Lambrusco met kwaliteit

Door de populariteit van Lambrusco werd de wijn op een gegeven moment in zeer grote hoeveelheden geproduceerd. Zo gaat dat helaas wanneer een wijn populair wordt maar er geen goede regelgeving is rondom kwaliteit. Dit betekende dat er veel van de wijn werd geproduceerd maar dat de oorspronkelijk bedoeling en kwaliteit van de wijn nauwelijks te ontdekken viel. Er is alleen een kentering gaande. Er zijn verschillende wijnboeren in Italië die zich weer zijn gaan toeleggen op kwalititatieve Lambrusco’s.

Heel lang wordt Lambrusco gedronken als limonade met alcohol. Lambrusco is een licht mousserende Italiaanse wijn. Lambrusco wijn kan rood, wit en rosé zijn. De wijn is afkomstig uit Italië.

Lambrusco is een lichte verfrissende wijn. De lichte moussering is ontstaan omdat de tweede gisting in een gesloten tank heeft plaatsgevonden. Lambrusco is populair omdat het een makkelijk wijn is en heel geschikt is als verfrissende drank in de lente of zomer. 

Lambrusco wordt overigens gemaakt van de Lambrusco druif. Er wordt ook balsamico of grappa van gemaakt. Veel wijnliefhebbers laten Lambrusco wijn links liggen omdat de kwaliteit dramatisch is. Inmiddels is dat dus aan het veranderen. Deze wijn wordt ook weer spannend voor de liefhebber!

http://www.allesoortenwijn.nl/lambrusco