Wannagive
Image default
Dienstverlening

Voorbeeld Betalingsherinnering

Een voorbeeld betalingsherinnering gebruiken

De voorbeeld betalingsherinnering die u bij ons vind is uiterst vriendelijk van toon. Daarmee schrikt u uw schuldenaren niet meteen af. De meeste debiteuren betalenhun bonnen op tijd. Uw klanten zijn in de toekomst ook nog belangrijk. U wilt niet dat ze naar de concurrent gaan. Ze moeten natuurlijk wel betalen.  facturen die niet betaald worden moeten snel opvolging krijgen. Een eerste aanmaning moet 1 week nadat de nota’s vervallen zijn op de mat vallen. Bel uw debiteur op en vraag wat er aan de hand is. De reactie van uw debiteur zal u verbazen.

De Wet Incassokoten

Bij consumenten moet je laatste aanmaning aan een aantal eisen voldoen. Met twee verplichtingen  dient rekening gehouden te worden. Zo moet de betalingstermijn minimaal 14 dagen bedragen. Als er niet betaald wordt, worden hoge kosten in rekening gebracht, deze moeten precies vermeld worden. Als u onze voorbeeld betalingsherinnering gebruikt zit u altijd goed. Ook voor het innen van contributies is de voorbeeldbrief geschikt. Bij consumenten moet je verplicht een laatste herinnering versturen. Bij zakelijke debiteuren hoeft u nergens rekening mee te houden. Bij het overschrijven van de uiterste betaaldatum is men direct kosten verschuldigd.

Een incassobureau inzetten

Ook kun je de voorbeeld betalingsherinnering verhogen met wettelijke handels rente. Vooral ZZP-ers zijn afhankelijk van een snelle betaling. Als er teveel geld niet betaald wordt, wordt het een probleem. Wettelijk is er geregeld dat je rente in rekening mag brengen. Wettelijk gezien mag dat als de vervaldatum is vervallen. Betaalt men nou na de herinnering nog niet. Schakel dan direct het incassobureau zoals Bill in. Heeft nog geen betalingsherinnering verstuurd? Ook dan kunt u het incassobureau inschakelen. Met onze pre incasso service kunnen we uw debiteur alsnog manen.

http://www.billincasso.nl/nl/voorbeeld-betalingsherinnering.html