Bekijk het aanbod van Hondensteps.nl hier

Alles wat je moet weten over de Hondenstep

Je bent vast op deze pagina terecht gekomen omdat je al interesse hebt in een hondenstep. Voor veel mensen is de hondenstep namelijk nog een nieuw fenomeen. In dit artikel ga ik dieper in op de hondenstep, waarom zou je hem moeten aanschaffen? Wat heb je nodig om met je hond te steppen? En welke type hondensteppen zijn er eigenlijk beschikbaar? Al deze vragen, en nog veel meer, ga ik beantwoorden in dit artikel.

Waarom een hondenstep aanschaffen

Een hondenstep is een leuke manier om de omgeving te verkennen, en lekker in de buitenlucht te vertoeven. Daarnaast zullen de meeste honden het geweldig vinden, omdat honden op deze manier perfect hun energie kwijt kunnen. Ook is beweging voor de hond gewoon heel gezond. Wat nogal een groot misverstand is, is dat je een hondenstep ook gewoon kunt gebruiken zonder hond. Goed voor je eigen beweging, omdat je niet door de hond wordt aangetrokken. Je ontwikkelt sterke been en bilspieren.

Verschillende soorten hondensteps

Het is maar net welke wegen en paden jij wilt berijden met de step. Zo zijn er steps die ook op off-road wegen en paden gebruikt kunnen worden. Perfect voor wanneer je door de bossen wilt crossen met je trouwe viervoeters. Maar je kunt ook kiezen voor de city varianten, deze zijn perfect te gebruiken op stadswegen, parken en zelfs niet al te ruige bospaden. Bij Hondensteps.nl kun je terecht voor de beste merken, zoals Kickbike, Mibo en Yedoo.

Kickbike hondenstep

Het merk Kickbike maakt steps die geschikt zijn voor lange ritten, met of zonder hond. Kickbike is al jaren één van de topmerken als het om steps gaat. Sportieve mensen, maar ook recreanten zijn dol op de steps van Kickbike. De steps zijn gemaakt van stevig materiaal die de klappen van honden perfect kunnen opvangen. Ook wanneer je sledehonden hebt is de step van Kickbike de perfecte hondenstep. Het hoge voorwiel zorgt ervoor dat de step heerlijk op de weg ligt, je kunt dus genieten van optimaal rijcomfort.

Mibo hondenstep

Het merk Mibo staat voor kwaliteit en comfort. In de collectie van het merk kun je de Gran Turismo vinden. Deze variant laat jou zeer snel steppen, met en zonder hond. Deze steps zijn perfect om te gebruiken in combinatie met een kleine, middelgrote, en grote hond. Leuk om misschien wel te weten is dat Mibo steppen allemaal met de hand worden gemaakt.

Yedoo hondenstep

Yedoo is nog een vrij jong merk, die in 2007 begon in Nederland met het maken van kindersteps. Deze werden verkocht onder de naam Kickid. In 2011 is het merk verder gegaan in Tsjechië onder de naam Yedoo. En maken dus tegenwoordig ook steps voor volwassenen. Het zijn goede steppen voor een eerlijke prijs.

Wat heb je nodig voor je hond

Om te steppen met je hond heb je een aantal dingen nodig. Daarbij is het belangrijk om te kijken voor welk merk de accessoires geschikt zijn. Zo heb je een dog adapter nodig, en een harnas voor je hond.

https://hondensteps.nl/

Vespa S Sport

Na ruim zestig jaar ontwikkeling was de Vespa S Sprint een sportief model scooter dat een geheel eigen plekje heeft ingenomen in de lange rij modellen van Vespa. De liefhebbers waren ongerust toen de Vespa S Sport uit het assortiment zou gaan maar die angst bleek ongegrond; Dit model werd opgevolgd door de Vespa Sprint en de Vespa Sprint Sport. Zo worden er nog steeds twee sportieve modellen verkocht naast de Vespa Primavera modellen met een meer klassieke look.

 

Vespa S Sport is nog beter geworden

Er zijn in de loop der jaren veel modellen Vespa scooters op de markt gekomen, daar was vaak een splitsing waar te nemen van de bekende retro look en sportievere modellen. Het mag duidelijk zijn dat de Vespa S Sport behoort tot de sportieve modellen, de opvolger Sprint zet deze trend voort. Eigenlijk is de Vespa Sprint al een scooter model uit de jaren zeventig die weer terug is van weggeweest. Waar de Vespa S Sport al een voorbeeld was van kwaliteit weet de Vespa Sprint Sport de kwaliteit van de constructie naar een nog hoger niveau te tillen.

