor iemand kunt doen. Dat doe je met liefde en gevoel. Je probeert om een zo mooi mogelijke uitvaart neer te zetten. Waarbij  iedereen goed afscheid te kunnen nemen van de overleden persoon. Zou je graag willen weten hoe je een mooie uitvaart kan regelen? Lees dan snel verder voor een aantal tips. Hopelijk helpen de tips een beetje. 

 

Hulp inschakelen 

 

Iedereen heeft elkaar nodig in een moeilijk tijd zoals een uitvaart. Wees daarom niet bang om hulp in te schakelen voor het regelen van de uitvaart. Het is altijd goed om mensen om je heen te hebben die je kunnen helpen met bepaalde keuzes maken. Je kan de taken hiernaast verdelen onder alle mensen die helpen. Zo is het voor iedereen duidelijk wat er verwacht wordt. Bij Onyx kan je voor uitvaartverzorging Amsterdam kiezen. Iemand zal je dan helpen met alles regelen. Op die manier ben je er zeker van dat je geen belangrijke zaken over het hoofd ziet. 

 

De overleden persoon 

 

Veel mensen hebben al een bepaald idee over hun uitvaart. Kijk daarom of de overleden persoon bepaalde wensen had voor zijn of haar uitvaart. Heeft de overleden persoon niets achtergelaten? Probeer dan zoveel mogelijk dingen te regelen die je doen denken aan de overleden persoon. Het is voor iedereen fijn dat er bijvoorbeeld muziek wordt gedraaid die de overleden persoon graag luisterde. Dit kan helpen met het rouwproces. Ben je zelf een beetje bezig met het regelen van je uitvaart? Probeer dan echt je wensen op papier te zetten. Dit zullen je nabestaanden echt waarderen, omdat zij dan weten dat het echt jouw wensen zijn. 

 

Mooie locatie 

 

Bij een mooie uitvaart hoort ook een mooie locatie. Was de overleden persoon gelovig? Dan kan de uitvaart plaatsvinden in de kerk waar hij of zij bij was aangesloten. Was de overleden persoon niet gelovig? Dan wordt er vaak gebruik gemaakt van de aula van het crematorium of de begraafplaats. Maar dat hoeft niet. Kies een locatie die goed voelt. Dat kan ook de kantine van de voetbalvereniging zijn. Of het café waar hij of zij vaak kwam. Op de locatie kun je natuurlijk andere spullen zetten die belangrijk waren voor de overleden persoon. Zo kun je de persoonlijkheid weer wat meer terugbrengen tijdens de uitvaart. Er is geen bepaalde manier waarop een uitvaart moet plaatsvinden. Het is uiteindelijk belangrijk dat je doet wat het beste past bij de overleden persoon. De uitvaartondernemer kan je hierbij helpen.

 

Rouwkaarten 

 

Om de mensen om je heen te informeren dat een dierbare persoon is overleden, kan je ervoor kiezen om rouwkaarten te sturen. De uitvaartondernemer kan je helpen met een rouwkaart kiezen of je kan de rouwkaarten zelf laten maken. Misschien is er wel iemand in de familie- of vriendenkring die goed is in ontwerpen. Het is dan natuurlijk prachtig als diegene de rouwkaarten kan maken. Het is belangrijk dat de rouwkaarten snel worden verstuurd naar degenen die uitgenodigd moeten worden. Een andere keuze is om een bericht in de krant te plaatsen. In de praktijk gebeurt dit vaak voor mensen die populair zijn in bijvoorbeeld de gemeente. Of als de adressenlijst erg incompleet is.

 

Begeleid wonen en ondersteuning voor jongeren van professionals

Zijn er bepaalde dingen waar je in het dagelijks leven tegenaan loopt? Kom je bepaalde valkuilen tegen tijdens het zelfstandig wonen? Sluit je dan aan bij Leviaan en kies voor begeleid wonen voor jongeren. Binnen twee jaar worden alle vaardigheden aangeleerd om zelfstandig te kunnen wonen.

Individuele en persoonlijke aanpak voor jongeren

Leviaan biedt het begeleid wonen voor jongeren middels het traject Kamers met Kansen aan. Dit traject is bedoeld voor jongeren tussen de 18 en 25 jaar. Tijdens het begeleid wonen voor jongeren profiteer je van een individuele en persoonlijke aanpak van professionals. Een professional biedt je persoonlijke coaching en ondersteuning waar dit nodig is. Samen met een coach bepaal je de doelen die je graag in de toekomst gerealiseerd ziet worden. Zo wordt er samen naar oplossingen gekeken die binnen de grenzen van het moment en de situatie mogelijk zijn.

