Veel keus bij Chinees Beek

De Chinese keuken is populair om veel verschillende redenen, waaronder de verse ingrediënten. Je vindt in Nederland veel verschillende toprestaurants die de Chinese keuken bereiden. Tijd om uitgebreid te gaan uiteten heb je niet altijd. Na een lange werkdag wil je op de bank ploffen en heb je ook zeker niet meer de energie om de deur uit te gaan, laat staan zelf koken. Eten bestellen is dan de oplossing!

 

Chinees in Beek bestellen voor de hele groep

Als je voor een groep eten besteld is het een slim idee om te bestellen bij een Chinees in Beek. Je kunt ervoor kiezen iedereen een eigen menu te laten bestellen of verschillende gerechten te bestellen om vervolgens te delen met elkaar. Op deze manier is er voor iedereen wel iets lekkers en is de keus ook echt reus. Gevarieerd eten met een hele vriendengroep of familie is het makkelijkste als je besteld bij een Chinees in Beek.

 

Iemand in de groep lust geen chinees

Het kan zomaar voorkomen dat er één iemand in de groep geen zin heeft in Chinees of het zelfs niet lust. Niet getreurd, sommige restaurants bereiden ook Indische of Kantonese gerechten. Ayam Ketjap of Kipfilet met bamisaus, het kan allemaal. Zelfs voor de vegetariër in de groep kunnen op verzoek vegetarische schotels gemaakt worden. Allergie? Ook daar kan gemakkelijk rekening mee worden gehouden. Bestel je eten bij een Chinees in Beek voor een breed assortiment met voor echt iedereen iets lekkers!

 

https://pomlai-geleen.nl/chinees-beek/

5 verrassende feiten over aardappelen

Aardappelen worden zonder twijfel beschouwd als de meest voorkomende en geliefde groente op aarde. Ze zijn geliefd bij mensen van elke leeftijd en achtergrond. Het is dus ook veilig om te zeggen dat we ons geen dag zonder hen kunnen voorstellen. Maar heb je, afgezien van alle gezondheidsvoordelen die het ons biedt, ooit meer willen weten over de verrassende feiten over aardappelen?

Nou, als je dat ooit hebt gedaan, dan hebben we wat je zoekt. We hebben ons onderzoek gedaan naar de vergelijkbare, vastkokende aardappelen en zijn nu hier om u te informeren over de meest unieke dingen die u ooit over de aardappelen zult horen.

Het produceert elektriciteit

Als u door pech op een plaats woont waar geen elektriciteit is of als er in uw omgeving lange tijd een stroomstoring plaatsvindt, heeft u alleen wat draden, koper, verzinkte spijkers en een van de knollen nodig om van stroom te voorzien een klok of andere kleine elektronica met een aardappel.

Het gaf geboorte aan tuin in de ruimte

Aardappelen, die teruggaan in de geschiedenis, waren eigenlijk de eerste groente die in de ruimte groeide. Het was Raymond Bula van de Universiteit van Wisconsin die het project leidde op basis van vijf Norland variëteiten van aardappelbladeren die in de ruimte werden vermeerderd.

Hij volgde samen met zijn groep de groei vanuit Wisconsin en bleef in nauw contact met de bemanning van NASA op de spaceshuttle. Toen de bemanning thuiskwam, verrasten de aardappelplanten iedereen omdat ze niet alleen de beproeving overleefden, maar er groeiden ook meer aardappelen in de ruimte.

Het kan plastic maken

Precies, we hebben het hier over bioplastics die gemakkelijk gemaakt kunnen worden van maïs, tarwe en ieders favoriete aardappelen. Aardappelen bevatten een goede concentratie zetmeel en cellulose, wat veel bijdraagt ​​aan het maken van plastic. Bovendien is het plastic van aardappelen ook gemakkelijk te verbranden of af te breken en heeft het minder impact op het milieu.

