Gespecialiseerde fysiotherapeut nabij Kaatsheuvel

Als u bepaalde spier- of gewrichtsklachten heeft waar u snel vanaf wilt, helpt het vaak om langs te gaan bij een gespecialiseerde fysiotherapeut, bijvoorbeeld in de omgeving van Kaatsheuvel. Bij Fysio Loon op Zand bent u verzekerd van een therapeut die veel kennis en ervaring heeft en vaak gespecialiseerd is in uw specifieke klachten. Dit komt omdat zij met vijf fysiotherapeuten werken die allemaal een andere specialisatie hebben. Wilt u graag gebruikmaken van de service van deze fysio in Loon op Zand? U kunt online gerust een afspraak maken of contact met ze opnemen voor meer informatie.

Ervaar de voordelen van een valpreventie training

Een valpreventie training is speciaal in het leven geroepen voor ouderen die bang zijn om te vallen en daardoor niet of nauwelijks zelfstandig durven te lopen. Vaak komt dit door een langdurige ziekte of een ziekenhuisopname bijvoorbeeld. Door middel van de cursus valpreventie van Fysio Loon op Zand kunt u uw zelfvertrouwen weer terugkrijgen in een aantal simpele stappen. Kies uit een van de vier trainingen of bespreek met de specialisten van deze praktijk welke training het best bij u past. Bij de training ‘in balans’ ligt de focus bijvoorbeeld op voorlichting, fitheid en balanstraining, terwijl de focus bij ‘zicht op evenwicht’ meer op oefeningen en groepsgesprekken ligt. U kunt er bovendien ook voor kiezen om de training bij u thuis te doen in plaats van bij de praktijk. Als u lastig ter been bent, kan dat prettig zijn.

Bespreek uw klachten met een van de therapeuten

Als u klachten ervaart waar u graag vanaf wilt, kunt u dit bespreken met een fysiotherapeut van Fysio Loon op Zand, nabij Kaatsheuvel. Deze therapeuten hebben veel kennis van uw klachten en kiezen de best mogelijke behandeling uit. Ook voor de training valpreventie kunt u van te voren uw klachten bespreken met een fysiotherapeut van deze praktijk nabij Kaatsheuvel. Neem contact met ze op!

Geniet van het gemak van een multifocale bril in Sint-Oedenrode

Op zoek naar een multifocale bril in Sint-Oedenrode of zou u graag informatie willen ontvangen over dit type bril? Ga dan zeker langs bij Optiek Moonen. De meeste mensen vinden het spannend om over te stappen naar een nieuw type bril, maar er is met zekerheid te zeggen dat iedereen die is overgestapt op de multifocale bril in Sint-Oedenrode er erg tevreden mee is. Aangezien het altijd een investering is, is het raadzaam om eerst een oogmeting en informatie op te vragen van de experts in Sint-Oedenrode. Door dit samen met de experts bij Optiek Moonen te bespreken krijgt u transparant zicht op uw opties.

Een jong monteur voor de volwassen man en vrouw

Alleen omdat u ouder bent dan vijftig jaar of de pensioengerechtigde leeftijd nadert, wil dat nog niet zeggen dat u een ouderwetse bril moet dragen. Het is tijd om een montuur te kiezen die u mooi vindt en niet een montuur te kiezen waarvan u denkt dat deze past bij uw leeftijd. Een frisse blik van een expert zal u laten verrassen over de mogelijkheden op het gebied van monturen voor een multifocale bril in Sint-Oedenrode. Zowel vrouwen als mannen kunnen een energieker uiterlijk krijgen door de juiste bril. Dit weten ze bij Optiek Moonen als geen ander. Hier hebben ze namelijk echt oog voor het vinden van de juiste monturen.

Schakel advies in van een expert

Monturen met een hoogglans afwerking geven leven aan een gezicht. Het is verstandig voor volwassenen om monturen met matte afwerking in grijze, zwart of andere donkere kleuren te vermijden. Houdt er ten slotte rekening mee dat u veel keuze heeft in multifocale brillen in Sint-Oedenrode en dat het verwarrend kan zijn om dit zelfstandig uit te zoeken. Vraag advies bij de experts in Sint-Oedenrode om een montuur voor uw multifocale bril in Sint-Oedenrode te vinden waarmee u er op uw best uitziet en u zich op uw best voelt.

https://optiekmoonen.nl/

Wat is Snus en hoe gebruik je het?