Leer je staande houden in de huidige maatschappij

Ook jongeren en jongvolwassenen tussen de 18 en 25 jaar met autisme kunnen deelnemen aan het begeleid wonen traject van Leviaan. In het trainingscentrum worden alle nodige vaardigheden aangeleerd die je nodig hebt om je staande te houden in de maatschappij van tegenwoordig. Samen met een coach wordt er gekeken naar je persoonlijke beperkingen en mogelijkheden en zo werk je samen met een professional aan de juiste oplossing. Het doel is om binnen 2 jaar begeleid wonen zelfstandig te kunnen functioneren in de maatschappij.

Stap voor stap naar een mooie toekomst

Om persoonlijke doelen te behalen, moeten er wensen omgezet worden in plannen en acties. De specialisten kijken bij het begeleid wonen voor jongeren samen met de cliënt naar de huidige situatie. Loop je ergens tegenaan? Waar liggen je kwaliteiten en valkuilen? Hoe ziet je gewenste leven eruit? Leviaan geeft je weer het vertrouwen om zelf naar oplossingen te gaan zoeken. De oplossingen zijn uiteraard altijd passend bij de situatie, mogelijkheden en omgeving van de cliënt. Ben je benieuwd naar de diverse trajecten van de organisatie? Neem dan eenvoudig contact met hen op. Bespreek samen de opties voor jouw persoonlijke situatie en bouw samen aan een prachtige toekomst.

https://leviaan.nl/

3 Redenen om te kiezen voor mantelzorg voor uw dierbaren

Wanneer we aan de toekomst denken, stelt niemand zichzelf voor in een rolstoel. Toch is het een kans dat iemand ten minste twee dagelijkse bezigheden niet meer geheel zelfstandig en zonder liefdevolle hulp kan uitvoeren. Helaas is het gewoon iets dat deel uitmaakt van het leven. Ons lichaam kan op enig moment gewoon niet meer doen wat het vroeger kon. En in sommige gevallen lijdt onze geest er ook nog onder. Het kan bijzonder moeilijk zijn om de verzwakkende gevolgen van ouderdom bij uw ouders bijvoorbeeld te zien. Dit waren de mensen die u hebben helpen opgroeien tot de persoon die u nu bent. Uw ouders zijn degenen die alles voor u deden en zelfs op uw slechtst zagen en toch van u bleven houden. Nu is het tij gekeerd, en zijn zij het die uw hulp nodig hebben.

Mantelzorg een prima optie

De situatie zal voor iedereen anders zijn, maar een vorm van mantelzorg is vaak noodzakelijk voor onze ouder wordende dierbaren. De medische aandacht en dagelijkse hulp die sommige ouderen nodig hebben, is soms veel meer dan de meeste werkende volwassenen kunnen bieden. Aangezien de prijs van een verpleeghuis voor sommige gezinnen te hoog is, hebben ze maar weinig opties. Tenminste, zo kan het soms aanvoelen. Mantelzorg kan een goede optie zijn als u uw ouders de nodige zorg wilt bieden. Ook al heeft u het misschien te druk met uw eigen gezin en carrière om mantelzorger te worden. Een paar voordelen om in overweging te nemen.

1. Eén-op-één aandacht

In plaats van dat uw ouder wordende ouder of bejaarde geliefde gewoon een patiëntnummer is, krijgt hij of zij een één-op-één behandeling van u. De intimiteit van deze vorm van hulp kan niet worden geëvenaard, omdat verzorgers in verpleeghuizen vaak verantwoordelijk zijn voor 10 of meer patiënten tegelijk.

2. Thuis blijven wonen

Senioren die gedwongen worden hun eigen huis te verlaten kunnen behoorlijk verbitterd worden. Soms zelfs depressief en verward. Vaak gaat het om mensen die tientallen jaren in hun huis hebben gewoond en het in sommige gevallen zelfs zelf hebben gebouwd. Als zij plotseling gedwongen worden hun huis te verlaten om in een verpleeghuis te gaan wonen, kunnen zij er flink last van hebben. Mantelzorg zorgt ervoor dat ze in het comfort van hun eigen huis kunnen blijven. En toch de nodige aandacht krijgen die ze nodig hebben om nog te functioneren. Daarnaast kan een mantelzorgwoning ook nog een optie zijn.

