U kunt een uitstekende kwaliteit verwachten als u weidehooi en zaagsel gaat kopen

Heeft u diverse stallen en dierenverblijven? Dan heeft u regelmatig bodembedekking nodig. Bij de specialist kiest u uit vele soorten, zoals houtkrullen, vlas, gehakseld tarwestro, mirabox en vlas. Ook kunt u balen in verschillende maten bestellen. Met deze producten is een uitstekende kwaliteit altijd gegarandeerd. Dat is precies de reden waarom u voor de producten van Sanders Fourage kiest. Voor het maaien van de producten wordt meteen de kwaliteit geïnspecteerd. Wordt er onkruid geconstateerd? Dan wordt het product meteen afgekeurd, waardoor u altijd weidehooi, ruwvoer en zaagsel van de beste kwaliteit kunt kopen. Of u nu paardenhouder of geitenfokker bent, in alle gevallen zijn de producten van Sanders Fourage een geschikte oplossing.

Zaagsel tegen een scherpe prijs kopen

U bent van plan om ruwvoer, bodembedekking en zaagsel te kopen voor rundvee. U verwacht een scherpe prijs, maar daar tegenover vindt u de kwaliteit nog veel belangrijker. Kies daarom voor een gespecialiseerd bedrijf, zoals Sanders Fourage. De producten die u hier besteld zijn gegarandeerd vrij van stof en schadelijke onkruiden. Levering in Nederland en België vindt plaats vanaf 5000 kg. U ontvangt constante kwaliteit tegen een scherpe prijs. Zo wordt het wel heel aantrekkelijk om uw weidehooi en zaagsel bij dit bedrijf te kopen. Bekijk het volledige aanbod alvast online en kies uit een ruim assortiment aan producten, zoals weidehooi, luzerne en ruwvoer.

Laat uw weidehooi door de specialist transporteren

U bent van plan om producten voor uw landbouwbedrijf te bestellen, denk hierbij aan hooi of zaagsel. U wilt toch ook dat deze producten veilig worden getransporteerd? Bij Sanders Fourage bestelt u producten van hoogstaande kwaliteit, die u na het bestellen laat transporteren naar uw manege, fokkerij of dierentuin. Van België tot aan Spanje en van Nederland tot aan Engeland, producten kunt u zowel binnen als buiten Nederland laten transporteren. Kiest u ervoor om zaagsel of weidehooi te kopen? Dan kan uw bestelling worden getransporteerd op onder meer open combinaties, open opleggers, schuifzeilen opleggers en schuifzeilen combinaties. U geeft aan wat er vervoerd moet worden!

‘Respect voor dier en natuur’: het motto van het dierencrematorium

Wilt u uw huisdier op zo’n natuurlijk mogelijke manier heen laten gaan? Zonder poespas, maar gewoon hoe hij ook ter wereld is gekomen? Laat uw huisdier daarom cremeren bij het Dierencrematorium Amsterdam D.U.C. Op deze prachtige, stille plek, kiest u voor een individuele crematie of kleine groepscrematie. En heeft de crematie plaatsgevonden? Dan kiest u voor een crematie met urn van ongeglazuurd aardewerk of laat de as verstrooien in de mooie asweide nabij het dierencrematorium. Of u nu kiest voor een individuele of groepscrematie, het cremeren gebeurt altijd ‘naturel’. Dit bekent dat uw huisdier terug wordt gegeven aan de natuur zoals het op de wereld is gekomen – dus zonder aandenken of speeltje.

Uw huisdier laat u cremeren of begraven bij het dierencrematorium

Uw huisdier begraven of cremeren? Wellicht heeft u er al over nagedacht. Zowel een crematie of begrafenis hebben dezelfde vorm. Uw huisdier wordt ‘naturel’ begraven, wat betekend dat er geen speeltjes, een aandenken of andere attributen mee het graf of de ovenkamer ingaan. Het is echter wel mogelijk om uw favoriete, verse bloemen, neer te leggen op het graf. En of u nu graag iedere dag of maandelijks rouwt bij het graf, u kunt de begraafweide iedere dag bezoeken. Bent u benieuwd naar de begraafweide? Bekijk de foto’s alvast op de website van Dierencrematorium Amsterdam D.U.C. of bereik het team telefonisch voor meer informatie.