Snus: de Zweedse snack waar je nog nooit van gehoord hebt

Het woord snus duikt de laatste tijd steeds vaker op en je hebt er waarschijnlijk al veel verhalen over gehoord. Maar wat is snus nu precies?

Snus is een soort tabaksproduct dat voornamelijk in de Scandinavische landen (Zweden, Noorwegen en Denemarken) te vinden is. In dit artikel leggen we je alles uit wat je moet weten over deze Zweedse snack en hoe je het hier in Nederland kunt krijgen.

Wat is Zweedse snus?

Snus is een Zweedse snack die over de hele wereld steeds populairder wordt. Zweedse snus wordt al eeuwenlang door Zweedse mensen geconsumeerd, maar het is pas sinds kort dat Zweedse snus ook buiten Zweden populair is.

Hoe gebruik je het?

Snus is Zweeds voor “snuif”, en het is een Zweedse manier om tabak te consumeren. Zweedse snus kan zowel via de mond als de neus worden genuttigd, afhankelijk van hoe jij je alternatieve rookpauze wilt nemen! De snus zit in kleine zakjes die je tussen je bovenlip en je tandvlees of onder je neus kunt plaatsen.

Een alternatief voor het roken van sigaretten

Hoewel niet alle Zweedse mensen snus gebruiken als hun primaire vorm van tabaksconsumptie, doen sommigen dat wel omdat Zweedse snus een lagere hoeveelheid chemicaliën bevat dan sigaretten, en Zweedse snus wordt over het algemeen als minder schadelijk voor je lichaam beschouwd.

Dat gezegd hebbende, Zweedse mensen die Zweedse snus gebruiken, gebruiken het meestal in plaats van andere tabaksproducten, omdat Zweedse snus niet de vele kankerverwekkende stoffen bevat die sigaretten wel bevatten.

Zweedse snus is er in verschillende smaken, en omdat snus minder chemicaliën bevat dan sigaretten, is het makkelijker om te stoppen als je snus als alternatief voor sigaretten gebruikt.

Voor- en nadelen van het gebruik van Zweedse snus

Als je geïnteresseerd bent in het gebruik van Zweedse snus, zorg er dan voor dat je het niet te vaak gebruikt – we raden aan om maximaal één of twee snus pauzes per dag te nemen! Zweedse snus is een uitstekend alternatief voor mensen die proberen te stoppen met het roken van sigaretten, omdat het niet de vele kankerverwekkende stoffen bevat die Zweedse sigaretten wel bevatten. Maar te vaak snusen kan tandbederf veroorzaken, en snus kan verslavend zijn, dus het is belangrijk om niet te veel te snusen!

Dat gezegd hebbende, zal snusgebruik je niet zo slecht laten ruiken als sigaretten roken, omdat al je speeksel vermengd wordt met snus en dus is er minder kans op een slechte adem.

Bovendien is Zweedse snus makkelijk te verbergen voor derden, want je hoeft de snus alleen maar tussen je bovenlip en je tandvlees te stoppen en niemand hoeft door te hebben wat jij nu eigenlijk aan het doen bent, met sigaretten is dat zo makkelijke nog niet!

Waar kan je het beste snus kopen?

De beste plek om Zweedse snus te kopen in Nederland is bij Snuspods.com. Wij hebben snus in alle verschillende smaken en variëteiten, bovendien zijn we absoluut niet duur.

Als je de beste snus deal wilt krijgen, dan is het zeker de moeite waard om even op deze website te zoeken naar de smaak die jou het meest bevalt!

https://www.snuspods.com/

bizarre zwangerschapsfeitjes die jij nog niet kende

Iedereen weet dat er tijdens de zwangerschap veel verandert. Het lichaam van de vrouw is namelijk nieuw leven aan het creëren, niet zo gek dat daar dan ook het een en ander bij komt kijken. Naast fysieke veranderingen zijn er ook veel mentale veranderingen. Wist je bijvoorbeeld dat wanneer een vrouw zwanger is haar hart groeit?

