Wat doet een boekhouder precies?

Wanneer u een ondernemer bent of een zzp’er, kunt u veel baat hebben aan administratiekantoor Gouda. Iedereen die werkt als zelfstandige moet namelijk een boekhouding bijhouden. Dit zorgt vaak voor veel stress en zorgen, omdat niet iedereen weet hoe dit precies moet. Boekhouder Nieuwegein helpt u hier dan ook graag bij. Door het inschakelen van een boekhouder, weet u zeker dat uw administratie er op en top uit ziet. Maar wat doet een boekhouder nu precies? Wij leggen het u graag uit.

Bijhouden van de administratie

Administratiekantoor Gouda zal natuurlijk uw administratie bijhouden. Dit houdt in dat u alle bonnetjes en facturen naar de boekhouder kunt sturen. Deze zal dan ook alle financiële transacties nauwkeurig bijhouden en overzichtelijk bewaren. U kunt dan ook ten alle tijden een mooi overzicht zien van uw financiën. Wanneer u dit zelf doet, zult u merken dat het al snel allemaal op het laatste moment zal gebeuren!

Facturen opstellen voor uw debiteuren

Veel ondernemers stellen zelf de facturen op, maar dit kunt u ook laten doen door boekhouder Nieuwegein. Tegenwoordig zijn er ook boekhoudprogramma’s waar mee gewerkt wordt, waar u het gemakkelijk zelf kunt doen, maar het uitbesteden is ook een goed idee. Hierdoor bespaard het u namelijk enorm veel werk, die u weer kunt besteden aan het maken van meer omzet.

Belastingaangifte opstellen

Een andere belangrijke taak van administratiekantoor Gouda is het opstellen van de belastingaangifte. De boekhouder weet namelijk precies hoe dit werkt en wat u wel en niet mag aftrekken. Hierdoor kan het dan ook voordelig voor u uitpakken als u de belastingaangifte uitbesteedt. Daarnaast weet u dan ook zeker dat het goed en op tijd gebeurd. Wanneer u het zelf doet zal u er namelijk vaak op de laatste dagen pas aan toe komen!

https://www.administratievdbruggen.nl/

Nederland heeft de luxe van een waar depositogarantiestelsel

Banken kunnen failliet gaan dat hebben we in ons eigen land ervaren de afgelopen jaren. Sommige banken zijn daadwerkelijk omgevallen, andere hebben om overheidssteun gevraagd, dit is een cruciaal verschil. Banken kunnen om allerlei redenen failliet gaan, bijvoorbeeld door wanbeleid, zoals bij de Dirk Scheringa Bank het geval was. Belangrijk voor een bank is de reputatie, dit is nodig om te zorgen dat klanten het geld niet massaal van de rekening halen.

Verschillende Nederlandse banken zijn al in overheidshanden gevallen

Verschillende grote Nederlandse banken zijn in overheidshanden terecht gekomen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan SNS REAAL, ABN AMRO en Fortis. Nederland heeft de luxe een depositogarantiestelsel te hebben. Dit dien je niet te verwarren met het beleggerscompensatiestelsel. Wanneer een bank failliet gaat dan is het spaargeld niet zomaar verdwenen. Dit is een prettig gevoel voor degene met spaargeld. Beschik je over meer dan € 100.000? Geld verdelen over verschillende rekeningen is dan een veilige zet!

Weet waar je aan toe bent en voorkom zorgen

Een goede voorbereiding is het halve werk en brengt zekerheid met zich mee. Belangrijk is om te weten hoe het depositogarantiestelsel werkt. Wie kapitaalkrachtig is, doet zijn voordeel met de actuele regels. Alle gerenommeerde banken die aangesloten zijn binnen de Europese Unie zijn geldig binnen het Nederlandse depositogarantiestelsel. Een vergoeding tot € 100.000,- per rekeninghouder is gegarandeerd door de Nederlandse staat. Wie bijvoorbeeld 5 rekeningen heeft bij Nederlandse banken met een ton (€ 100.000,-), heeft recht op een half miljoen.

Wat is een depositogarantiestelsel?

Wanneer een bank aangesloten is bij De Nederlandsche Bank (DNB) dan is de bankhouder verzekert van maximaal € 100.000. De rente wordt hierbij vergoedt, tot op de faillissementsdatum. Hierbij is het belangrijk om te weten dat niet alle financiële producten vallen onder het depositiegarantiestelsel. Controleer bij de bank om absolute zekerheid te hebben. Sinds juli 2015 is besloten dat Nederlandse bedrijven en organisaties onder het depositogarantiestelsel vallen.

https://beter-beleggen.nl/

Alles wat je moet weten over overwaarde opnemen

Bij een overwaarde is je woning meer waard dan het overgebleven hypotheekbedrag. Een simpel voorbeeld: als je woning 400.000 euro waard is en je resterende hypotheek bedraagt 225.000 euro, dan is de overwaarde 175.000 euro. Wil jij je overwaarde opnemen? Dat kan! In deze blog worden een aantal manieren uitgelegd hoe jij je overwaarde kan opnemen.  