Kies uit verschillende vervoersmiddelen naar het dierencrematorium

Wanneer uw huisdier is overleden, heeft u de keuze om hem of haar zelf langs te brengen of gebruik te maken van onze ophaaldienst. Breng bijvoorbeeld uw hond, kat of cavia tijdens de openingstijden van de receptie, met of zonder afspraak. Als uw huisdier langdurig ziek was en een spuitje heeft moeten krijgen bij de dierenarts kan uw huisdier worden opgehaald bij de dierenarts. En ten slotte kan het team van Dierencrematorium Amsterdam D.U.C. uw huisdier bij u thuis ophalen of laten brengen door de dierenambulance. Welke manier van halen of brengen prefereert u? Geef het door en er wordt gezorgd voor gepast vervoer van of naar het dierencrematorium. Een gepast afscheid: dat wilt u toch het liefste?

Duurzame voeding voor schapen van een betrouwbare specialist

Bent u op zoek naar duurzame voeding voor bijvoorbeeld uw schapen? Kies dan voor Gedizo Trading. Hier vindt u een ruim assortiment aan van alles voor uw veehouderij. Houtpellets is een milieuvriendelijke biobrandstof voor houtgestookte Cv-ketels. De brandstof is duurzaam en 100 procent overgekregen uit natuurlijke hout. Daarnaast is het een constante warmte- en/of energiebron. Wanneer u houtpellets bij een specialist als Gedizo Trading koopt, bent u verzekerd van een van de meest stabiele brandstoffen. De houtpellets leveren zij in zogenaamde big-bags of worden opgeslagen in de silo op uw erf. Het transport van deze houtpellets is in handen van de specialist. Zij werken namelijk met eigen vervoersmiddelen en in enkele gevallen met betrouwbare transporteurs.

Strooisels en verschillende voeding voor schapen en vee van hoge kwaliteit

Uiteraard wilt u enkel de beste voeding voor uw vee kopen. Kies daarom voor MPB-mix van Gedizo Trading. Hierbij is het van belang dat deze van zeer goede kwaliteit zijn. U vindt deze strooisels van hoogwaardige kwaliteit bij een specialist als Gedizo Trading. Zij bieden vier soorten strooisels: verpakt stro, zaagsel, vlas en houtvezel. Deze strooisels kennen allemaal voor- en nadelen. Zo is vlas heel erg prettig omdat dit materiaal geheel stofvrij is en geen irritaties van de luchtwegen veroorzaakt. Houtvezel is weer een prettig materiaal omdat u er een volumineus ligbed voor uw dieren mee creëert. Welke strooisels passen het beste bij uw vee?

De juiste voeding voor uw schapen, waaronder ruwvoer, vindt u bij de specialist

U, als trotse boer, wilt enkel het beste voor uw vee. Daarom is het aan te raden om te kiezen voor de producten van een specialist als Gedizo Trading. Zij bieden verschillende soorten hoogwaardige voeding voor schapen, koeien, paarden, herten, geiten, varkens, kippen, rosékalveren en ander vee. Het aanbod is erg ruim en van zeer goede kwaliteit. Zo bent u bij deze specialist aan het juiste adres voor snijmais, MPB-mix, Lucerne-mix, Kippen lucerne, perspulp en bierbostel. Al de voeding wordt verpakt in luchtdichte verpakkingen en geleverd in onder andere Polen, Frankrijk, België, Duitsland, Zweden, Koeweit, Jordanië, Saoedi-Arabië en Denemarken. Kiest u ook voor de gezonde dierenvoeding van Gedizo Trading?

