Langer veilig thuis blijven wonen dankzij personenalarmering

Een personenalarmering met een WDTM ketenkeurmerk kan veiligheid bieden voor ouderen. Want iedereen weet dat wanneer u ouder bent er thuis sneller gevaarlijke of risicovolle situaties ontstaan. Personenalarmering kan u helpen deze situaties te voorkomen of snel in te grijpen als het misgaat. Zo kan het voorkomen dat u plotseling onwel wordt of dat u valt. In zulke gevallen kan bijvoorbeeld een valalarm u helpen. U kunt kiezen voor een polsalarm, een alarm om de hals of een alarmapparaat dat ergens in uw woning wordt geïnstalleerd. Dit alarm maakt het mogen voor u om te allen tijde contact op te nemen met een zorgcentrale. Daar zitten hulpverleners voor u klaar om u te helpen. Personenalarmering, zoals een valalarm, zorgt ervoor dat u langer thuis kunt blijven wonen.

Mobiele personenalarmering voor een veilig gevoel 24 uur per dag en 7 dagen per week

Met één druk op de alarmeringsknop is hulp dichtbij. Het is met personenalarmering mogelijk om het te dragen om uw pols of hals of het in huis te installeren. Daarmee kunt u contact maken met een zorgcentrale. Deze alarmen, waaronder een valalarm, helpen u echter niet als u buitenshuis bent. U wilt natuurlijk ook een veilig gevoel hebben als u even een wandeling gaat maken, een vriend of vriendin bezoekt of als u boodschappen gaat doen. De oplossing is mobiele personenalarmering. Door middel van een mobiel alarmzendertje kunt u overal en altijd alarm slaan. Er wordt meteen contact gemaakt met uw partner, familie, vrienden of de zorgcentrale.

Personenalarmering met eigen zorgcentrale die 24 uur per dag beschikbaar is

Wanneer u ouder wordt, kunnen er sneller gevaarlijke situaties ontstaan. Met de installatie van personenalarmering wordt u snel in contact gebracht met uw eigen hulpverlening. Dat kunnen uw partner, vrienden, familie of andere mantelzorgers zijn. Het is echter ook mogelijk om een personenalarmering systeem te laten installeren dat u direct doorverbindt met een zorgcentrale. Op deze zorgcentrale zijn professionele hulpverleners aanwezig die u goed kunnen helpen. Zij hebben voldoende kennis en ervaring om goed te beoordelen welke hulp er het beste kan worden ingeschakeld. In geval nood zullen zij de hulpdiensten inschakelen. Wanneer de situatie minder ernstig is, kan een mantelzorger worden ingeschakeld. U bent altijd veilig op deze manier. Het personenalarm of valalarm waarschuwt de zorgcentrale meteen.