Vespa S Sport

Na ruim zestig jaar ontwikkeling was de Vespa S Sprint een sportief model scooter dat een geheel eigen plekje heeft ingenomen in de lange rij modellen van Vespa. De liefhebbers waren ongerust toen de Vespa S Sport uit het assortiment zou gaan maar die angst bleek ongegrond; Dit model werd opgevolgd door de Vespa Sprint en de Vespa Sprint Sport. Zo worden er nog steeds twee sportieve modellen verkocht naast de Vespa Primavera modellen met een meer klassieke look.

 

Vespa S Sport is nog beter geworden

Er zijn in de loop der jaren veel modellen Vespa scooters op de markt gekomen, daar was vaak een splitsing waar te nemen van de bekende retro look en sportievere modellen. Het mag duidelijk zijn dat de Vespa S Sport behoort tot de sportieve modellen, de opvolger Sprint zet deze trend voort. Eigenlijk is de Vespa Sprint al een scooter model uit de jaren zeventig die weer terug is van weggeweest. Waar de Vespa S Sport al een voorbeeld was van kwaliteit weet de Vespa Sprint Sport de kwaliteit van de constructie naar een nog hoger niveau te tillen.

 

Sportief rijden met de Vespa S Sport

In het dagelijkse en drukke stadsverkeer is het heerlijk om rond te rijden met een scooter als de Vespa S Sport. De wielen zijn klein, de scooter is vrij licht in vergelijking met de kracht van de motor waardoor de scooter lekker pittig optrekt en tegelijkertijd heel wendbaar is. Bij de opvolger, de Vespa Sprint Sport zijn de beste eigenschappen van de Vespa S Sport behouden en is de kwaliteit nog verder verbeterd. Daarnaast heeft het uiterlijk ook een lichte update gekregen. Blijkbaar hebben ze bij Vespa gezien dat de Vespa S Sport al een fantastische scooter was, en met de introductie van de Vespa Sprint Sport hebben ze dat model nog iets verder weten te perfectioneren.

https://www.fastfuriousscooters.nl/vespa/

Vespa Primavera Touring accessoires

De Vespa Primavera is na lange tijd weer opgenomen in de lijn Vespa scooters. Dit is een prachtig model die de herkenbare klassieke look combineert met de beste technologie van nu. Als je deze scooter bezit wil je vast weten welke Vespa Primavera accessoires er zoal te koop zijn. Via de webshop kun je honderden prachtige accessoires vinden om de Primavera te onderhouden en verder uit te breiden. Lees snel verder en doe inspiratie op om jouw scooter helemaal uniek te maken.

 

Vespa Primavera Touring accessoires

Je bent waarschijnlijk wel bekend met de Primavera Touring uitvoering. Dit sportieve model heeft enkele sierbeugels die de standaard versie niet heeft. Dat hoeft geen probleem te zijn, in de webshop kun je sierbeugels en een bagagerek bestellen voor de Vespa Primavera. Zo maak je van een normale Primavera en Touring uitvoering.

 

Sierbeugels doen ook dienst als valbeugels. Mocht je een uitglijder maken, of in een ongeval terecht komen zullen deze beugels jou en de overkapping van de scooter beter beschermen dan zonder deze beugels.

 

Vespa Primavera Windscherm accessoires

Zowel in de zomer als in de winter behoren windschermen voor scooters tot de meest populaire accessoires. In de zomer houdt een windscherm ongedierte tegen, in de winter koude wind. En in de herfst uiteraard regen. De luchtweerstand wordt daarbij wel iets groter. Dit is ook één van de Vespa Primavera Touring accessoires die standaard bij dit model geleverd wordt. Als je dat lage model windscherm net iets te laag vindt zou je kunnen kiezen voor een hoger model.

 

Populaire Vespa Primavera accessoires

Dit is de top 3 accessoires die populair zijn bij veel scooters, en zeker ook bij de Vespa Primavera:

 

  1. Zijspiegels: Deze spiegels steken uit en zijn daarmee gevoelig voor schade. Gelukkig kun je ze eenvoudig los bijbestellen.
  2. Lampen: Zowel de kappen als de lampjes willen nog wel eens stuk gaan, door slijtage maar helaas vaker door een kleine botsing met een paaltje dat in de weg staat.
  3. Kettingslot: Het stuurslot is al een uitstekende Vespa Primavera accessoire, een kettingslot zorgt dat niemand jouw scooter mee zal nemen. Let op het ART keurmerk voor een optimale bescherming.
https://www.scooteronderdelenshop.com/accessoires/vespa/primavera/

scooter kopen

Een scooter kopen is een investering. Je kijkt daarbij niet alleen naar de aanschafprijs, je moet ook letten op het aantal jaren dat je met de scooter gaat rijden en de onderhoudskosten. Als je het totale plaatje bekijkt kies je misschien voor een andere scooter. Voordat je een scooter gaat kopen moet je zeker rekening houden met de volgende zaken:

 

Beter nieuw dan tweedehands

Een tweedehands scooter kopen is een risico. Als je de scooter koopt zonder garantie kun je later voor onaangename verrassingen komen te staan. Tenzij je veel verstand hebt van techniek en precies weet waar je bezig bent is een nieuwe scooter kopen de beste optie.

 

Zelf onderhouden wordt steeds makkelijker

Als er een kleinigheidje stuk was aan de scooter moest je vroeger naar de dealer toe en een duur onderdeel bestellen. Dankzij internet kun je tegenwoordig duizenden onderdelen zelf bestellen tegen zeer scherpe prijzen. Na de scooter kopen zijn de onderhoudskosten dus een stuk lager dan voorheen. Je moet wel een beetje handig zijn of iemand kennen met twee rechterhanden.

 

Budget of luxe scooter kopen?

Een budget scooter kun je al voor duizend euro kopen, een middenklasser voor pakweg het dubbele en een luxe scooter het drievoudige of zelfs meer. Reken op termijn, hoeveel moet je jaarlijks uitgeven aan reparatie, maak je veel kilometers en hoe belangrijk is de betrouwbaarheid en het uiterlijk van de scooter. Of ben je milieubewust en kies je voor elektrisch? Allemaal afwegingen die je zelf moet maken, kies daarom voor een winkel met een breed assortiment waar je merken en types kunt vergelijken.

 

Scooter kopen of leasen?

Je kunt een scooter kopen als je het geld beschikbaar hebt of geduld om te sparen. Een alternatief is een scooter leasen. Dan betaal je per maand een vast bedrag en je wordt direct eigenaar van de scooter. Een scooter kopen is wat goedkoper, bij een lease contract moet je een percentage extra betalen. Mensen die net even te weinig hebben leasen een scooter en als ze voldoende gespaard hebben lossen ze het uitstaande bedrag af. Dan betaal je minder lang rente en ben je per saldo voordeliger uit.