 

Baby’s plassen in de buik

Niet letterlijk in de buik, in de baarmoeder. Niet dat dat minder gek is, maar toch. Vanaf de 13e week van de zwangerschap maken baby’s urine aan. Dat plassen ze vervolgens wel weer uit in het vruchtwater om vervolgens ook weer op te drinken. Dat kan geen kwaad, maar het blijft apart.

 

De hersenen veranderen

De structuur van de hersenen van de vrouw veranderen tijdens de zwangerschap. Met name in de sociale functie maken de hersenen veel verandering mee. Vrouwen hebben behoeften aan mensen om zich heen die van hen houden en ze lief hebben. Die veranderingen houden tot wel 2 jaar na de bevalling aan.

 

Vruchtwater verandert van smaak

Niet doordat de baby erin plast! Of, ja misschien dat ook. Maar de smaak van het vruchtwater is afhankelijk van de dingen die de vrouw eet. Grappig hoe dat werkt. Misschien vinden kinderen daarom bepaalde dingen heel lekker op iets latere leeftijd?

 

Zwangerschapscursus Heerlen leert je alles

Heb je door deze feitjes het gevoel dat je helemaal niet zoveel over zwangerschap af weet als je misschien zou moeten? Dan is een zwangerschapscursus in Heerlen aan te raden! Tijdens de zwangerschapscursus in Heerlen leren ze je alles wat je moet weten over de zwangerschap, geboorte en nazorg.

 

 

https://zwangerschapscursuslimburg.nl/

Sigarettenliefhebbers kunnen in deze webwinkel hun e-smoker kopen

Rookt u graag één of meerdere sigaretten op een dag? Dan is elektronisch roken echt iets voor u! Een e-smoker kopen zorgt ervoor dat u niet meer terug naar normale sigaretten wilt. Een e-sigaret stemt u heel makkelijk af op uw wensen. U bepaalt namelijk zelf hoeveel nicotine er in een e-smoker gaat. Hierdoor is deze manier van roken ook zeer geschikt als u graag wilt minderen of helemaal wilt stoppen met roken. De gepassioneerde medewerkers van eSigaretonline.nl beantwoorden met genoegen alle vragen die u heeft over hun e-smokers. U bekijkt de e-sigarets gemakkelijk online of bezoekt één van hun winkels in Deventer of Hengelo.

Stel uw e-sigaret helemaal samen met behulp van dit uitgebreide assortiment

Het brede aanbod van eSigaretonline.nl hebben de medewerkers van deze webshop zorgvuldig samengesteld. Alle elektronische sigaretten voldoen aan de Nederlandse regelgeving op gebied van e-smokers, zodat u zeker weet dat uw elektronische sigaret veilig is. Bovendien vindt u in het assortiment alleen e-sigarets van merken die een gevestigde naam hebben op de markt van e-smokers. Kies uit de honderden liquids voor de e-smoker die u gaat kopen en voorzie uw sigaret van de heerlijkste smaken, zoals koekjes, diverse fruitsmaken en menthol. Er zijn ook verschillende, complete startersets, waarmee u in één keer alles wat u voor elektronisch roken nog heeft, in huis haalt.

Plaats uw bestelling en profiteer van snelle levering

Als u een e-smoker gaat kopen, dan profiteert u bij eSigaretonline.nl van enorm snelle levering. Plaats uw bestelling vóór 17.00 uur, zodat de winkel uw aankopen dezelfde dag nog verzendt. Over het algemeen geldt: “Vandaag besteld, morgen in huis”, maar dit hangt uiteraard wel af van de bezorgdiensten. Bent u op zoek naar advies of heeft u vragen over welke samenstelling van de liquids bij u past? Neem dan contact op met de klantenservice, welke bestaat uit dampers. Zo krijgt u goede informatie van mensen die ook ervaren rokers zijn.