U kunt tijd met IT meten

Tijdens het bewind van hun beschaving gebruikten de Inca’s in Peru aardappelen om de tijd bij te houden. Dus hoewel ze bekend stonden om hun creatieve en vooruitstrevende landbouwpraktijken, leerden de Inca’s ook de waarde van tijd achterhalen door middel van aardappelen.

 

Het helpt bij het verwijderen van roest

Heb jij thuis een mes met roestplekken? Als je dat doet, raden we je aan om het mes in de aardappel te steken en het daar een tijdje te laten staan. Dit is een van de meest effectieve en eenvoudigste manieren om roest te verwijderen.

Aardappelen bevatten van nature oxaalzuur, dat nu al wordt beschouwd als het beste materiaal als het gaat om het schoonmaken van huishoudelijke producten (ook in veel grotere hoeveelheden natuurlijk).

Als je met een aardappel roest van grotere oppervlakken wilt verwijderen, zorg er dan voor dat je hem eerst doormidden snijdt en dan bakpoeder erover strooit of in afwasmiddel dompelt voordat je het er uiteindelijk af schrobt.

We hopen dat je de volgende keer de waarde van de Roseval aardappelen niet onderschat!

Bestel biefstuk en bavette eenvoudig online

Houd u van biefstuk en bavette? Dan heeft u een goede smaak! Dit zijn immers niet de minste stukken vlees. Ze zijn dan ook niet altijd gemakkelijk verkrijgbaar. Zeker rond kerst en in het barbecueseizoen is dit vlees in de supermarkt en bij de slager al snel uitverkocht. Waar haalt u dan uw geliefde vlees vandaan? Het antwoord is bij Beef&Steak. Bij dit bedrijf bestelt u heerlijk vlees eenvoudig online. Zo hoeft u niet te zoeken in de winkelstraat en kunt u thuis alvast de rest van de maaltijd voorbereiden. Dat gemak wilt u toch ook ervaren?

Waarom is een biefstuk rood?

Heeft u zich altijd al afgevraagd waarom een biefstuk rood van kleur is? Dat komt omdat biefstuk vaak afkomstig is van de korte spieren van een rund. De rode kleur ontstaat door het zuurstof dat zich in deze spieren bevindt. Het vlees bevat een eiwit dat verkleurt wanneer het in aanraking komt met zuurstof. Hoe groter en steviger de spieren van het rund, hoe meer eiwitten er opgeslagen zijn en hoe lekkerder de biefstuk smaakt.

Wat is bavette eigenlijk precies?

Bavette wordt in Nederland ook wel vanglap of vinkelap genoemd. Het vlees wordt vaak gezien als een delicatesse voor op de barbecue, bijvoorbeeld in Frankrijk. Bavette is mager vlees uit de flank van een rund en is hierdoor heerlijk mals. Bij runderen die hier speciaal voor gefokt worden, is bavette zelfs zo mals dat het soms rauw gegeten wordt. Op de barbecue komt dit vlees echter pas écht tot zijn recht! Bij Beef&Steak bestelt u eenvoudig een heerlijke bavette steak die u de volgende dag al op de barbecue kunt leggen. Die heerlijke smaak moet u zeker proeven!

Diepgevroren geleverd

Als u biefstuk of bavette bestelt bij Beef&Steak krijgt u dit diepgevroren geleverd. U kunt dus gerust een voorraad inslaan, zodat u genoeg heeft voor meerdere barbecues. Dit geldt overigens ook voor andere soorten vlees zoals wild en diverse soorten rund, varken, lam en gevogelte.

The cost of starting a fried chicken restaurant.

American style fried chicken restaurants have become popular in Poland, and there are many. They are often based on a franchise system or the ideas of their owners. To make their dreams come true, future restaurateurs need to prepare their establishment, create a business plan, and have the necessary funds. To lower the startup costs, they may choose to work with a known franchise or to take advantage of the EU grants.

Make your dreams come true.

The deep-fried chicken restaurants are enjoying a relatively light competition at the moment. It means good news for future restaurant owners. Thankfully customers have gotten the taste of the chicken dishes, and the market is growing.