 

Sportief rijden met de Vespa S Sport

In het dagelijkse en drukke stadsverkeer is het heerlijk om rond te rijden met een scooter als de Vespa S Sport. De wielen zijn klein, de scooter is vrij licht in vergelijking met de kracht van de motor waardoor de scooter lekker pittig optrekt en tegelijkertijd heel wendbaar is. Bij de opvolger, de Vespa Sprint Sport zijn de beste eigenschappen van de Vespa S Sport behouden en is de kwaliteit nog verder verbeterd. Daarnaast heeft het uiterlijk ook een lichte update gekregen. Blijkbaar hebben ze bij Vespa gezien dat de Vespa S Sport al een fantastische scooter was, en met de introductie van de Vespa Sprint Sport hebben ze dat model nog iets verder weten te perfectioneren.

https://www.fastfuriousscooters.nl/vespa/

Vespa Primavera Touring accessoires

De Vespa Primavera is na lange tijd weer opgenomen in de lijn Vespa scooters. Dit is een prachtig model die de herkenbare klassieke look combineert met de beste technologie van nu. Als je deze scooter bezit wil je vast weten welke Vespa Primavera accessoires er zoal te koop zijn. Via de webshop kun je honderden prachtige accessoires vinden om de Primavera te onderhouden en verder uit te breiden. Lees snel verder en doe inspiratie op om jouw scooter helemaal uniek te maken.

 

Vespa Primavera Touring accessoires

Je bent waarschijnlijk wel bekend met de Primavera Touring uitvoering. Dit sportieve model heeft enkele sierbeugels die de standaard versie niet heeft. Dat hoeft geen probleem te zijn, in de webshop kun je sierbeugels en een bagagerek bestellen voor de Vespa Primavera. Zo maak je van een normale Primavera en Touring uitvoering.

 

Sierbeugels doen ook dienst als valbeugels. Mocht je een uitglijder maken, of in een ongeval terecht komen zullen deze beugels jou en de overkapping van de scooter beter beschermen dan zonder deze beugels.

 

Vespa Primavera Windscherm accessoires

Zowel in de zomer als in de winter behoren windschermen voor scooters tot de meest populaire accessoires. In de zomer houdt een windscherm ongedierte tegen, in de winter koude wind. En in de herfst uiteraard regen. De luchtweerstand wordt daarbij wel iets groter. Dit is ook één van de Vespa Primavera Touring accessoires die standaard bij dit model geleverd wordt. Als je dat lage model windscherm net iets te laag vindt zou je kunnen kiezen voor een hoger model.

 

Populaire Vespa Primavera accessoires

Dit is de top 3 accessoires die populair zijn bij veel scooters, en zeker ook bij de Vespa Primavera:

 

  1. Zijspiegels: Deze spiegels steken uit en zijn daarmee gevoelig voor schade. Gelukkig kun je ze eenvoudig los bijbestellen.
  2. Lampen: Zowel de kappen als de lampjes willen nog wel eens stuk gaan, door slijtage maar helaas vaker door een kleine botsing met een paaltje dat in de weg staat.
  3. Kettingslot: Het stuurslot is al een uitstekende Vespa Primavera accessoire, een kettingslot zorgt dat niemand jouw scooter mee zal nemen. Let op het ART keurmerk voor een optimale bescherming.
https://www.scooteronderdelenshop.com/accessoires/vespa/primavera/

scooter kopen

Een scooter kopen is een investering. Je kijkt daarbij niet alleen naar de aanschafprijs, je moet ook letten op het aantal jaren dat je met de scooter gaat rijden en de onderhoudskosten. Als je het totale plaatje bekijkt kies je misschien voor een andere scooter. Voordat je een scooter gaat kopen moet je zeker rekening houden met de volgende zaken:

 

Beter nieuw dan tweedehands

Een tweedehands scooter kopen is een risico. Als je de scooter koopt zonder garantie kun je later voor onaangename verrassingen komen te staan. Tenzij je veel verstand hebt van techniek en precies weet waar je bezig bent is een nieuwe scooter kopen de beste optie.

 

Zelf onderhouden wordt steeds makkelijker

Als er een kleinigheidje stuk was aan de scooter moest je vroeger naar de dealer toe en een duur onderdeel bestellen. Dankzij internet kun je tegenwoordig duizenden onderdelen zelf bestellen tegen zeer scherpe prijzen. Na de scooter kopen zijn de onderhoudskosten dus een stuk lager dan voorheen. Je moet wel een beetje handig zijn of iemand kennen met twee rechterhanden.

 

Budget of luxe scooter kopen?

Een budget scooter kun je al voor duizend euro kopen, een middenklasser voor pakweg het dubbele en een luxe scooter het drievoudige of zelfs meer. Reken op termijn, hoeveel moet je jaarlijks uitgeven aan reparatie, maak je veel kilometers en hoe belangrijk is de betrouwbaarheid en het uiterlijk van de scooter. Of ben je milieubewust en kies je voor elektrisch? Allemaal afwegingen die je zelf moet maken, kies daarom voor een winkel met een breed assortiment waar je merken en types kunt vergelijken.

 

Scooter kopen of leasen?

Je kunt een scooter kopen als je het geld beschikbaar hebt of geduld om te sparen. Een alternatief is een scooter leasen. Dan betaal je per maand een vast bedrag en je wordt direct eigenaar van de scooter. Een scooter kopen is wat goedkoper, bij een lease contract moet je een percentage extra betalen. Mensen die net even te weinig hebben leasen een scooter en als ze voldoende gespaard hebben lossen ze het uitstaande bedrag af. Dan betaal je minder lang rente en ben je per saldo voordeliger uit.