Wannagive
Image default
Vakantie

Visum Turkije aanvragen

Op vakantie naar Turkije
Wie is er tegenwoordig niet geweest, Turkije, het perfecte vakantieland! Voor wie lekker goedkoop van de zon wil genieten, is Turkije een top bestemming. Niet alleen goedkoop, maar ook nog eens hartstikke luxe, als je all-inclusive boekt tenminste!
Niet alleen de hotels zijn luxe en goedkoop, maar je kan voor 10 euro al prima uit eten in Turkije.

Voordat de vakantie kan beginnen, zijn er wel een aantal dingen die u moet weten met betrekking tot het reizen naar Turkije:

Wat heb ik nodig?
Indien u een reis heeft geboekt naar Turkije, is het meest gebruikelijk dat u met het vliegtuig reist. Daar gaan we voor het gemak van uit. 

Als eerst heeft u een paspoort of ID-kaart nodig dat nog minimaal 60 dagen geldig is, bij aankomst in Turkije. Een rijbewijs is overigens niet voldoende! 

Indien u een koffer meeneemt, is uw maximale toegestane bagage afhankelijk van de vliegtuigmaatschappij waar u mee vliegt. De meeste vliegtuigmaatschappijen hanteren 15kg per koffer. Hoewel Turkish Airlines de maximale toegestane bagage 30kg per koffer is.
Meestal kunt u vóór uw vlucht inchecken. Dit houdt in dat u alvast een stoel kan uitkiezen!

Tot slot heeft u een visum nodig! Dit visum is (nog) bij aankomst in Turkije te verkrijgen voor € 25. Houdt echter wel rekening met lange wachtrijen op het vliegveld.

Tegenwoordig is het ook mogelijk om uw visum Turkije online aan te vragen! U kunt het visum direct aanvragen bij de Turkse overheid. Het visum kost dan $ 20,70. Echter, is het niet mogelijk om te betalen via iDeal of Mister Cash, maar enkel alleen met Credit Card. Wilt u toch met iDeal of Mister Cash betalen? Dan kunt u het Turkije visum aanvragen bij een Nederlandse bemiddelaar, die voor u het visum regelt. Dit kan bij ons, maar ook bij een andere aanbieder. Wij hanteren een prijs van € 24,95 en een leveringstijd van maximaal 24 uur.

LET OP: Niet iedere aanbieder is even betrouwbaar, wees dus zorgzaam met het kiezen van een Turkse visa aanbieder.

https://www.visumvoorturkije.nl/aanvragen