Verbouwen

Als jij nog helemaal gelukkig bent in je huidige woning dan wil je er natuurlijk niet weg. Als je wel graag je overwaarde wilt opnemen, kun je ervoor kiezen om je woning te gaan verbouwen. Je kan dan de overwaarde gebruiken om te investeren in de verbouwing. Hierdoor wordt je woning vaak ook meer waard, wat weer nieuwe voordelen met zich meebrengt.

Huis verkopen

Als jij je huis verkoopt, kun je de overwaarde gebruiken om je nieuwe droomhuis te financieren. Dit is de meest eenvoudige aanpak om je overwaarde op te nemen. In de meeste gevallen wordt het wel verplicht om de overwaarde volledig te gebruiken voor de financiering van de nieuwe woning.

Lagere hypotheekrente

Wil jij niet verhuizen, niet verbouwen maar wel graag je overwaarde opnemen? Dan kun je er ook voor kiezen om de hypotheekrente te verlagen. Hier gebruik je de overwaarde voor. Je hebt dan maandelijks lagere kosten waardoor er wellicht ruimte komt om je geld ergens anders aan te besteden. Lagere maandlasten geven je een stuk meer ruimte om geld uit te geven aan duurdere aankopen zoals vakanties.

https://rockethypotheken.nl/overwaarde-opnemen-hoe-zit-dat/

Een deskundig administratiekantoor in Hengelo

Wanneer u op zoek bent naar een geschikte administratiekantoor in Hengelo, wilt u graag een kantoor vinden waar enkel deskundige mensen werkzaam zijn. Het uit handen geven van uw administratie kan best een ding zijn. Daar de administratie gevoelige informatie omvat, is het begrijpelijk dat u het lastig vindt dit uit handen te geven. Wanneer u besluit tóch deze stap te zetten, wilt u met het oog op de privacy gevoeligheid enkel een écht deskundig administratiekantoor in Hengelo in de arm nemen. Doe navraag en onderzoek welk administratiekantoor in Hengelo goed aangeschreven staat en laat u verder helpen!

Wat doet een administratiekantoor precies?

Een administratiekantoor in Hengelo is eigenlijk precies wat de naam al doet vermoeden, namelijk: een kantoor dat zich bezighoudt met administratie. De administratie waar zo’n kantoor zich mee bezighoudt, kan heel uiteenlopend zijn. U kunt bijvoorbeeld denken aan de salarisadministratie van een onderneming of de gehele boekhouding. Wanneer u een eigen onderneming heeft, kunt u hier uw administratie uit handen geven. Wanneer u het voeren van uw bedrijfsadministratie als last ervaart en u er moeite mee heeft deze op orde te houden, kan het in de arm nemen van een administratiekantoor in Hengelo een goede keuze zijn. Geef het uit handen en creëer overzicht!

Waarom de hulp van een administratiekantoor inroepen?

De reden voor het inroepen van een administratiekantoor in Hengelo kan heel divers zijn. De ene persoon doet dit omdat het hem of haar zelf simpelweg niet lukt orde op zaken te stellen. De ander doet het uit tijdbesparende overweging. Wat voor u de reden voor het inroepen van een administratiekantoor in Hengelo ook is, vaststaat dat er orde gecreëerd zal worden. Orde en een overzichtelijke administratie is wat iedere onderneming nodig heeft, nietwaar? Stop het gevecht met uw boekhouding, roep de hulp in van een administratiekantoor in Hengelo en ga voor orde en duidelijkheid!Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering is niet goedkoop, maar als u door ziekte of een ongeluk een tijd niet in staat bent om te werken en de rekeningen blijven zich opstapelen, zal u blij zijn als u een arbeidsongeschiktheidsverzekering hebt. De kosten variëren, het hangt af van de verzekering, uw leeftijd, uw beroep en uw gezondheid. In sommige situaties is het moeilijk of zelfs onmogelijk om een arbeidsongeschiktheidsverzekering te krijgen.

  

 

Als u een oudere zelfstandige bent of u hebt in het verleden of het heden problemen gehad met uw gezondheid dan wordt het moeilijker om een arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten. Het loont zeker de moeite om voor u persoonlijk eens te bekijken wat de kosten precies zijn. hopelijk heb je nooit een arbeidsongeschiktheidsverzekering nodige maar als u zich toch ooit in een situatie bevind waarin u een tijd niet kan gaan werken zal u blij zijn dat u de verzekering hebt.

 

 

 

http://www.aov-zzp.nl

Een mobiele pinautomaat huren

Staat u wel eens op een markt, een beurs of een andere gelegenheid waar je wellicht producten aan de man probeert te brengen? Dan zal een vaak gehoorde klacht vast zijn dat jouw klanten graag zouden willen pinnen. Echter, het grote nadeel is dat je dan zelf een pinautomaat moet kopen. Maar er is een uit weg.