3. Relaties onderhouden

Eén van de beste redenen om mantelzorg te bieden, is de mogelijkheid om bestaande relaties in stand te houden. Misschien heeft de ouder wordende dierbare in kwestie een wekelijkse schaakpartij tegen een buurman. Of komen elke zondag alle kleinkinderen om te spelen. In plaats van ze naar een verpleeghuis te sturen en een einde te maken aan deze positieve activiteiten, kunnen ze blijven doen wat hen gelukkig maakt en hun relaties sterk houden.

Welke massage kun je het beste nemen?

Wanneer je een massage wilt nemen zul je er al snel achter komen dat er verschillende type massages zijn. Per persoon verschilt het welke massage je het beste kunt nemen. Daarnaast is het ook belangrijk om er achter te komen wat bij jou de klachten zijn en waar je mee geholpen wilt worden. Misschien heb je last van specifieke klachten waar rekening mee gehouden moeten worden. Wij hebben een aantal verschillende soorten massages voor je op een rijtje gezet. Hopelijk wordt de keuze hierdoor een stukje makkelijker. 

Een massage om te ontspannen

Veel mensen die een massage krijgen, doen dit vooral om te ontspannen. Misschien heb je wat last van je rug of schouders, maar zijn de klachten niet heel heftig. In dat geval is het vooral fijn als alles even los gemasseerd kan worden. De bloedtoevoer naar de spieren moet bevorderd worden zodat de stress in je spieren minder wordt. In veel gevallen zul je je na een ontspanningsmassage direct een stuk beter voelen. 

Een deep tissue massage voor vervelende klachten

Heb je last van zeurende pijn en klachten die moeilijk weg gaan? Dan is de kans groot dat een ontspanningsmassage niet goed zal helpen. Het probleem ligt dieper en zal dan ook goed aangepakt moeten worden. Dit kan gedaan worden door middel van een deep tissue massage. Deze vorm van masseren richt zich op de diepere lagen van je spieren. Het doel is om deze spierknopen los te krijgen zodat de pijn minder zal worden. 

Chronische pijn verhelpen

Veel mensen hebben last van chronische pijn. Dit kan komen door bijvoorbeeld een blessure. Wanneer je dit wilt verhelpen door middel van een massage is het belangrijk om heel gericht te werk te gaan. Bespreek hiervoor altijd goed waar je last van hebt met de masseur zodat hij ervoor kan zorgen dat de chronische pijn verdwijnt. 

 

Leren snel omgaan met agressie

Waarom een agressietraining? Het is belangrijk om een training te volgen om vormen van agressie te herkennen er ook op de juiste manieren ermee om moeten gaan. Dat leer je tijdens een agressietraining . Je leert ook jezelf te controleren en je eigen agressie onder controle te krijgen . Een agressietraining kan ook positief worden toegepast zodat bepaalde conflicten voorkomen kunnen worden. Bij zo een agressietraining heb je aardig wat positieve resultaten. Je leert ook de verschillende vormen van agressie herkennen.

Wat leer je allemaal bij een agressietraining ?

Je leert het belang van zelfcontrole en zelfbeheersing door het volgen van een agressietraining. Ook leer je de vaardigheden toe te passen van zelfcontrole. Je gaat jezelf gemakkelijker in de schoenen van een ander kunnen plaatsen en gaat meer begrip tonen voor situaties. Het belang van zo een agressietraining wordt vaak over het hoofd gezien, maar het is een belangrijk onderwerp in de samenleving. Mensen zijn vaak heel agressief en hebben het ook niet door. Daarom is het goed om die uitrusting te leren wat je ook krijgt te horen bij de agressietraining . Je weet op die manier de juiste methodes te gebruiken en zal zelf merken wat de voordelen van een agressietraining kunnen zijn.

Voor wie is deze agressietraining bestemd?

Een agressietraining kan voor een ieder zijn die agressief gedrag vertoont en er niet goed mee weet om te gaan. Het is belangrijk om als eerst te weten waar de agressie vandaan komt voordat je echt met de agressietraining zal beginnen. Daarom is het belangrijk om eerst een gesprek te hebben met de begeleiders van de agressietraining zodat zij weten vanuit welk punt gestart moet worden. Ook voor organisaties of bedrijven die met agressieve klanten te maken krijgen kunnen een agressietraining volgen. Zoek de juiste weg om van alle agressie af te komen en leer om te gaan met agressievelingen door direct een agressietraining te volgen.Wat is verschil tussen stress en een burn-out?

