Je konijn vaccineren bij dierenarts Geldrop

Het konijn is één van de meest populaire huisdieren van Nederland. En dat is erg begrijpelijk, met hun op en neer gaande neusje en schattige kraaloogjes hebben deze kleine pluizenbollen al menig hart veroverd. En natuurlijk wil je dan ook het beste voor je konijn. Helaas zijn er twee bekende ziektes in Nederland die voor veel overlast zorgen onder konijnen. Dit is het Myxomatose virus en het RHD virus. Het RHD virus bestaat uit twee varianten: RHD1 en RHD2. Deze virussen zijn dodelijk voor je konijn. Daarom is het belangrijk dat je je konijnen ieder jaar laat vaccineren. Dit kan gewoon bij je lokale dierenarts. Dus woon jij bijvoorbeeld in Geldrop? Maak dan een afspraak bij dierenarts Geldrop voor een vaccinatie.

Hoe herken je de beruchte konijnenvirussen?

Er zijn meerdere manieren waarop je konijntje besmet kan raken. Het RHD virus kan opgelopen worden door bepaalde vliegen, vogels, knaagdieren, wilde konijnen en besmet gras. Een konijn dat buiten gehouden wordt, heeft veel kans om door een van deze dieren besmet te raken met het virus. Het andere virus, Myxomatose, kan opgelopen worden door direct contact met een ander ziek konijn. Ook kan dit overgedragen worden door een muggenbeet. Symptomen van dit virus zijn opgezwollen oogleden, genitaliën en oren. Helaas is de ziekte zeer besmettelijk, niet alleen voor je eigen konijnen, maar ook voor de konijnen in je omgeving. De kans dat je konijn dit virus overleeft is erg klein. Daarom is het zo belangrijk om je konijn op tijd te laten vaccineren.

Dierenarts Geldrop kan je adviseren

Ben je gevallen voor zo’n schattig, pluizig konijntje? Laat hem of haar dan meteen vaccineren. Tevens is het belangrijk dat je je konijn een vriendje geeft. Konijnen dienen altijd met zijn tweeën gehouden te worden. Dit omdat konijnen groepsdieren zijn en anders vereenzamen. Ook dient het verblijf groot genoeg te zijn. Let hier bij op de veel konijnenverblijven die in dierenwinkels staan, eigenlijk niet groot genoeg zijn. Zeker niet voor twee konijnen. Ga ook altijd langs de dierenarts voor een check up. Bij dierenarts Geldrop kan je niet alleen terecht voor de vaccinatie van je konijn, maar ook voor advies hoe je het beste je kleine vriend kan verzorgen.

http://www.web-wings.nl

auto fotograaf gezocht?

 Auto fotograaf gezocht? Wij, van Occasion Online, kunnen jou hier zeker bij helpen! De professionaliteit van foto’s is zeker voor bedrijven enorm belangrijk. Potentiële kopers hebben namelijk, op basis van een foto of video, immers binnen twee seconden (!) hun oordeel geveld. Door ervoor te zorgen dat de presentatie van jouw aanbod er gelikt uitziet kunnen de verkoopcijfers flink omhoog schieten; zo ervaarden ook onze klanten. Wil jij meer informatie over het belang van professionele foto’s? Neem gerust even een kijkje op onze website (www.occonline.nl/) of neem contact met ons op! Auto fotograaf gezocht | Occasion Online Maar hoe weet jij nou zeker dat wij jouw autobedrijf verder kunnen helpen? In beginsel waren wij een bemiddelend platform tussen particuliere kopers en verkopers van tweedehands auto’s. Hierdoor hebben wij als auto fotograaf veel ervaring op kunnen doen in de foto- en videografie van auto’s van onze klanten. Op onze website zijn enkele voorbeelden uit ons portfolio terug te vinden. Tegenwoordig zijn wij meer in de vorm van een online marketingbureau actief, dat gespecialiseerd is binnen de autobranche. Hierdoor kunnen wij jou, als auto fotograaf, niet slechts helpen met de presentatie van jouw aanbod, maar ook met het realiseren van groei voor jouw autobedrijf. Onze diensten voor online marketing zijn erg breed: SEO, SEA, websitebouw, content marketing en het voeren van campagnes. Wij werken daarom op maat; onze klanten bepalen zelf van welke diensten zij gebruik willen maken en het budget dat zij hiervoor over hebben

