Een douglas overkapping van douglas balken, een duurzame oplossing

Met een douglas overkapping, natuurlijk gemaakt van douglas balken bent u verzekerd van jarenlang plezier. De duurzame houten balken zorgen ervoor dat u ongestoord kan genieten van uw overkapping. Het hout is zelfs gemaakt van duurzaam hout! U kunt de duurzaamheid van hout beoordelen door te kijken of het afkomstig is uit PEFC gecertificeerde zagerijen. PEFC staat voor Programme for the Endorsement of Forest Certification en is een internationaal en onafhankelijk keurmerk dat duurzaam bosbeheer bevordert. Wanneer hout is voorzien van een internationaal PEFC-keurmerk weet u zeker dat het afkomstig is uit een bos dat duurzaam wordt beheerd. Als u het belangrijk vindt dat de douglas balken of douglas overkapping die u koopt, duurzaam is, kunt u kijken of het een PEFC-keurmerk heeft. Wanneer dat het geval is, bent u verzekerd van duurzaamheid.

Wanneer kiest u voor een douglas overkapping?

De zomers binnen Nederland zijn niet altijd even mooi, het weer valt vaak tegen, dan kunt u het beste genieten onder uw douglas overkapping. Met de douglas balken is een duurzaam en sterk product gebruikt om uw droom overkapping tot een goed eindresultaat te maken! Dan is het ideaal dat u als het wat kouder is of regent, toch nog lekker buiten kunt zitten. Daarvoor kunt u een douglas overkapping plaatsen. U zult niet meer weg te slaan zijn uit uw tuin als er een mooie douglas overkapping is geplaatst. Deze wordt gemaakt van douglas balken. Douglas hout is uiterst geschikt voor het maken van overkappingen, omdat het zeer goed bestand is tegen diverse weersomstandigheden. Bovendien heeft het een natuurlijke duurzaamheid. Dit maakt douglas balken niet alleen geschikt voor een overkapping, maar ook voor een veranda, paardenstal of schuur.

Douglas balken en overkapping gemaakt van hout van de douglasspar

De douglas balken zijn gemaakt van ene zeer sterke houtsoort, genaamd de douglasspar. Hierdoor wordt er gezorgd dat uw douglas overkapping met de nodige kwaliteit gebouw wordt, de kwaliteit van de producten staat bij ons hout voorop! Ook in Nederland worden steeds meer douglassparren geplant. Staatsbosbeheer doet dan ook haar uiterste best om het hout uit eigen land te doen toenemen. Ze hopen dat het planten van meerdere douglassparren hieraan bij gaat dragen. In grote bosgebieden in Frankrijk en Duitsland wordt hetzelfde gedaan. Ook daar zijn vele douglassparren geplant. Van al dit douglas hout kunnen douglas balken worden gemaakt. Deze kunnen vervolgens worden gebruikt voor bijvoorbeeld de bouw van een douglas overkapping of schutting.