Met dry needling fysiotherapie kom je snel van je klachten af

Iedereen heeft wel eens last van hoofdpijn of pijnlijke spieren. Als deze pijn echter ernstig wordt en blijft aanhouden, dan kunnen er andere dingen aan de hand zijn. Een mogelijke oorzaak van de klachten kan bijvoorbeeld spierknopen zijn. Spierknopen, ook wel triggerpoints genoemd, zijn pijnlijke en vastzittende spieren die er eigenlijk voor zorgen dat je door het hele lichaam klachten kunt ervaren. Iets dat je in het dagelijks leven flink kan belemmeren! Dry needling fysiotherapie kan in dit geval de oplossing zijn. Hierbij worden er voorzichtig kleine, dunne naaldjes in de spierknopen gestoken, die vervolgens snel aanspannen en daarna weer ontspannen. De spierknopen kunnen dankzij deze methode snel verdwijnen. Als je dry needling fysiotherapie in Dordrecht wilt volgen, dan is FysiCo Lopez Toorn dé praktijk waar je wezen moet.

Waar komen spierknopen precies vandaan?

Maar eerst: waar komen spierknopen precies vandaan? Hoe ontstaan ze? Dat is soms moeilijk aan te wijzen, want er kunnen heel veel oorzaken zijn. Ze kunnen bijvoorbeeld de oorzaak zijn van een sportblessure, van slaaptekort, van weefselschade ten gevolge van een hernia, van langdurige overbelasting van de ledematen of van acuut letsel. Ook een langdurige verkeerde houding, bijvoorbeeld bij computerwerk, kan spierknopen veroorzaken. Als je ervoor kiest om dry needling fysiotherapie bij FysiCo Lopez Toorn in Dordrecht te volgen, zal de fysiotherapeut samen met jou onderzoeken waar de spierknopen mogelijk vandaan kunnen komen.

Waarom deze praktijk de ideale fysiopraktijk is voor jou

Waarom zou je nu voor deze fysiotherapiepraktijk in Dordrecht moeten kiezen? Allereerst werken hier vele betrokken en bekwame fysiotherapeuten, die er alles aan doen om jou zo snel mogelijk pijnvrij door het leven te laten gaan. Het is een open en fijne praktijk met alle materialen en benodigdheden om jouw doel te bereiken. Bovendien is dry needling fysiotherapie een zeer effectieve methode, die ook nog eens vergoed wordt door de verzekering. Waar wacht je dus nog op?

Een afspraak is zo gemaakt

Hoe fijn zou het zijn als je over een niet al te lange tijd kunt zeggen dat je geen klachten meer hebt? Wacht daarom niet langer en maak zo snel mogelijk een eerste afspraak bij deze fysiopraktijk in Dordrecht. Je vindt de contactgegevens op de website.

https://www.fysicodordrecht.nl/

Chiropractie. Ken u de voordelen van deze techniek

Pijn in de onderrug, nek en schouders is zeker iets dagelijks. Het probleem ontstaat wanneer verwondingen overgaan in chronische pijn die snel ingrijpen en herstel van de situatie vereist. Tegenwoordig zoeken steeds meer mensen hulp in de alternatieve geneeskunde, waaronder chiropractische zorg.

Manuele behandeling van de wervelkolom was reeds bekend in het oude Egypte en Griekenland, en de moderne chiropraxie kreeg vorm in de Verenigde Staten en kwam letterlijk “uit de handen” van Daniel David Palmer, die geloofde dat manuele manipulatie van de wervelkolom kon helpen bij de behandeling.

Chiropractie houdt zich tegenwoordig bezig met de diagnose, behandeling en preventie van beschadigingen van het bewegingsapparaat, met name van de wervelkolom, en gaat ervan uit dat deze beschadigingen via het zenuwstelsel het hele lichaam beïnvloeden.

 

Hoe chiropractische behandeling wordt uitgevoerd

Eerst voert de chiropractor Bennekom een onderzoek uit om te beoordelen of de persoon geschikt is voor de soort therapie. Hij onderzoekt ook de röntgenfoto’s of orthopedische, neurologische en functionele tests van de patiënt en maakt dan een behandelingsplan.