Chicken meat is delicate, easy to digest, and commonly liked. Everyone, kids included, is easy to convince to indulge in a delicious deep-fried, crispy chicken.

To start a fried chicken restaurant may be your dream come true.

The cost of starting the restaurant depends on a few factors, such as location and rental fees. A restaurant in a city center, near large companies, schools, in a tourist hotbed, has bigger chances of success that one in the outskirts. Restaurant chains working with future franchisees put a lot of emphasis on location, as it is key to the restaurant’s success.

The cost of the restaurant equipment

The costs of opening a fried chicken restaurant can be divided into a couple of groups. There are permit costs, advertising costs, equipment costs (both the kitchen and the dining room). There are also recurrent costs like utilities, rent, stock, employee wages. If we add the kitchen equipment such as a refrigerator, a freezer, a cooker, a frying machine, plates, silverware, and furniture, we are looking at tens of thousands of polish zlotys. If we choose brand new equipment, we have to consider the costs of a minimum of PLN 30000. The expenses with grow if we decide to serve coffee, cold beverages, or alcohol. These costs can be lowered if we invest in pre-owned equipment.

Dining room cost

A dining room is a necessary part of a restaurant. Tables, chairs and decor elements are all necessary. The costs depend on equipment quality and style.

Every restaurant needs a sign with its name or logo. The cost of a sign ranges from 700 to a few thousand Polish zlotys. The first thing customers look at is a menu board or some form of a printed menu card, and it should encourage the potential customer. These add to the costs depending on the options. Additionally, a restaurant needs a cash register ranging between 1000 to 4000 Polish zlotys.

It may seem there are a lot of expenses, although these costs turn into revenues within a few months.

The article has been written in collaboration with Producer Professional coating mix for restaurants – hollypowder.com

 

 

De Kokkerie voor een lekker dagje weg

Zin om een lekker dagje weg te gaan met uw familie, vrienden of collega’s? houden jullie van lekker eten? een smaakvolle beleving? dan is een kookworkshop bij De Kokkerie zeker aan te bevelen. De Kokkerie ligt op een prachtige locatie langs de rand van het Baarnse bos waar u naast een kookworkshop nog nog een heerlijke wandeling kan maken. U kunt hier niet alleen een kookworkshop volgen, maar ook vergaderen met uw collega’s. 

Workshops

Carla verzorgd al twintig jaar verschillende kookworkshops van Italiaanse tot Marokkaans. Van dim sum tot aan de high tea. Wilt u een workshop op maat, dan is één telefoontje naar Carla genoeg om de mogelijkheden te bespreken. Gezamenlijk met de groep gaat u koken en leren jullie verschillende kook en snijtechnieken. Er worden verse, grotendeels biologische producten gebruikt, en de kruiden die komen uit de eigen tuin. Aansluitend gaan u en uw gezelschap genieten aan tafel van de heerlijke zelfgemaakte gerechten.

Specials

Als u een speciale dag heeft bijvoorbeeld de feestdagen of een jubileum, en u wilt een bijzonder gerecht maken, dan kan Carla u helpen met de voorbereiding. Het maken van een bisque met verse garnalen en kreeft, een heerlijke ossenhaas en croûte of een bijzonder dessert. De ervaring en culinaire kennis heeft De Kokkie in huis. Samen met Carla kunt u invulling geven aan uw special. Hoeveel gangen wilt u serveren? Wat is een bijpassende wijn? Heeft u of iemand uit uw gezelschap dieet of allergie wensen? U kiest de special naar eigen wens.

Corporate cooking

Koken gaat om samenwerken, dus een kookworkshop oftewel corporate cooking is een perfecte teambuildingsactiviteit om uw collega’s of zakenrelaties beter te leren kennen en samen te werken. Jullie moeten zorgen dat alles perfect op elkaar aansluit binnen de juiste timing. Een goede voorbereiding is daarom belangrijk. Samen met Carla kiest u de kookworkshop die bij u en uw gezelschap past.

