Wannagive
Image default
Electronica en Computers

Mobiele alarmering bij agressie of geweld

Het komt regelmatig voor dat professionele dienstverleners in situaties terecht kunnen komen waarbij geweld tegen hun kan worden gebruikt. Het zijn vaak onverwachte situaties waarbij iemand door agressie kan worden bedreigd en er niet direct hulp aanwezig is. Het kan voor dit soort van situaties ook erg handig zijn om extra beveiligd te zijn met een secure2go noodknop. De noodknop geeft een stukje extra bescherming aangezien met een simpele druk op deze knop een alarmering kan worden uitgevoerd waarbij de persoon geholpen kan worden. Bovendien kan het ook de situatie zelf verzachten aangezien de hulp op ieder moment kan arriveren op de locatie vanwege de ingebouwde gps-functie.

Verschillende soorten van alarmering

Afhankelijk van de situatie zijn er verschillende mogelijkheden bij de alarmering. Zo is het mogelijk om een alarmering alleen naar collega’s door te voeren. Dit is handig als deze collega’s ook dicht in de buurt zijn en direct hulp kunnen bieden. Wanneer dit niet het geval is dan zul je zeker meer hebben aan de externe alarmering waarbij de alarmcentrale wordt geïnformeerd over de situatie. Er kan dan worden bepaald op basis van de locatie en de mate van gevaar welke actie wordt ondernomen.

Verschillende soorten van apparatuur

Secure2Go heeft verschillende soorten van noodknoppen die gebruikt kunnen worden voor zowel de interne als externe alarmering. Zo is er de secure cube noodknop die schokvrij en waterdicht is en als stand-alone knop is te gebruiken. Ook kan deze noodknop in werkomgevingen worden geplaatst waardoor er snel centraal gebruik van kan worden gemaakt. De Secure card is een noodknop in het formaat van een toegangspas. Deze noodknop is eenvoudig mee te nemen en op ieder moment te gebruiken. De secure XL is een wat robuustere noodknop die geschikt is voor persoonsalarmering en man-down systeem.

 

 

Gerelateerde artikelen

Een mini drone kopen, geen gek idee!

Integratie middels een API platform en IPaaS

Het voordeel van onafhankelijk ICT-advies