De meest essentiële weidebenodigdheden

De meest essentiële weidebenodigdheden

Het is fijn om je paard dicht bij huis te hebben, bijvoorbeeld in je eigen weiland. Als je de eigenaar van een weiland bent kun jij jouw paard daar niet zomaar inzetten. Daar komt nog heel wat bij kijken. Om je paard zonder zorgen in een weiland te laten staan moet je daar eerst een aantal benodigdheden voor aanschaffen. Een belangrijk onderdeel is schrikdraad. Je wilt natuurlijk niet dat je paard gemakkelijk kan ontsnappen. Naast schrikdraad zijn er nog veel meer benodigdheden voor in de weide waar je paard zich in bevindt.

 

Soorten weide benodigdheden

  • Afrastering
  • Voer en drinkbakken
  • Vliegen & dazenbestrijding
  • Hindernissen
  • Speelgoed

 

Afrastering voor het weiland zoals weideklokken, draad & koord

Als eigenaar wil je natuurlijk het beste voor je paard. Om ervoor te zorgen dat een paard of ander vee niet kan ontsnappen moet je het weiland afrasteren. Afrasteren betekend letterlijk hekwerk om iets heen. Je plaats een hekwerk om het weiland heen waar het paard zich in bevindt. Voor dit hekwerk heb je weidepalen nodig. Het materiaal van een hekwerk moet heel sterk zijn omdat een paard heel groot is en veel kracht heeft. Om een paard dan helemaal goed te beschermen tegen een ontsnapping kun je er nog schrikdraad omheen doen. Op schrikdraad staat stroom, wanneer een paard er dan tegen aankomt krijgt hij een schokje. Voor een paard is dit heel vervelend waardoor hij dit dus niet weer gaat doen. Schrikdraad is te koop in opvallende kleuren en dus goed zichtbaar voor een paard. Dit maakt de kans op verwondingen bij een uitbraak kleiner. Voordat de stroom op het schrikdraad staat moet je eerst nog het juiste schrikdraadapparaat uitkiezen. Er zijn schrikdraden op accu of batterij maar ook op zonne-energie. Deze zijn verschillend in het geven van stromen. De keuze van het juiste schrikdraadapparaat ligt niet alleen aan het soort dier maar ook waar de weide zich bevindt. Nu je een keuze hebt gemaakt kun je kijken naar welke geleider je wilt gaan gebruiken. Geleiders kun je kopen in de materialen koord, draad, lint en afrasteringsnet. Verder is bij het aanleggen van een afrastering rondom een weiland een goeie isolator ook heel belangrijk. Die isoleren de stroom van de houten of metalen palen, zodat ze niet in de bodem wegvloeien. Wanneer je al deze benodigdheden hebt verzameld ben je klaar om je weiland te gaan afrasteren. Het werkt heel goed en je paard of ander vee is goed beschermd tegen een ontsnapping.

 

Mocht je nou op zoek zijn naar goedkope afrastering ?, weideklokken of weidekoord in de aanbieding, dan kun je eens kijken tussen Happyhorsedeal Ruitersport Outlet Bij happyhorsedeal vind je aanbiedingen voor paard en ruiter zoals dekens, dekje, paardrijlaarzen en paardrijkleding maar ook veilingen met producten voor in en om de stal zolas wiede afrastering.

Voer en drinkbakken

Wanneer je paard de hele dag in de wei staat zal het op den duur honger of dorst krijgen. Daarvoor kun je voer en drinkbakken kopen. Vaak worden voer en drinkbakken alleen maar opgehangen in de stal. Maar het is ook belangrijk om er eentje aan te schaffen voor in de wei. Vooral als een paard er dagelijks uren lang in staat. Drinkbakken en voerbakken kun je kopen in verschillende groottes. Bij de keuze van de juiste grootte moet je kijken naar hoeveel paarden er in het weiland staan en naar de grootte van het paard. Je moet er ook voor zorgen dat er voldoende ruimte tussen de voerbak en de drinkbak zit. Je wil natuurlijk niet dat het voer nat word. Bij een groep paarden is het belangrijk om meerdere bakken op te hangen zodat de paarden elkaar niet kunnen hinderen.