De dag begint met het gezamenlijk doornemen van de receptuur en zal de groep in ongeveer 1,5 uur de gerechten klaar maken. Dit doet de groep in samenwerking met Carla en haar professionele team. Als alle gerechten klaar zijn, dan zorgt het team van De Kokkerie voor een smaakvol gedekte tafel in de eetkamer van de villa en serveren zij de zelfbereide maaltijden. Bij De Kokkie bestaat er de mogelijkheid om een vergaderruimte te reserveren. Een vergadering met aansluitend een kookworkshop behoort dus ook tot de mogelijkheden.

Partycatering

Naast de kookworkshop biedt De Kokkerie ook partycatering van feestjes tot zakelijke evenementen. Buffetten, lunches en hapjes bestaan tot de mogelijkheden. Om er een zorgeloze dag van te maken, kunt u samen met Carla een culinaire invulling geven aan de catering.

Een kookworkshop is een smaakvolle beleving en een leerzaam dagje uit. Een dagje met vrienden, vriendinnen of collega’s. Een dag om elkaar beter te leren kennen, samen te werken en aansluitend te genieten van jullie zelfbereide maaltijden. Door de kennis en kunde bij Kokkerie zijn er een tal van mogelijkheden om er een smaakvolle dag van te maken om nooit te vergeten. Bezoek nu de website van De Kokkerie in Baarn voor alle informatie en om contact op te nemen met Carla.

https://dekokkerie.nl/

Rotterdam catering

Op zoek naar een goede cateraar?

Als je op zoek bent naar een goede cateraar, dan is het erg lastig om te kijken wat er past bij jouw wensen en voorkeuren. Je kan iemand immers vaak maar één keer inzetten en op dat moment wil je gewoon graag dat het allemaal goed geregeld is. Het kan daarom slim zijn een proefdiner aan te vragen. Dan weet je precies of wat jij graag zou willen qua eten goed smaakt. Als je op zoek bent naar een cateraar in Rotterdam, dan kun je terecht bij Your Choice catering Rotterdam. Deze cateraar doet er alles aan om jouw feest of congres tot in de puntjes te verzorgen. En alles is ook echt alles, bij alles waar hulp voor nodig is, kan je hulp krijgen. Het is dus geen simpel neerzetten van wat te eten, het gaat ook om de opmaak, het serveren, de aankleding, en ga zo maar door. Je bent in één keer helemaal klaar.

 

Wat kan een cateraar voor jou betekenen?

Rotterdam catering Your Choice zorgt voor een volledige avond. Afhankelijk van wat je precies voor ogen hebt, ga je samen op zoek naar een goede taakverdeling. Als je bijvoorbeeld niet al te veel geld te besteden hebt, kun je alleen de catering doen. Als je iets meer te besteden hebt, en je hebt liever zelf geen zin om bijvoorbeeld te zorgen voor tafelaankleding, dan kan dit ook geregeld worden. Alles is in principe mogelijk, als het maar in overleg gebeurt. In elk geval is bij de catering de informatie en kennis aanwezig om je zo goed mogelijk te informeren over wat wel en niet handig is.

 

Alles geregeld in een aantal afspraken

Als je geïnteresseerd bent in catering, is het goed om eens contact op te nemen met catering Rotterdam. Je kunt dan bijvoorbeeld eerst een proefdiner doen, zodat je kan proeven hoe het smaakt en dat je kan kijken hoe het geheel eruit ziet. Dat is wel prettig, zodat je weet hoe het voor de gasten gaat zijn. Doordat bij de catering veel in samenspraak wordt gedaan, kunnen speciale wensen direct in vervulling gaan. Als je een bepaald thema hebt, of je wil juist met de cateraars brainstormen over bepaalde thema’s, dan kan dat ook allemaal. Je zit nooit vast in een bepaald thema, dus je kan werkelijk alles kiezen. Door samen te werken wordt ervoor gezorgd dat het evenement een groot succes wordt.