Het verschil tussen stress en een burn-out

Een burn-out kan het gevolg zijn van onverbiddelijke stress, maar het is niet hetzelfde als te veel stress. Stress gaat over het algemeen gepaard met te veel: te veel druk die te veel van je vraagt, zowel lichamelijk als geestelijk. Gestreste mensen kunnen zich echter nog steeds voorstellen dat als ze alles gewoon onder controle krijgen, ze zich beter zullen voelen.

Burn-out daarentegen gaat meer over niet goed genoeg. Een burn-out betekent dat je je leeg en geestelijk uitgeput voelt, zonder motivatie en zonder zorgen. Mensen die een burn-out ervaren, zien vaak geen hoop op een positieve verandering in hun situatie. Als je door overmatige stress het gevoel hebt dat je verdrinkt in verantwoordelijkheden, dan is burn-out een gevoel dat je helemaal uitgedroogd bent. En terwijl je je er meestal van bewust bent dat je onder veel stress staat, merk je niet altijd dat je een burn-out hebt als het gebeurt.

Stress vs. Burnout

Burnout

Gekenmerkt door over-engagement

Emoties zijn overactief

Produceert urgentie en hyperactiviteit

Verlies van energie

Leidt tot angststoornissen

Primaire schade is lichamelijk

Kan je voortijdig doden

 

Stress

Gekenmerkt door disengagement

Emoties zijn afgestompt

Produceert hulpeloosheid en hopeloosheid

Verlies van motivatie, idealen en hoop

Leidt tot onthechting en depressie

Primaire schade is emotioneel

Kan het leven niet de moeite waard laten lijken

Oorzaken van burn-out

Burn-out komt vaak voort uit je werk. Maar iedereen die zich overwerkt en ondergewaardeerd voelt, loopt het risico op een burn-out, van de hardwerkende kantoormedewerker die al jaren geen vakantie meer heeft gehad, tot de huismoeder die de kinderen, het huishoudwerk en een ouder wordende ouder verzorgt.

Maar burn-out wordt niet alleen veroorzaakt door stressvol werk of te veel verantwoordelijkheden. Andere factoren dragen bij aan een burn-out, waaronder uw levensstijl en persoonlijkheidskenmerken. In feite kan wat je doet in je stilstand en hoe je naar de wereld kijkt net zo’n grote rol spelen bij het veroorzaken van overweldigende stress als het werk of de eisen die thuis worden gesteld.

Werk gerelateerde oorzaken van burn-out

 • Het gevoel dat je weinig of geen controle hebt over je werk
 • Gebrek aan erkenning of beloning voor goed werk
 • Onduidelijke of te hoge eisen aan de functieverwachtingen
 • Werk doen dat eentonig is of niet uitdagend
 • Werken in een chaotische of hogedrukomgeving

Levensstijl oorzaken van burn-out

 • Te veel werken, zonder genoeg tijd om te socialiseren of te ontspannen
 • Gebrek aan hechte ondersteunende relaties
 • Te veel verantwoordelijkheden op zich nemen zonder voldoende hulp van anderen
 • Niet genoeg slaap krijgen
 • Perfectionistische neigingen; niets is ooit goed genoeg
 • Pessimistische kijk op jezelf en de wereld
 • De noodzaak om controle te hebben; terughoudendheid om te delegeren aan anderen
 • Enorm resultaatgericht, Type A persoonlijkheid

Persoonlijkheidskenmerken kunnen bijdragen aan een burn-out

Tijd om te handelen

Of je nu de waarschuwingstekens van een dreigende burn-out herkent of dat je al voorbij het breekpunt bent, proberen door de uitputting heen te duwen en doorgaan zoals je bent geweest zal alleen maar verdere emotionele en fysieke schade veroorzaken. Nu is het tijd om te pauzeren en van richting te veranderen door te leren hoe je jezelf kunt helpen de burn-out te overwinnen en je weer gezond en positief te voelen.

Het omgaan met burn-out vereist de “HOV” benadering:

Herkennen – Kijk uit voor de waarschuwingssignalen van een burn-out

Omgekeerd – Maak de schade ongedaan door steun te zoeken en stress te beheersen.

