Wannagive
Image default
Zakelijk

Waarop letten bij aanschaf zonneboiler ?

Zonneboiler kopen? Waar op te letten.

Een zonneboiler kan de energiekosten doen verlagen. Het product is namelijk uiterst duurzaam. Warm water voor in de badkamer of keuken kan eenvoudig afgetapt worden met een zonneboilerinstallatie. Het is een zeer milieuvriendelijk product, want het heeft geen uitstoot van koolstofdioxide. Bij een zonneboiler wordt namelijk geen beroep gedaan op fossiele brandstof, maar op zonne-energie. De energierekening bestaat bij vrijwel iedere Nederlands huishouden voor bijna 50% uit stookkosten. Stookkosten zijn onder meer het verwarmen van het huis of het stoken voor warm water.

Soorten zonneboilers

Er zijn diverse soorten zonneboilers op de Nederlandse markt beschikbaar. Echter kan niet iedere boiler zowel het huis verwarmen als warm water produceren. Dit is een belangrijk verschil. Boilers die alleen warm water leveren worden de gewone zonneboiler genoemd. De cv-zonneboiler en enkele uitgebreide boilers kunnen zowel het huis verwarmen als warm water produceren. Daarnaast is er ook nog de combi-zonneboiler. Deze boiler kan zowel het hele huis verwarmen als de warmte voor de vloerverwarming regelen. De prijs van de verschillende zonneboilers lopen sterk uiteen. Dat heeft onder meer te maken met de grote van de boiler, hoeveelheid water die het kan verwarmen en functie van de boiler.

Besparing en duurzaamheid

De belangrijkste reden voor een zonneboiler is voor veel mensen de besparing en duurzaamheid van het product. Schets voor aanschaf dan altijd eerst een financieel plaatje en bekijk welk product het meest rendement oplevert. Daarnaast is de keuze voor een zonneboiler afhankelijk van de hoeveelheid warm water die dagelijks wordt verbruikt. Over het algemeen geldt: hoe groter het gezin, des te meer warm water er dagelijks wordt verbruikt.

Aandachtspunten voor de aankoop

Ook andere wensen en behoefte kunnen de keuze voor een soort zonneboiler bepalen. Indien u graag in bad ligt is er al snel dagelijks meer warm water nodig, dan wanneer geen bad in het huis aanwezig is.

Tevens is het belangrijk om over een dak te beschikken, waarop een zonneboiler kan worden geplaatst, een na-verwarmer aanwezig is of u in een monumentaal pand woont. Dit zijn allemaalpunten waar u rekening mee moet houden, alvorens u overgaat tot de aanschaf van een zonneboiler. Meer informatie vind u op de website van ElektrischeBoiler.EU.

http://www.elektrischeboiler.eu/lemet-elektrische-boiler/lemet-zonneboilers

Gerelateerde artikelen

Beveiligingscamera

Waarom thuiswerken eigenlijk veel beter is dan dagelijks naar kantoor gaan

Microsoft Office trainingen