https://www.occonline.nl/

Hoe zijn wilde dieren onze huisdieren geworden

Nederlanders zijn dol op huisdieren. Huisdieren zijn echt een onderdeel van onze samenleving geworden. Er is geen straat in Nederland waar de huisdieren zich niet in bevinden. Maar hoe is het gekomen dat deze dieren zich zijn gaan bevinden in ons huishouden. In dit artikel lees je hoe wilde dieren uiteindelijk huisdieren zijn geworden.

 

Om hierachter te komen moeten wij een tijd terug de geschiedenis in. De mens is altijd al omringt geweest met dieren. De voornaamste reden hiervoor is omdat dieren konden worden gebruikt als hulpmiddel. Koeien werden bijvoorbeeld gebruikt voor het bemesten en vruchtbaar maken van landbouwgrond. Paarden werden gebruikt als vervoersmiddel, maar ook vanwege de kracht die de paarden met zich mee konden brengen. Een voorbeeld hiervan is om ook in de landbouw te werken.

 

Maar hoe zijn dit soort dieren uiteindelijk mainstream geworden binnen onze woningen. Een goed voorbeeld hoe dit is gebeurd is om te kijken naar de hond. De hond is vanuit zijn oorsprong gebruikt als herder, maar ook vanwege zijn kracht. Honden zijn enorm goed in het bij elkaar houden van kuddes. De samenwerking van de herder en de hond zorgde er uiteindelijk voor dat de honden in huis zijn beland. Dit kon natuurlijk ook gebeuren omdat er verder geen plek voor de hond was om te verblijven.

 

Het konijn is een ander voorbeeld van een dier dat zichzelf om een of andere reden in het huis heeft weten te krijgen. De reden waarom mensen vroeger konijnen hadden is omdat ze deze simpelweg opaten. De konijnen waren erg gemakkelijk te fokken, en dus ook een gemakkelijke manier om aan voedsel te komen. Hoe deze konijnen uiteindelijk in een konijnenhok binnen zijn belandt is niet bekend. We weten dus wel dat deze dieren al heel lang in de konijnkooi rondom woningen zaten. Het heeft vooral te maken met de toename van de algemene welvaart in Nederland. Hierdoor konden mensen veel eerder wat geld missen in de vorm van een huisdier.

 

http://bonqers-dierenwinkel.nl

Droogvoer of natvoer voor je kat?

Een kat is een echte vleeseter. Voor je kat kun je kiezen uit nat of droog voer. Beide soorten zijn, indien vermeld op het etiket, complete voeding. Voor de gezondheid van je kat maakt het niet veel uit welk soort voer hij eet. 

Er is onderling wel verschil tussen nat en droog voer. Kijk daarom goed op het etiket van het voer om na te gaan wat de belangrijkste ingrediënten zijn. Ook moet je goed opletten welk voer in welke levensfase je kat nodig heeft. Een kitten heeft bijvoorbeeld andere voedingsbehoeften dan een volwassen kat. 

Nat voer

Nat voer kent zowel voor- als nadelen. Een voordeel is dat het erg lijkt op wat de kat van oorsprong eet. Denk hierbij aan muizen, vogels en kleine dieren. Ook bevat het, naast een hoog vochtgehalte, weinig koolhydraten. Er kleven ook nadelen aan nat voer. Het ruikt vaak niet erg fris, het bederft relatief snel waardoor je het niet lang kunt laten staan en het geeft rommel. Ga goed na voor welk natvoer voor je kat je kiest.

Droog voer

De keuze voor droog of nat voer is vooral afhankelijk van de voorkeur van de baas. Voordelen van droog voer zijn dat het niet echt ruikt, lang houdbaar is en geen rommel geeft. Nadelen zijn dat het een laag vochtgehalte bevat, een hoog koolhydraatgehalte en dat het niet lijkt op het natuurlijke dieet van de kat. Kies je voor droog voer, zorg er dan wel voor dat je op meerdere plekken in huis een bakje met drinkwater hebt staan. 