Veerkracht – Bouw uw veerkracht tegen stress op door te zorgen voor uw fysieke en emotionele gezondheid.

 

Schouderklachten en rugklachten behandeling

Oorzaken rugklachten en schouderklachten

Ons leefpatroon is door vele duizenden jaren heen enorm veranderd. Waar we lang, lang gelden zijn begonnen jagers en verzamelaars zijn we ontwikkeld tot een ras die door technologische ontwikkelingen het werk hebben vereenvoudigt. Hierdoor zitten we meer voor ons werk. Denk maar eens na, zitten voor de computer, in de auto en voor de tz zitten. Doordat we minder bewegen, krijgen we helaas ook meer klachten. Slechte lichaamshoudingen, of overbelast werk (stress) zijn belangrijke oorzaken van schouderklachten, rugklachten en nekklachten.

Rugklachten ontstaan door de overspanning van spieren rond de rug. Deze spieren trekken aan de rug, waardoor er pijn in de onderrug ontstaat. Er ontstaat een vicieuze cirkel waardoor de rug en lichaam niet meer ontspannen. Ook schouderpijn komt veel voor. Sterker nog, dit is één van de meest voorkomende lichamelijke klachten.

Een logische oorzaak is omdat de schouder een complex onderdeel van ons lichaam is. Doordat de schouder zoveel en makkelijk kan bewegen, is deze erg gevoelig voor allerlei problemen. De schouder kan vrij snel overbelast worden, waardoor er een pijnlijke schouder ontstaat.

Zorg ervoor dat je voldoende beweegt, maar wees voorzichtig met zware belasting of een langdurige belasting. Zo kun je pijn in de schouder proberen te voorkomen. Pijnlijke schouders zijn erg vervelend en lastig, omdat je je schouder altijd nodig hebt. Het levert situaties op dat je je dagelijkse werk niet meer (goed) kunt doen. Simpele dingen zoals je jas aantrekken of je haar kammen worden lastig.

Een lage rugpijn of nek behandeling bij de chiropractor

Schouderklachten en rugklachten kunnen allerlei soorten pijn tot gevolg hebben: van een zeurende tot stekende pijn in de rug tot een uitstralende pijn naar de benen. Een chiropractor is deskundig in een schouderklachten behandeling, lage rugpijn behandeling en ischias behandeling. Naast het behandelen van de klacht werkt de chiropractor ook preventief. Door een regelmatige controle en gerichte adviezen voorkomt hij verdere beschadiging van uw wervelkolom en zenuwstelsel.

De meest voorkomende nek en schouderklachten op een rij

 • Artrose: Slijtage van het kraakbeen van de schouder.
 • Frozen shoulder: Weefsel om het schoudergewricht is ontstoken.
 • Slijmbeursontsteking: Wanneer deze slijmbeurs is ontstoken, is deze opgezwollen, zodat het tegen je spieren aandrukt. Hierdoor heb je veel pijn in de schouder.
 • Schouderluxatie: Bij een schouderluxatie is de arm uit de holte van het schoudergewricht geschoten.
 • Peesontsteking: Bij een peesontsteking zijn er kleine scheurtjes in de pees gekomen.
 • Thoracic-outlet-syndroom: Bij het thoraric-outlet-syndroom is er een vaatzenuwbundel in of in de buurt van de schouder bekneld geraakt.
 • Rotator-cuff: Wanneer meerdere spieren in de schouder niet goed samenwerken, zorgt dit voor schouderinstabiliteit en andere schouderklachten.
 • Impingement: Ontstaat als weefsel wordt ingeklemd tussen de schouderkop en het schouderdak.
 • Muisarm: Last van pijn in schouder en arm als gevolg van (te_veel werken met de muis.
 • Schouderblessure: Een blessure aan de schouder, waarbij pijn in schouder en nek kan optreden.

Chiropractor Centrum helpt u af van uw klachten

U bent van harte welkom bij het Chiropractic Cenrum in Enschede of Alphen a/d Rijn voor een intakegesprek. Aan de hand van een lichamelijk onderzoek bepalen wij de oorzaak van uw klachten en stellen wij een behandelplan op. Het doel is definitief uw klachten oplossen of significant verminderen. Plan uw afspraak online via de website.

https://www.chiroprac-tor.nl