http://www.catering-rotterdam-partyservice.nl/barbecue.html

heerlijke gerechten voor bij de feestdagen

heerlijke gerechten voor bij de feestdagen

 

met de feestdagen voor de deur maken we altijd lekker gerechten meestal nodige we allemaal mensen uit op gezellig te zitten ik kwam laatst op een website waar ik een recept van af had gehaald broodje bladerdeeg pittig gehakt mensen zweerden der bij dus maak hem deze feestdagen weer maar we maken natuurlijk veel meer gerechten tapas borrelhapjes voor bij de borrel zoo ben je dan ook wel even bezig meestal beginnen we een dag van te van tevoren anders krijgen we alles niet op tijd af maar als het dan zoo ver is en alle gasten hebben het naar hun zin kan mijn dag niet meer stuk meeste mensen schanse het eten dan ook naar naar binnen of hebben ze een haal jaar niet gegeten en vroegen waar heb je die recepten weg wil de gerechten thuis ook eens maken adwoorde ike ja gewoon van een recepten website keken me ze vreemd aan en gingen weer veder met eten ben nog paar keer heen en weer gelopen voor wat nieuw drinken toen waren de mesten ook wel uit gegeten en kan ik zelf genieten van de heerlijke recepten

Olijfolie Manolakis is een traditionele extra vierge olijfolie uit Kreta. Puur, lekker en gezond

Olijfolie Manolakis is van de allerbeste eersteklas kwaliteit en komt van Kreta. Olijfolie puur en zoet om in te bakken en alle warme en koude maaltijden.

Historische gegevens over olijfolie uit Kreta

Niemand weet zeker waar de olijfboom het eerst verscheen. Tijdens de Minoïsche cultuur wordt al melding gemaakt van de teelt van olijven.Oude filosofen, artsen en historici verwijzen naar de talrijke gezondheid en huidverzorgings- toepassingen van olijfolie. Het is geen wonder dat Hippocrates verwijst naar olijfolie als de Grote Therapie. Homerus noemde olijfolie vloeibaar goud, omdat de meeste oude Grieken leefden van de reproductie van de boom en de vele toepassingen van de olijven. Bewijs vinden we in de literatuur over het oude Griekenland.Het blijkt dat olijfolie niet alleen op grote schaal werd gebruikt door atleten die olijfolie gebruikten om hun pijnlijke spieren te inmasseren en om het vochtniveau in hun huid op peil te houden, maar olijfolie werd ook gebruikt door vrouwen om de hydraterende en de verzorgende eigenschappen.Opgravingen in verschillende Griekse steden hebben aangetoond dat de bewaarde aromaten in olijfolie werden gebruikt in diverse schoonheidsbehandelingen.De rotsachtige aarde en het droge klimaat van Griekenland is in het voordeel van de olijfboom. Vanwege de grote en langdurige olijfboom teelt, is het uitgegroeid tot een pijler van de Griekse samenleving. Olijfbomen hebben een sterke natuurlijke weerstand tegen strenge winters en hete zomers ondanks de omstandigheden waarin ze groeien! Olijfbomen groeien en bloeien lang en dragen de olijf die geweldige voordelen heeft. Olijfolie is zo verheven dat mensen die werden betrapt bij het beschadigen van een olijfboom zeer robuust werden gestraft .

De beste olijfolie en olijven worden nog steeds traditioneel geplukt om de beste kwaliteit te garanderen.