Het aantal sessies en de hersteltijd zijn afhankelijk van elke persoon. In sommige gevallen gaat het alleen om een symptomatische verandering, wanneer we bijvoorbeeld van de pijn af willen. In het geval van functionele veranderingen, streeft de chiropractor Bennekom naar een aanzienlijke verbetering. Natuurlijk is het veranderen van de situatie een langer proces.

Elke chiropractische sessie stimuleert de hersenen, dat wil zeggen, het centrale zenuwstelsel. Als gevolg daarvan worden ook storingen opgeheven, is de doorstroming beter en functioneert het lichaam beter op alle niveaus. De taak van chiropraxie is dus het optimaal laten functioneren van het centrale zenuwstelsel.

 

Voor welke problemen is chiropractie geschikt?

Chiropractie werkt in op het centrale zenuwstelsel, wat betekent dat het invloed heeft op het hele lichaam. Anders kunnen we niet zeggen dat chiropraxie ziekten geneest, maar als het lichaam beter werkt, is er een grotere kans op zelfgenezing.

Met behulp van de manoeuvres die door de chiropractor Bennekom worden uitgevoerd, zal ons lichaam het evenwicht gemakkelijker kunnen herstellen. Mensen wenden zich meestal tot chiropractors voor lage rugpijn, nekpijn en hoofdpijn. Men moet echter in gedachten houden dat het gebied van chiropractie veel breder is, omdat zenuwen communiceren met alle organen, spieren en weefsels die niet optimaal kunnen functioneren als er wervelkolomaandoeningen optreden.

Afvallen, dieet en sporten

Steeds meer mensen in Nederland vinden dat ze af moeten vallen. Dit kan soms inderdaad een verstandige keuze zijn. Toch hebben sommige mensen een slecht zelfbeeld. Dit kan ervoor zorgen dat zij denken dat afvallen een manier is om een beter zelfbeeld te krijgen. Dit is voor deze mensen niet altijd het beste. Zo kan het vasthouden van het gewicht juist een beter idee zijn. De meeste mensen zijn vaak nog niet eens zo slecht bezig. Natuurlijk kan er iets meer worden bewogen, maar het kan altijd slechter. Het slechte zelfbeeld kan ontstaan omdat vrienden of familie aangeven dat iemand er niet mooi of goed uitziet. Een goede vriend zal dit niet doen. Deze zal eerder iemand motiveren om lekker te gaan sporten of juist samen eens iets leuks gaan doen. Dit kan er al voor zorgen dat iemand er positiever in gaat staan. Daarnaast doet social media ook een aardige duit in het zakje van een slecht zelfbeeld. Op de afbeeldingen op Instagram en Facebook zien mensen vaak de mooiste modellen voorbij komen. Deze modellen trainen misschien uren in de sportschool.

Help je vriend of vriendin

Wanneer jij een vriend of vriendin hebt die in de knoop zit met zijn of haar gewicht probeer dan te helpen. Ga samen iets actiefs doen of ga samen eens koken. Mocht dit niet helpen dan kan er worden gekozen voor een dieet met koolhydraatarm eten. Probeer dit dieet samen met deze persoon aan te gaan. Natuurlijk moet het dan kunnen om af en toe iets ongezonds te eten. Het moet ook wel leuk blijven. Door middel van koolhydraatarm eten komen er minder overbodige suikers in het lichaam terecht.

Sporten is ook erg belangrijk

Mocht iemand nu toch heel erg graag willen afvallen dan is een dieet in combinatie met sport echt het aan te raden. Het laat mensen namelijk makkelijk afvallen. Daarnaast is beweging überhaupt goed voor het lichaam. Het zorgt voor de verbetering van de weerstand. Daarbij komt nog eens dat frisse lucht voor mensen heel erg belangrijk is. Het zorgt er namelijk voor een betere stemming en meer motivatie. Ga dus af en toe even buiten sporten om goed te kunnen blijven werken en goed aan de dag te kunnen blijven beginnen.

https://makkelijkafvallen.nl/koolhydraatarm-dieet/

De voordelen van Nitril handschoenen in de zorg

In de zorg is het belangrijk om een betrouwbare bescherming te bieden aan zorgverleners en patiënten. Daarbij is het van belang om bij het maken van de keuze van de wegwerp handschoenen rekening te houden met een aantal aspecten.

