Wannagive

Hoe kies je de juiste lampen Borne?

Is je huidige lamp aan vervanging toe of wil je een duurzamere keuze maken? Het kiezen van de juiste lampen Borne is essentieel voor een sfeervol interieur of een goed verlichte werkplek.

Led-verlichting met lampen Borne

Led lampen Borne zijn een  beter investering en gaan langer mee gaan dan een normale lamp.  Ze zijn vaak iets duurder in aanschaf maar dat heb je zo weer terug verdiend.  Nu er een verkoopverbod is op de gloeilamp en binnenkort ook op de halogeenlamp, is het goed om je eens te verdiepen in led-verlichting. Het is even wennen maar bij een led-lamp wordt er niet gesproken over watt, maar over lumen en Kelvin. De hoeveelheid licht wordt aangegeven in lumen (lm). Hoe meer lumen, hoe feller het licht.  Met Kelvin wordt de lichtkleur van lampen Borne aangegeven. Dat wil zeggen of het licht warm of koud is. De gemiddelde lamp heeft een Kelvin waarde van 2700. Dit is vergelijkbaar met een oude gloeilamp. Heeft de lamp een hogere Kelvin waarde, dan wordt het licht blauwer en komt het meer in de buurt van daglicht. Wanneer de waarde lager dan 2700 is, wordt het licht warmer en geler van kleur. Zo kun je dus altijd de juiste lampen Borne uitzoeken.

Het dimmen van een led-lampen Borne

Een ander voordeel van lampen Borne is dat de meeste led-verlichting is inmiddels geschikt om te dimmen, maar nog niet alle dimmers werken daar goed op. Wanneer je een dimmer op een led-lamp zet, houd er dan rekening mee dat de kleur niet warmer wordt, zoals bij een oude gloeilamp, maar dat de lamp alleen minder licht geven.  Maar ondanks dat zijn de lampen Borne met ledverlichting nog altijd een zeer goede keus. Je hebt niet alleen goede verlichting, maa het is ook nog een duurzamer en goed voor het mileu.