De olijfboomgaarden van Manolakis zijn al van generatie op generatie in dezelfde familie. Door deze lange ervaring en kennis weet Stavros dat je olijven pas gaat plukken bij een bepaalde rijpheid om zo de volle aroma uit de olijf te kunnen persen. Olijven komen van bomen die wel 500 jaar oud zijn. De pluk gaat traditioneel met een hark, juist om te voorkomen dat de olijven beurs kunnen worden, wat weer kan leiden tot een mindere kwaliteit olijfolie. Onze olijven worden met liefde en respect geplukt en bewerkt. Met onze trots en passie maken we daardoor een van de beste olijfolie in de wereld. We zorgen dat traditie ook in de 21st eeuw met de modernste technieken vermengd worden en we heel de wereld kunnen laten genieten van onze olijfolie.We hebben bewust gekozen voor een botteling in traditionele flessen, maar ook in moderne blikken, waardoor niet alleen de fles er bijzonder aantrekkelijk uitziet, maar ook de houdbaarheid en daarmee de waardevolle ingrediënten maximaal bewaard blijven. Het metaal weerkaatst de warmte en zonlicht en zo kan de olijfolie ook nooit te warm worden. Het is belangrijk dat de temperatuur <28 C is voor de beste olijfolie.We zijn eeuwenlang bezet geweest door Turken, Egyptenaren, Engelsen, Duitsers, maar wij hebben altijd onze vrijheid en eigen tradities weten te behouden en die trots en onverzettelijkheid proef je in onze olijfolie.

Olijfolie Manolakis is bijzonder gezond en ook nog eens heerlijk.

Arteriosclerose en coronaire hartaandoeningen (CHA) ontstaan door een combinatie van diverse factoren, waarvan er vele te beïnvloeden zijn. Voeding, in het bijzonder de inname van vetten, is nauw verbonden met de ontwikkeling van CHA. De West- en Noord-Europese voeding is doorgaans rijk aan verzadigde vetzuren (VVZ) wat sterk gecorreleerd is met een hoog ziekte- en sterftecijfer in dit gebied ten gevolge van CHA. Dit in tegenstelling tot de Mediterrane landen, waar mensen een traditionele mediterrane voeding gebruiken waarbij de meeste voedingsvetten van olijfolie afkomstig zijn, en waar het ziektecijfer ten gevolge van CHA laag is.Er zijn meer en meer bewijzen dat olijfolie een belangrijke rol speelt bij de preventie van CHA. Dit is toe te schrijven aan de heilzame werking van olijfolie op vetmetabolisme (voor meer details, zie de factsheet ‘de invloed van olijfolie op het vetmetabolisme’), op de bloeddruk, diabetes en stollingsmechanismen.

Waar kun je extra vierge olijfolie het beste voor gebruiken?

Hoge kwaliteit extra vierge, ook wel extra virgin, olijfolie kun je het beste gebruiken voor alle gerechten. Kretenzers gebruiken jaarlijks 32 liter, de hoogste consumptie. Hier op Kreta worden de mensen het oudste van Europa. We gebruiken het in salades, bij het kokerij, met het bakken, gewoon zo direct op brood en zelfs in onze desserts.Olijfolie is rijk aan antioxidanten en blijft erg constant bij verhitting als met frituren; hoewel mensen vaak denken van niet. Met dezelfde olijfolie kun je zelfs meer dan één keer frituren. Patat absorbeert 40% van de olie als het wordt gefrituurd. Wil je dus 40% gezonde olijfolie consumeren of 40% van een andere soort minder gezonde olie?De zuurgraad is de basis norm om de kwaliteit van de olie te evalueren. Een olijfolie met een lage zuurgraad (minder dan 0,8%) betekent dat deze is gemaakt met behulp van gecontroleerde voorwaarden. Echter is niet de zuurgehalte maar de smaak en aroma het belangrijkste.Een lage kwaliteit olijfolie kan nog steeds een lage zuurgraad hebben, zelfs minder dan 0,3%. De smaak en de aroma vertellen de waarheid of de olie is gemaakt bij een lage temperatuur of de olijven op dezelfde dag van persing bij de olijfpers zijn gebracht enz. Consumenten moeten dus zoeken naar een olie met een fruitig geur en een beetje kruidige smaak. Dit is de beste en gezondste olijfolie.