Welk materiaal voor verpleeghandschoenen?

Voor gebruik in verpleeghuizen, is het aan te bevelen om Nitril handschoenen te dragen. Deze zijn uitstekend bestand tegen vet, zodat ze gemakkelijk in contact kunnen komen met lotions. Ze zijn ook zeer goed bestand tegen chemicaliën. Dit maakt ze zeer geschikt voor het hanteren van ontsmettingsmiddelen. Voor lichte waswerkzaamheden is het ook voldoende vinyl handschoenen te gebruiken. Deze zijn iets goedkoper dan Nitril handschoenen en scoren punten met een zeer glad oppervlak. Door hun gladde oppervlak zijn zij zeer geschikt om rechtstreeks op patiënten te worden aangebracht, omdat zij aangenaam zacht op de huid aanvoelen.

Hoewel zowel Nitril- als vinylhandschoenen zeer geschikt zijn voor gebruik in de zorg, worden latexhandschoenen afgeraden. Dit komt vooral omdat ze allergische reacties kunnen veroorzaken, waaronder ademhalingsproblemen. Zowel bij de verzorger als bij de patiënten. Dit type handschoen is ook minder zacht en voelen ook minder zacht en comfortabel aan op de huid van de patiënt.

Poedervrije handschoenen in de verpleging

Sommige wegwerphandschoenen bevatten een speciale poedervorm waardoor de handschoenen gemakkelijker aan en uit te trekken zijn. Om gezondheidsredenen zijn deze gepoederde wegwerphandschoenen beter niet te gebruiken. Bij het uittrekken van gepoederde wegwerphandschoenen wordt het poeder namelijk in de lucht geslingerd en kan het ernstige ademhalingsproblemen veroorzaken. Het gebruik van poedervrije wegwerphandschoenen is dus veel gezondheidsvriendelijker. De Nitril handschoenen bevatten geen poeder.

Nitril handschoenen in verschillende kleuren

Wat de kleur van de Nitril handschoen betreft, is er een grote keuze. De verschillende kleuren zijn o.a., blauw, wit, zwart en roze. Blauwe Nitril handschoenen worden vooral in de zorg erg veel gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan chirurgen en op de operatiekamer. De witte Nitril handschoenen worden o.a. in de zorg maar ook de tandartsenpraktijk of de kappersbranche veelal gebruikt. De zwarte Nitril handschoen is vooral geliefd in de tattoo branche en in de horeca. En dan is er nog de roze Nitril handschoen. Deze kleur wordt, hoe kan het ook anders, veel gebruikt door pedicures en schoonheidsspecialistes. Maar ook in de nagelstudios is dit een veel gebruikte kleur.

 

 

 

Dit voedsel is slecht voor de tanden

Dat zoetigheid gaatjes (cariës) veroorzaakt, dat weten we allemaal. Maar wist je dat ook veel ander voedsel slecht is voor de tanden? Bijvoorbeeld tomatenketchup of augurken. Maar ook fruit of vruchtensappen kunnen schade aanrichten. jouw mondhygieniste uit Hoofddorp geeft aan welk voedsel een aantasting voor je gebit is.

Zoetigheid veroorzaakt gaatjes

Van zoetigheid is bekend dat het gaatjes oftewel cariës veroorzaakt. Onder zoetigheid valt snoepgoed, chocolade, ijs, gebak maar ook zoet broodbeleg. Het nadeel van zoetigheid is dat het veel loze calorieën en weinig voedingsstoffen bevat. Het regelmatig eten van zoetigheid kan leiden tot gaatjes in het gebit maar geeft ook een verhoogd risico op overgewicht of diabetes.

Hoe kan het dat zoetigheid snel gaatjes veroorzaakt? Dat heeft te maken met suikers die door bacteriën worden omgezet in zuur. Dit zuur tast het tandglazuur aan waardoor het afbrokkelt. Zo kunnen bacteriën naar binnen kruipen.