Etiketten lezen

Bij het kopen van kattenvoer, is het verstandig om de etiketten goed te lezen. Zowel nat als droog voer kunnen voldoen als complete voeding. Dit staat dan duidelijk vermeld op het etiket. 

De ingrediënten kunnen wel verschillen. Op het etiket staat, als het goed is, het hoofdbestanddeel van het blik als eerst vermeld. Dit is waarschijnlijk vlees, want katten zijn. Maar let op de percentages die op de verpakking staan. Een inhoud van 4% kip betekent niet dat 4% van de blikinhoud uit kip bestaat, maar slechts 4% van de totale vleesinhoud.

De meest essentiële weidebenodigdheden

De meest essentiële weidebenodigdheden

Het is fijn om je paard dicht bij huis te hebben, bijvoorbeeld in je eigen weiland. Als je de eigenaar van een weiland bent kun jij jouw paard daar niet zomaar inzetten. Daar komt nog heel wat bij kijken. Om je paard zonder zorgen in een weiland te laten staan moet je daar eerst een aantal benodigdheden voor aanschaffen. Een belangrijk onderdeel is schrikdraad. Je wilt natuurlijk niet dat je paard gemakkelijk kan ontsnappen. Naast schrikdraad zijn er nog veel meer benodigdheden voor in de weide waar je paard zich in bevindt.

 

Soorten weide benodigdheden

  • Afrastering
  • Voer en drinkbakken
  • Vliegen & dazenbestrijding
  • Hindernissen
  • Speelgoed

 

Afrastering voor het weiland zoals weideklokken, draad & koord

Als eigenaar wil je natuurlijk het beste voor je paard. Om ervoor te zorgen dat een paard of ander vee niet kan ontsnappen moet je het weiland afrasteren. Afrasteren betekend letterlijk hekwerk om iets heen. Je plaats een hekwerk om het weiland heen waar het paard zich in bevindt. Voor dit hekwerk heb je weidepalen nodig. Het materiaal van een hekwerk moet heel sterk zijn omdat een paard heel groot is en veel kracht heeft. Om een paard dan helemaal goed te beschermen tegen een ontsnapping kun je er nog schrikdraad omheen doen. Op schrikdraad staat stroom, wanneer een paard er dan tegen aankomt krijgt hij een schokje. Voor een paard is dit heel vervelend waardoor hij dit dus niet weer gaat doen. Schrikdraad is te koop in opvallende kleuren en dus goed zichtbaar voor een paard. Dit maakt de kans op verwondingen bij een uitbraak kleiner. Voordat de stroom op het schrikdraad staat moet je eerst nog het juiste schrikdraadapparaat uitkiezen. Er zijn schrikdraden op accu of batterij maar ook op zonne-energie. Deze zijn verschillend in het geven van stromen. De keuze van het juiste schrikdraadapparaat ligt niet alleen aan het soort dier maar ook waar de weide zich bevindt. Nu je een keuze hebt gemaakt kun je kijken naar welke geleider je wilt gaan gebruiken. Geleiders kun je kopen in de materialen koord, draad, lint en afrasteringsnet. Verder is bij het aanleggen van een afrastering rondom een weiland een goeie isolator ook heel belangrijk. Die isoleren de stroom van de houten of metalen palen, zodat ze niet in de bodem wegvloeien. Wanneer je al deze benodigdheden hebt verzameld ben je klaar om je weiland te gaan afrasteren. Het werkt heel goed en je paard of ander vee is goed beschermd tegen een ontsnapping.

 

Mocht je nou op zoek zijn naar goedkope afrastering ?, weideklokken of weidekoord in de aanbieding, dan kun je eens kijken tussen Happyhorsedeal Ruitersport Outlet Bij happyhorsedeal vind je aanbiedingen voor paard en ruiter zoals dekens, dekje, paardrijlaarzen en paardrijkleding maar ook veilingen met producten voor in en om de stal zolas wiede afrastering.