Olijfolie uit Kreta Bestellen

In onze webwinkel koop je online biologische topkwaliteit extra vierge olijfolie uit Kreta.Deze topkwaliteit is puur en zacht voor warme en koude gerechten, de allerbeste olijfolie om in te bakken, salades, gewoon dippen met een stukje brood en zelfs in desert te gebruiken. Kijk ook eens bij onze recepten met olijfolie.Onze exclusieve kerstpakketten vanaf €21.95 met handgemaakte olijfkannetje en olijfschaaltje.Al onze aanbiedingen en bestellingen boven €25,- worden gratis bezorgd in heel Nederland! Leuk om cadeau te geven en te krijgen en altijd verpakt in onze geschenkverpakking voor elke gelegenheid!De allerbeste olijfolie is gemaakt van de Koroneiki olijf en komt uit de olijfboomgaarden van Manolakis op Kreta en is exclusief in Nederland te koop bij Olijfolie Manolakis. Proef de trots en hartstochtelijkheid van Kreta thuis of in restaurants waar onze olijfolie op de kaart staat!

Traditioneel komt de beste olijfolie uit Griekenland.

 

Dat de beste olijfolie ter wereld uit Griekenland komt dat weten we natuurlijk al. Op heel veel plaatsen in Griekenland maakt men vaak kleinschalig geweldige olijfolie.We spraken Stavros Manolakis en zijn vrouw Georgina uit Episkopi in het departement Rethymnon op het eiland Kreta over hun traditioneel geoogste olijven en de productie van olijfolie en de vele internationale prijzen die ze hebben gewonnen. Een overheerlijk, natuurlijk en gezond product en eigenlijk overal in en voor te gebruiken, maar hoe herken je nou een goede olijfolie?Stavros Manolakis en zijn vrouw Georgina willen alleen zeer hoogwaardige kwaliteit olijfolie produceren afkomstig uit de regio’s Episkopi in het westen van Kreta. We werken samen met 800 boeren in deze regio en zij brengen hun olijven naar onze “state of art” olijfpers. De olijven worden geperst onder lage temperaturen en zonder toevoeging van water. Zo krijg je een uitstekende aroma en perfecte smaak van de olijfolie vol met gezonde antioxidanten.Het is een bewerkelijk proces en vergt maximale inzet en oplettendheid van iedereen, maar we zijn gedreven door het eindresultaat: een olijfolie welke internationale wedstrijden wint en fans over de hele wereld heeft.

Andreas van Beek

http://www.houseofcrete.nl

Champagne!

Bent u op zoek naar een exclusieve champagne, of heeft u hier aan de andere kant weinig ervaring mee en zoekt u een geschikte fles als relatiegeschenk? Wij vertellen u in de productteksten graag meer over de verschillende champagnes, zodat u de mogelijkheid heeft om daar een keuze uit te maken.

 

Fles champagne bestellen voor speciale aangelegenheden

Bij ons is het mogelijk flessen te bestellen van bekende huizen als Moët & Chandon, Bollinger,Louis Roederer, Salon en Gosset tot heerlijke champagnes van kleine en relatief onbekende huizen als Bénard-Pitois, Zarb en Mailly. Natuurlijk ontbreken ook de exclusieve bubbels van onder meer Krug, Dom Perignon en Armand de Brignac niet.

 

Waarom kiezen voor champagne?

Een fles champagne staat nog net dat ietsje meer uit als ze gegeven wordt in een al even gracieuze emballage. Dat is dan ook precies de reden waarom Champagnes.nl u niet alleen een breed gamma aan champagnes voorstelt, maar ook bijhorende geschenksets, dozen en kisten.

Wat had u bijvoorbeeld gedacht voor een luxe geschenkdoos met én een fles champagne naar keuze én een stel schitterende champagneglazen? Een perfect totaalpakket, geschikt voor iedere aangelegenheid! Het bezorgt de persoon aan wie dit schenkt een fijne ervaring en bovendien ook nog eens een geschenk waar nog jarenlang van kan genoten worden. Wenst u hier bovenop nog een persoonlijke boodschap toe te voegen aan uw geschenk? Geen probleem. Ook dat is mogelijk bij Champagnes.nl!