Mobiele pinautomaat in Nederland

Naast dat je een pinautomaat voor langere periode kan huren kan je ze ook bij sommige verhuurbedrijven voor één enkele dag huren. Hierdoor kan je gemakkelijk evenementen bezoeken, waar je iets kunt verkopen zonder eerst zelf diep in de buidel te moeten tasten. Het kan ook erg handig zijn als je een vaste pinautomaat in de winkel hebt staan. Anders moet je zorgen dat je die ontkoppelt en weer aansluiten op een beurs bijvoorbeeld. Als je een mobiele pinautomaat huurt heb je nergens omkijken naar. Je reserveert het apparaat en het wordt bij je thuis of op het werk afgeleverd en is klaar om te gebruiken. De meeste bedrijven zullen het apparaat al geprepareerd hebben, zodat je gelijk kunt gaan pinnen. Ideaal natuurlijk dat je zelf niet meer hoeft te pielen.Mobiele pinautomaat huren >>

Welke kosten?

Maar voor welke kosten kom je te staan is ook wel interessant. Je hebt doorgaans, voor de huur van één enkele dag, vaak een startbedrag rond de 10 euro en vervolgens een bedrag per transactie. Dit verschilt per automaat van zo’n 5 cent tot 25 cent. Op zich niet hele hoge bedragen als je je bedenkt dat mensen wellicht anders jouw product helemaal niet handen kunnen kopen zonder pinautomaat. Zo kun je pinautomaat huren bij Lubee.nl

Pinapparaat draadloos

Verder zijn er verschillende modellen leverbaar en het voorname verschil zit het hem in de aansluiting op het internet. Een draadloze is logischer wijs iets duurder dan een automaat die vereist dat je hem moet aansluiten op een vaste internetverbinding. Het probleem is alleen dat je niet zeker weet of je kan beschikken over een internet aansluiting op een beurs. Daarom is een draadloze zeker ook aanbevolen. Al met al is het een welkome toevoeging als je een evenement buiten de deur hebt als je een ondernemer bent!

http://www.lubee.nl

Hoe goedkoper geld lenen

Een lening kan soms uitkomst bieden als je tijdelijk geld tekort komt, maar kies verstandig en leen goedkoper.

Kies een lening die bij je budget past

Als je geld leent betaal je maandelijks rente en aflossing. Leen dan ook nooit teveel zodat je geld overhoudt om de lening en bijkomende kosten te kunnen betalen. Bij sommige leningen is de rente die je betaalt afhankelijk van het risico voor de kredietverstrekker. Dus leen je relatief veel dan betaal je en hoge rente.

Goedkope soorten leningen

Afhankelijk van je bestedingsdoel kies je een lening. Stel dat je auto ermee ophoudt en je hebt geld nodig om een nieuwe te kopen. Overweeg dan eerst om je spaargeld aan te spreken, want de rente daarop is veel lager dan de rente die je betaalt voor een lening.

Grote aankopen zoals een auto worden in de regel gefinancierd met een persoonlijke lening. Je spreekt van te voren de looptijd en de rente af. Deze rente blijft gedurende de looptijd gelijk en je weet vooraf hoeveel geld je kwijt bent aan de lening. Hiervoor betaal je gemiddeld zo’n 8% rente.

De rente op een doorlopend krediet is in de regel wat lager. Je kunt geld lenen tot het kredietlimiet en geld dat je hebt opgenomen kun je weer opnieuw opnemen. In de regel betaal je per maand een relatief lage aflossing van 2%. De maandelijkse kosten zijn laag, maar de schuld blijft bestaan en die moet je op termijn wel terugbetalen. Een doorlopend krediet is makkelijk en flexibel, maar het gevaar bestaat dat je langer leent dan je had bedacht en dan ben je alsnog duurder uit. De laagste rente op doorlopend krediet is zo’n 5% en gemiddeld ruim 7% voor een kredietlimiet van € 10.000.

Spullen kopen op afbetaling moet je nooit doen. Daarvoor betaal je in de regel de maximale rente van 15%. Denk hierbij aan postorderkrediet van webwinkels, winkelpassen of een creditcard.

Verder kun je nog rood staan op je betaalrekening. De rente daarop is gemiddeld 11%. Wie goedkoper geld wilt lenen kiest voor een doorlopend krediet of kredietverstrekker.

Vergelijk leningen

Als je weet hoeveel je wilt lenen en welk soort lening je daarvoor nodig hebt vergelijk dan aanbieders. De rentes voor doorlopend krediet lopen bijvoorbeeld uiteen van 4,7% tot 11,4%. Vraag minimaal twee offertes op en vergelijk. Je hoeft nooit te betalen voor advies en let op voor extra verzekeringen. Die zijn niet verplicht, maar kunnen de kosten flink verhogen.

http://www.geldreview.nl/leningen/