Do’s en don’ts van groene begrafenis

Wie natuurvriendelijk en milieubewust geleefd heeft, wil wel gaarne milieuvriendelijk afscheid nemen. In dit artikel kunt u lezen hoe u er zelf voor kunt bijdragen dat u met uw overlijden en begrafenis het milieu zo min mogelijk bezwaard.

Steeds veel meer mensen kiezen voor een groene uitvaart

Het laten uitvoeren van milieubewuste uitvaarten is de afgelopen jaren ”booming business”. Hoogstwaarschijnlijk is dit gegeven niet alleen doordat men beter voor het milieu wil zijn. Duurzaam begraven is namelijk niet alleen aantrekkelijk voor het milieu, maar kan ook een hoop kosten besparen. Denk bijgaand bijvoorbeeld over het vervoer, de rouwbloemen of de materialen van de rouwkist.

De mogelijkheden in de uitvaartbranche

Altijd al willen weten wat u na de dood kunt doen aan het milieu? Dit is wat er milieuvriendelijk kan bij een begrafenis:

  • Het opbaren Dit kan in synthetische kleding of kleding van katoen
  • De kist Men kan kiezen voor milieuvriendelijk vervaardigd hout of karton
  • De rouwkaarten Geen kaarten slechts het versturen van een e-mail
  • De maaltijden Ecologische koffie en thee
  • crematie of begrafenis Laat mensen nauwelijks rouwbloemen kopen

Een uitvaart laat een aantal tastbare herinneringen na voor de nabestaanden. Dat zijn natuurlijk de rouwkaart en de dankbetuiging. In het geval van een begrafenis de grafsteen of de tijdelijke grafmarkering. Bij een crematie zijn er verschillende manieren om de as van de overledene een bestemming te geven. Het geheel is van belang om de uitvaart een plaats te geven in het leven van de nabestaanden. Om een start te maken met het verwerken van het verlies dat elk overlijden met zich mee brengt.

De beknopter gemaakte tips zijn afkomstig van www.meride.nl.

Meer info van een uitvaartonderneming uit uw woonplaats

Meride uitvaartzorg heeft jarenlange ervaring in de uitvaartbranche. De uitvaartverzorgers van Meride zijn in het bezit zijn de beste vak diploma’s. De uitvaartverzorgers van Meride zijn bedreven in het regelen van een begrafenis in Hoogeveen en staan u graag zelf te woord. U kunt voor meer informatie bellen op 085–4018123, mailen naar info@meride.nl of kijken op de website: www.meride.nl.

Uiteraard kunnen ze ook direct uitleg geven voor overige plaatsen als uw milieubewuste uitvaart in Hoogeveen.

 

http://www.meride.nl/wat-kost-een-begrafenis/