 

Koop uw fles champagne online voor een snelle service

Misschien herkent u zichzelf in de volgende situatie: winkel in, winkel uit bent u op zoek naar die ene fles champagne. Maar… hoe moet je in hemelsnaam kiezen? Winkelrekken vol keuze en dit zonder enige bijhorende informatie om u bij uw keuze te begeleiden. Wel, maak voor eens en voor altijd komaf met dergelijke beslommeringen en ga voor onze webshop.

Hier vindt u vast en zeker wat u zoekt! Om het even welk merk u op het oog heeft of welke smaken uw u verkiest, wij leveren elke fles champagne uit voorraad, zodat u deze reeds de volgende werkdag in huis heeft! Op deze manier hoeft u het huis niet uit om uw vriend of familielid te verrassen met lekkere bubbels. Snel, gemakkelijk en betrouwbaar: dat is precies waar wij voor staan!

Bekijk snel onze grote waaier aan flessen champagne en geniet weldra van de meest uiteenlopende, maar toch harmonieuze smaakcombinaties!

 

http://www.champagnes.nl/

risotto

Risotto vind ik één van de lekkerste gerechten. Het is redelijk simpel om te maken en binnen een half uur klaar. En in principe kan je er van alles in doen wat je lekker vindt. Ideaal! Mijn favoriete risotto is die met venkel, citroen en mascarpone. Heel romig maar tegelijkertijd ook fris. Volgens mij komt het recept oorspronkelijk uit het kookboek Vegalicious. Ondertussen heb ik het al zo vaak gemaakt dat ik er geen recept meer bij nodig heb, het komt er eigenlijk op neer dat ik maar wat doe dus ik hoop dat onderstaande bereiding een beetje duidelijk is. Als je op zoek bent naar een vegan risotto met citroen heb je misschien iets aan dit recept (engelstalig).

 

 

Ingrediënten voor 2 personen:

 200 gram risottorijst
 1 venkel
 1 citroen
 1 ui
 2 knoflookteentjes
 een paar eetlepels mascarpone
 2 groentebouillonblokjes + 1 liter water
 Parmezaanse kaas
 Optioneel: een flinke scheut droge witte wijn

 

Bereiding:

1. Voorbereiding: snij de knoflook en ui fijn. Snij de venkel in dunne reepjes, de stengels in dunne plakjes en houd de groene sprietjes apart (die kan je op het eind ter garnering op de risotto leggen, dan krijg je extra likes op Instagram). Maak de bouillon door de twee bouillonblokjes in 1 liter gekookt water op te lossen.

2. Bak de ui en de knoflook in wat olie.

3. Gooi de rijst erbij en bak al roerend mee.

4. Als de rijstkorrels een beetje doorzichtig zijn kan je er eventueel een scheut droge witte wijn (op kamertemperatuur) bij doen. Als je dit niet in huis hebt; geen probleem. Zet een kookwekker op 20 minuten en voeg telkens een beetje bouillon toe. Zorg ervoor dat de risotto nooit uitdroogt.

5. En eigenlijk moet je dan de venkel in een aparte pan bakken maar ik gooide ze na vijf minuten gewoon bij de risottorijst en bouillon in, dan gaart het wel mee. Niet moeilijk doen als het makkelijk kan.

6. Ondertussen de citroenschil raspen en het sap eruit persen.

7. Als de rijst perfect gaar is (na ongeveer 20 minuten dus) kan je het vuur uitzetten en de mascarpone door de rijst roeren. Voeg ongeveer de helft van de geraspte citroenschil toe en het citroensap naar smaak.

8. Serveer een bultje risotto op een bord, strooi er wat Parmezaanse kaas en citroenrasp over en maak het af met de venkelsprietjes die je bij stap 1 apart had gelegd.

9. Maak een Instagramfoto, tag mij (@ikbenirisniet) voor een gratis like en eet!

http://www.risottomaken.nl/