Vliegen & dazenbestrijding

Van mei tot september krijgen paarden veel last van vliegen en dazen. Een dazenbeet kan vervelend maar vooral erg pijnlijk zijn. Het is daarom erg belangrijk om dazen goed te bestrijden, dit kan op verschillende manieren. De meest voorkomende manier is door het plaatsen van een dazenval. De meeste dazenvangers hebben hetzelfde systeem, hierbij word gebruik gemaakt van een grote zwarte bal met daarover een witte kap. De daas jaagt met infrarode ogen en ziet de bal, doordat deze warm is geworden in de zon, als een prooi. Eenmaal op de bal aangekomen krijgt de daas in de gaten dat hier geen bloed te halen valt en probeert deze omhoog te vliegen, daardoor beland hij in de kap waar hij niet meer uit kan ontsnappen. Het nadeel van dit systeem is dat de dazenvallen vaak erg duur zijn en je er meerdere nodig hebt voor een goed resultaat, daarom zijn er ook goedkopere alternatieven. Zoals, dazenspray of de budget dazenval, ook wel dazenlijmval genoemd. Bij de budget dazenval word gebruik gemaakt van dazenlijm en een zwarte emmer. Je brengt de dazenlijm op de zwarte emmer aan, vervolgens bevestig je de emmer met een touwtje een paal zo’n 80 centimeter boven de grond. Wederom worden de dazen aangetrokken door de warmte die de emmer afstraalt, zodra ze op de emmer zijn aangekomen blijven zij vastplakken. Wel is het erg belangrijk dat je goede lijm gebruikt. In het verleden zijn er verschillende mensen geweest die muizenlijm hebben gebruikt, bij deze lijm is de kleefkracht te groot en loop je het risico op bijvangsten zoals klein gevogelte en andere insecten die belangrijk zijn voor alle flora en fauna. Ook is deze giftig voor mens en dier, dus zodra één van je paarden in aanmerking komt met de muizenlijm heb je een groot probleem. Zorg er daarom voor dat je een lijm gebruikt die speciaal is ontwikkeld voor dazen.

 

Hindernissen

Als je wilt oefenen met een paard om bijvoorbeeld te gaan springen is het handig om een hindernis aan te schaffen. Dit is niet noodzakelijk voor in de wei maar het kan wel heel leuk zijn. Zo kun je zelf veel met je paard oefenen zonder dat je ergens naartoe moet met je paard. Hindernissen kun je kopen in veel verschillende soorten. Hindernissen kunnen zeer prijzig zijn maar je kunt een hindernis ook zelf maken. Dit kun je gemakkelijk op internet opzoeken hoe je dat moet doen. Een echte hindernis heeft meestal wel meer kwaliteit dan een zelf gemaakte.

Paardenspeelgoed

Voor paarden bestaat er tegenwoordig ook Paardenspeelgoed. Speelgoed is niet noodzakelijk voor een paard, maar dit dood de tijd en zorgt ervoor dat een paard niet verveeld raakt. Voor paarden kun je veel soorten paardenspeelgoed kopen. Het populairste is speelgoed gecombineerd met verschillende smaken en geuren. Je hebt bijvoorbeeld de Jolly bal deze komt in verschillende smaken zoals appel, banaan, bubblegum of bosbessen.

Zie hieronder een paard dat aan het spelen is met een Jolly megaball.

 

Wanneer je deze onderdelen voor in de weide hebt aangeschaft. Ben je klaar om je paard zorgeloos in de weide te laten rondlopen.

https://123ruitersport.nl/stalweide/weidebenodigdheden.html