Meer sfeer in je huis creëren

Ben je op zoek naar wat meer sfeer en kleur in jouw huis maar weet je niet hoe? Wij geven je een aantal tips om je huis wat op te fleuren!

Accessoires

Om makkelijk te beginnen: accessoires! Iedereen heeft ze vast en zeker in huis staan. Of het nou plankjes, planten, schilderijen of kaarsjes zijn, het kan een groot verschil in je woning maken. Speel met accessoires, probeer bijvoorbeeld eens design glas toe te voegen. Onder design glas valt onder andere bijvoorbeeld een kandelaar, kaarsenhouder of lampenhouder, vaak ook verkrijgbaar in meerdere kleuren. Het zijn echt eyecatchers!

Kleuren

Je kunt kleuren op verschillende manieren toepassen in je woning, wanneer je meer sfeer wilt creëren is het belangrijk om te kiezen voor warme kleuren. Mix bijvoorbeeld bruintinten met elkaar in accessoires en kleuren op de muur. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een lichte en warme beige kleur voor op de muur en zet er dan een donkerdere bruine kast tegenaan. Een simpele en goedkope pot verf kan al heel veel doen in een woning.

Vloerkleed

Iets wat veel mensen niet willen of vergeten, een vloerkleed! Een vloerkleed creëert zoveel warmte en sfeer in je woonkamer. Het hoeft niet persé een volle en harige mat te zijn, ook de vintage kleden doen het erg goed, plús ze zijn weer helemaal hot en happening! Vergeet niet een stukje persoonlijkheid toe te voegen aan je woning, dat maakt een huis of woning namelijk eigen.

https://www.nan-design.nl/

Kunst in opdracht – Kunstopdracht – RVS – Inox kunst

Kunst in opdracht – Kunstopdracht -RVS – Inox kunst

Kunst verfraait de wereld om ons heen – maakt de wereld een beetje schoner en mooier. Met RVS Inox kunst kunnen bedrijven en organisaties ook hun missie op artistieke wijze laten verbeelden. Als RVS-kunstenaar en beeldhouwer ontwerpt Jeroen Stok sculpturen en kunst in opdracht voor particulieren en organisaties.

 

 

Wat heeft u liever? Een reeds bestaand kunstwerk of een kunstwerk in opdracht laten maken?

Waar uw voorkeur ook naar uitgaat, een kunstwerk van RVS of cortenstaal is duurzaam en blijvend mooi. Dat geldt zowel voor autonome kunstwerken als kunstwerken in opdracht. Beide materialen hebben een unieken en eigen uitstraling, waarbij RVS een heldere en schone uitstraling heeft en Corten staal (geroest staal) meer aards en organisch. RVS heeft een moderne strakke en tijdloze uitstraling. Zowel een sculptuur van cortenstaal als een  RVS kunstwerk is vrijwel onderhoudsvrij. Schaft u een bestaande sculptuur aan en dan ziet u direct u wat u straks in de tuin of entree krijgt. Maar als u een nieuw kunstwerk laat ontwerpen dan is het een verrassing waar de kunstenaar mee komt. Het is speciaal voor u ontworpen en daarmee spannender en persoonlijker.

Een exclusief kunstwerk speciaal ontworpen voor u in een kunstopdracht levert u een origineel sculptuur op. Als u het in serie laat maken kunt u het ook als exclusief relatie geschenk of award gebruiken.

Uw Kunstwerk in opdracht – hoe we in een kunstwerk uw wensen verbeelden

Ik ontwerp RVS kunstwerken in opdracht. “Ik vertaal uw wensen in fraaie kunstwerken gemaakt van helder edelstaal. Dat geldt van kleine ontwerpen tot grote kunst in opdracht.

 

Bij een groot kunstwerk in opdracht realiseren komen ook heel pragmatische zaken aan de orde zoals het maken van technische tekeningen, sterkte berekeningen en een goede stevige ondergrond (betonfundering). Ook montage en het plaatsen van het kunstwerk ter plekke verzorg ik meestal als beeldhouwer. Vanaf de allereerste schetsen tot aan de plaatsing van de RVS sculptuur – dat alles behoort tot mijn verantwoordelijkheid bij kunst in opdracht.

Van sculptuur tot grafkunst

Voor diverse organisaties, overheden en bedrijven heb ik RVS kunstbeelden en sculpturen mogen ontwerpen en uitvoeren zoals RVS tuinbeelden, waterobjecten, RVS beelden en sculpturen en gedenktekens en zelfs grafkunst met RVS grafmonumenten, gedenktekens en grafzerken als spiegels. “

 

RVS kunst – Jeroen Stok

Jeroen Stok creëert eigentijdse gestileerde kunstwerken van moderne materialen als RVS, cortenstaal en glas. Meestal als kunstopdracht of kunst in opdracht. Vanzelfsprekend gaat dat in nauw overleg met u als de opdrachtgever. Het kunstobject in opdracht moet beantwoorden aan uw wensen.