Fruit en vruchtensappen

Niet al het fruit is slecht voor je gebit. Sterker nog, fruit bevat vitamine C en andere belangrijke voedingsstoffen. Zuur fruit is wel een aanslag op het gebit. Het gaat hier om druiven, mango’s, citrusvruchten, appels, bramen en bessen. Het zuur werkt in op het tandglazuur waardoor bacteriën de kans krijgen om gaatjes te veroorzaken.

Nuttig je regelmatig jam of appelstroop, dan is dit hetzelfde verhaal als met fruit. Dit geldt ook voor het drinken van vruchtensappen. Houd er rekening mee dat veel vruchtensappen ook nog eens toegevoegde suikers bevatten. Dat is dus dubbel zo slecht voor de tanden en kiezen.

Kant-en-klare producten

Veel kant-en-klare producten zoals pastasaus, soep of tomatenketchup bevat aardig wat suikers en zuren. We hoeven je niet uit te leggen dat dit slecht voor je gebit is. Beter kun je alles vers klaarmaken.

Zure producten

Vermijd zoveel mogelijk zure producten waaronder azijn, augurken, Amsterdamse uitjes, zilveruitjes en meer van dit soort voedingsmiddelen. De zuren in deze producten vallen het tandglazuur letterlijk aan.

Frisdrank zoals cola en sinas

We drinken jaarlijks aardig wat liters frisdrank weg. Heel lekker maar ook heel slecht voor je tanden en kiezen. Frisdrank bevat veel suiker en tanderosie veroorzaken. Het bevat ook voedingszuren waarvan je inmiddels weet hoe slecht dit is.

Koffie, thee en alcohol

Veel mensen voegen suiker aan de koffie of thee toe. Doe dit liever niet want ook nu weer ben je niet lief voor je gebit. Wanneer je veel koffie of thee drinkt zul je merken dat je mond droger wordt. Bij te weinig speeksel in de mond krijgen je tanden en kiezen minder bescherming. Als laatste kan het drinken van koffie of thee voor een verkleuring van de tanden zorgen. Dit ziet natuurlijk niet zo mooi uit.

Wees voorzichtig met het nuttigen van alcohol. Wanneer je veel alcohol drinkt dan droogt je mond hiervan uit. Overmatig alcoholgebruik kan ook tot tumoren in de mond- of keelholte leiden.

Hard voedsel

Het gebeurt wel eens dat een tand of kies afbreekt tijdens het eten van hard voedsel. Denk hierbij aan een hard stukje stokbrood, een ijsblokje of een hard snoepje. Bij jongeren breken de tanden of kiezen niet zo makkelijk af. Met het ouder worden ontstaan er steeds meer groeven en scheurtjes in het gebit. Dit verhoogt het risico op afbreken of afbrokkelen.

Zetmeelrijke voeding

Zetmeel is een koolhydraat dat je lichaam nodig heeft. Het wordt namelijk omgezet in glucose, een belangrijke energiebron voor je lichaam. Toch wil dit niet zeggen dat alle zetmeelrijke producten gezond zijn. Chips bijvoorbeeld, dit bevat veel zetmeel maar heeft niks aan je lichaam toe te voegen.

Wanneer je zetmeelrijke voeding eet dan blijft het makkelijk op of tussen de tanden plakken. Dit geldt niet alleen voor chips maar ook voor graanproducten en aardappelen. Wanneer je zoiets eet moet je het gebit later goed schoonmaken. Niet alleen met een tandenborstel maar ook tussen de tanden, dit doe je met ragertjes of tandenstokers.

Wacht een halfuur met poetsen

Heb je net iets gegeten of gedronken? Tandarts Hoofddorp adviseert dan een half uur te wachten met poetsen. Zo kan het tandglazuur wat herstellen. Wanneer het tandglazuur namelijk een aanval van zuren krijgt wordt het zwakker. Een tandenborstel kan het tandglazuur dan makkelijk wegpoetsen.

https://tandartsmondain.nl/