Voer en drinkbakken

Wanneer je paard de hele dag in de wei staat zal het op den duur honger of dorst krijgen. Daarvoor kun je voer en drinkbakken kopen. Vaak worden voer en drinkbakken alleen maar opgehangen in de stal. Maar het is ook belangrijk om er eentje aan te schaffen voor in de wei. Vooral als een paard er dagelijks uren lang in staat. Drinkbakken en voerbakken kun je kopen in verschillende groottes. Bij de keuze van de juiste grootte moet je kijken naar hoeveel paarden er in het weiland staan en naar de grootte van het paard. Je moet er ook voor zorgen dat er voldoende ruimte tussen de voerbak en de drinkbak zit. Je wil natuurlijk niet dat het voer nat word. Bij een groep paarden is het belangrijk om meerdere bakken op te hangen zodat de paarden elkaar niet kunnen hinderen.

Vliegen & dazenbestrijding

Van mei tot september krijgen paarden veel last van vliegen en dazen. Een dazenbeet kan vervelend maar vooral erg pijnlijk zijn. Het is daarom erg belangrijk om dazen goed te bestrijden, dit kan op verschillende manieren. De meest voorkomende manier is door het plaatsen van een dazenval. De meeste dazenvangers hebben hetzelfde systeem, hierbij word gebruik gemaakt van een grote zwarte bal met daarover een witte kap. De daas jaagt met infrarode ogen en ziet de bal, doordat deze warm is geworden in de zon, als een prooi. Eenmaal op de bal aangekomen krijgt de daas in de gaten dat hier geen bloed te halen valt en probeert deze omhoog te vliegen, daardoor beland hij in de kap waar hij niet meer uit kan ontsnappen. Het nadeel van dit systeem is dat de dazenvallen vaak erg duur zijn en je er meerdere nodig hebt voor een goed resultaat, daarom zijn er ook goedkopere alternatieven. Zoals, dazenspray of de budget dazenval, ook wel dazenlijmval genoemd. Bij de budget dazenval word gebruik gemaakt van dazenlijm en een zwarte emmer. Je brengt de dazenlijm op de zwarte emmer aan, vervolgens bevestig je de emmer met een touwtje een paal zo’n 80 centimeter boven de grond. Wederom worden de dazen aangetrokken door de warmte die de emmer afstraalt, zodra ze op de emmer zijn aangekomen blijven zij vastplakken. Wel is het erg belangrijk dat je goede lijm gebruikt. In het verleden zijn er verschillende mensen geweest die muizenlijm hebben gebruikt, bij deze lijm is de kleefkracht te groot en loop je het risico op bijvangsten zoals klein gevogelte en andere insecten die belangrijk zijn voor alle flora en fauna. Ook is deze giftig voor mens en dier, dus zodra één van je paarden in aanmerking komt met de muizenlijm heb je een groot probleem. Zorg er daarom voor dat je een lijm gebruikt die speciaal is ontwikkeld voor dazen.

 

Hindernissen

Als je wilt oefenen met een paard om bijvoorbeeld te gaan springen is het handig om een hindernis aan te schaffen. Dit is niet noodzakelijk voor in de wei maar het kan wel heel leuk zijn. Zo kun je zelf veel met je paard oefenen zonder dat je ergens naartoe moet met je paard. Hindernissen kun je kopen in veel verschillende soorten. Hindernissen kunnen zeer prijzig zijn maar je kunt een hindernis ook zelf maken. Dit kun je gemakkelijk op internet opzoeken hoe je dat moet doen. Een echte hindernis heeft meestal wel meer kwaliteit dan een zelf gemaakte.

Paardenspeelgoed

Voor paarden bestaat er tegenwoordig ook Paardenspeelgoed. Speelgoed is niet noodzakelijk voor een paard, maar dit dood de tijd en zorgt ervoor dat een paard niet verveeld raakt. Voor paarden kun je veel soorten paardenspeelgoed kopen. Het populairste is speelgoed gecombineerd met verschillende smaken en geuren. Je hebt bijvoorbeeld de Jolly bal deze komt in verschillende smaken zoals appel, banaan, bubblegum of bosbessen.

Zie hieronder een paard dat aan het spelen is met een Jolly megaball.

 

Wanneer je deze onderdelen voor in de weide hebt aangeschaft. Ben je klaar om je paard zorgeloos in de weide te laten rondlopen.

https://123ruitersport.nl/stalweide/weidebenodigdheden.html