Beeldhouwtechnieken modern en traditioneel

RVS – beelden en sculpturen in opdracht ontworpen en uitgevoerd ontstaan uit een unieke combinatie ambachtelijk vakmanschap  met moderne high-tech technieken. Passie en vakmanschap gaan hierin naadloos.

 

RVS bewerkingstechnieken

RVS sculpturen of kunstbeelden bewerk ik met verschillende technieken. Daarbij maak ik gebruik van de moderne technieken zoals water- en lasersnijden maar ook traditionele technieken van smeedwerk tot etswerk (techniek van rond 1900)

Deze combinatie van moderne en traditionele beeldhouwtechnieken zorgt voor exclusieve en originele kunstobjecten en sculpturen die zich onderscheiden door hun fraaie gestileerde vormen en exclusieve afwerking.

Deze RVS design kunstobjecten en sculpturen zijn dan ook weggelegd voor en geliefd door echte liefhebbers en verzamelaars van moderne sculpturen.

 

RVS kunst – 100% Nederlands vakmanschap

Alle RVS kunst in opdracht maken we van de beste kwaliteit edelstaal (RVS 316). Ieder sculptuur is een ontwerp en product van Nederlands vakmanschap. Tijdens het maken van d ebeelden bent u van harte welkom om tussendoor te komen kijken. We bespreken dan vaak welke afwerking van het RVS en de lassen het beste past. De afwerking van de huid van het RVS kan van mat of geglaspareld tot aan een spiegelkwaliteit.

 

Origineel kunstwerk met certificaat van echtheid

Elke sculptuur in opdracht is een origineel en eenmalig kunstwerk. Een gelimiteerde oplage is in overleg ook mogelijk. Dan maak ik een beperkt aantal exemplaren van de sculptuur.

Op alle RVS kunst in opdracht – en ook op de vrije RVS kunstwerken  – zit garantie. De kunstwerken van RVS zijn geschikt voor zowel binnen als buiten.

Na aankoop of opdracht van het kunstwerk krijgt u een certificaat van echtheid. Daarmee bent u verzekerd van de authenticiteit van het beeld.

Interesse voor kunst in opdracht?

Ook interesse om een kunstwerk in opdracht te laten maken? Neem vrijblijvend contact op met Jeroen Stok en informeer naar de mogelijkheden.

Een deel van de RVS sculpturen die op de website jeroenstok.com te zien zijn kunt u ook bewonderen in diverse beeldentuinen en galerieën.

 

RVS sculptuur kopen? Jeroenstok.com levert een ruime keuze originele RVS sculpturen in opdracht! ✓ Originele ontwerpen  ✓Garantie ✓ certificaat van echtheid.

 

Dit artikel over RVS kunst in opdracht wordt u aangeboden door Jeroen Stok RVS sculpturen

Jeroen Stok – RVS kunstenaar

Moezelstraat 72

8226LB Lelystad

06-49 351 338

https://www.jeroenstok.com/

Hoe creëer je een RVS sculptuur?

Hoe creëer je een RVS sculptuur?

RVS kunstopdrachten, vrijwerk  of tuinbeelden

Tuinbeelden ontwerpen en uitvoeren is als RVS kunstenaar inspirerend. Het kunstbeeld verfraait als tuinbeeld meestal een mooie tuin. Daarom is het zo fijn en uitdagend om aan een tuinbeeld te werken. Meestal is er een bepaalde wens wat het tuinbeeld mag verbeelden of uitstralen. Ook de plaats waar het beeld moet komen is meestal wel bekend. Maar een RVS tuinbeeld, award of een RVS kunstopdracht maken is lastiger maar ook uitdagender dan Vrijwerk maken. Goethe verwoordde het destijds al goed toen hij stelde: In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister.

RVS beeld ontwerpen

Om een sculptuur te kunnen maken is een ontwerp nodig. zijn. Voor een kunstenaar-beeldhouwer begint het vaak met een schetsje. Dat kan zelfs een krabbeltje op de hoek van en servet of krant zijn.  Als je voelt dat dat potentie heeft om tot een mooi RVS kunstwerk te evolueren komt de volgende stap.

RVS kunstbeeld in het klein

De schets moet vertaald of verbeeld worden tot een ruimtelijke vorm met 3 dimensies. Dat kan op meerdere wijzen: traditioneel met een klein modelletje van goedkoop beeldhouwmateriaal als was, gips of karton. Hedendaags door met een computer een 3D model te maken en dat eventueel uit te printen op een 3D printer.

 

Voor mij werkt het vaak sneller en prettiger om het nog van materiaal te maken dat je kunt aanraken. Het beeld in je handen voelen ontstaan is toch een bijzondere ervaring die je met een 3D programma mist. Daarentegen geeft het 3D programma weer de mogelijkheid om prachtige artists imprssions te maken die er levensecht uitzien. Alsof het kunstbeeld of sculptuur al uitgevoerd is in  RVS. Maar welke keuze de beeldhouwer ook maakt het begint bijna altijd met schetsen die uitmonden in resulteren in kleine schaalmodellen van karton of een 3D artist impression. Zelf maak ik daarna vrijwel altijd eerst nog een prototype op ware grootte van goedkoop beeldhouwmaterialen  als was, klei, karton of hout.

RVS beeld als Prototype of Mock-up

Als de 3D artist impression of het modelletje van het RVS sculptuur naar mijn zin (en die van de klant!) is maak ik een prototype. Om het ontwerp van de RVS sculptuur op ware grootte te zien is altijd weer spannend. Kloppen de verhoudingen in het groot ook? Klopt de grootte visueel ook? Voordeel van het prototype is dat het eenvoudig is om e.e.a. snel aan te passen.

RVS sculptuur uitvoeren

Voor RVS kunst of RVS sculpturen kun je met diverse metaal bewerkingstechnieken werken. Het belangrijkste is dat de vorm klopt. Als die vorm en de verhoudingen na aanpassingen eenmaal in orde zijn kun je met een gerust hart aan het werk gaan. Dan wordt het knippen, walsen, kloppen, zetten, buigen en/of lassen om het RVS in de juiste vorm te krijgen. De materialen waar ik dan mee werk zijn voornamelijk RVS plaatwerk en RVS profielen (buizen en kokers)

Afwerking RVS kunst

Mooie RVS kunst verdient een mooie afwerking. Je kunt geen mooi beeld maken als de afwerking niet tiptop is. Mijn RVS sculpturen krijgen altijd een mooie en passende afwerking. De huid van het RVS kan gladgeslepen geslepen worden en daarna als een spiegel gepolijst worden met een diepe een hoogglans. Een prachtig RVS sculptuur dat glimt als een spiegel in het zonlicht is oogverblindend mooi. Het contrast tussen de hoogglans delen en de bewust mat gemaakte delen geven het beeld extra spanning. Het maakt dat het boeiend blijft om naar het kunstobject te kijken. Ook RVS richtingloos schuren of borstelen kan heel mooi zijn.

Kwaliteit RVS sculpturen

Natuurlijk wil dat ik de RVS sculpturen ook mooi blijven. Daarom is alleen de beste kwaliteit RVS geschikt. Dat is het zogenaamde RVS 316. Een RVS soort die ook gebruikt wordt op dure zeewaardige jachten. Zo blijft een RVS kunstbeeld buiten ook mooi. RVS sculpturen zijn daarmee geschikt voor binnen (in huis of kantoor) en buiten (in de tuin of openbare ruimte) .

RVS kunst bekijken

Behalve op internet zijn mijn RVS sculpturen ook te vinden in diverse beeldentuinen en kunstgalerieën.  Mocht u daar langs willen gaan dan kunt u het beste even vooraf een afspraak maken en informeren of het RVS sculptuur of kunstbeeld dat u wilt zien ook geëxposeerd staat.

Bekijk alle Moderne sculpturen en beelden van RVS

 

Dit artikel wordt u aangeboden door Jeroen Stok RVS sculpturen

Jeroen Stok – RVS kunstenaar

Moezelstraat 72

8226LB Lelystad

06-49 351 338

https://www.jeroenstok.com/rvs-sculpturen/beelden-soort/kunstopdracht/

Versier jouw huis met een wanddecoratie schilderij

Vrolijk jouw huis op met een wanddecoratie schilderij. Wat voor huis je ook hebt een nieuwe wanddecoratie schilderij, maakt het altijd gezelliger. Of je nu woont in een vrijstaand huis, rijtjeshuis, appartement, studio of een klein kamertje overal kan een wanddecoratie schilderij worden opgehangen.

Verschillende schilderijen

Een wanddecoratie schilderij bestaat er in veel soorten en maten. Allereerst kun je kiezen welke maat het beste past bij de plek waar je het wanddecoratie schilderij op wilt hangen. Wil je bijvoorbeeld een groot schilderij of enkele kleintjes? Daarnaast is het natuurlijk ook van belang welke kleuren er bij jou inrichting passen en welke kleuren dus juist wel op het schilderij moeten staan. Dan moet nog de opdruk van het schilderij gekozen worden. Ben je fan van abstracte schilderijen of vind je het juist leuker als een schilderij een scene uit het leven laat zien. Dit zijn allemaal keuzes die je moet maken bij het aanschaffen van een schilderij. Daarnaast hangt het prijskaartje van het wanddecoratie schilderij voornamelijk af van de schilder die het schilderij heeft gemaakt. Wanneer de schilder bekender is, zul je meer voor het schilderij moeten betalen. Wanneer jij een schilderij aanschaft van een zeer onbekende schilder dan zal deze een stuk minder duur zijn. Verder kun je er ook nog voor kiezen om een origineel geschilderd schilderij aan te schaffen of een opdruk van een schilderij aan te schaffen. De schilderijen in deze laatste categorie zijn vaker minder duur en worden daarom vaak aangeschaft wanneer het gaat om heel erg bekende schilders. Als laatste kan je natuurlijk ook altijd zelf een schilderij maken, die jouw huis gezelliger zal maken. Je kan dan zelf kiezen welke kleuren je wilt gebruiken en wat je wilt gaan schilderen, zodat het goed bij jouw interieur zal passen.