Top 10 begraafplaatsen die je gezien moet hebben

Na de uitvaart

Na je overlijden volgt een uitvaart waarna je meestal binnen de wettelijke termijn van 6 werkdagen begraven of gecremeerd moet worden.

Graf en urnengraf

Op het graf mag een grafsteen of gedenkteken. Sommige begraafplaatsen kennen ook een zogenaamd urengraf.  Dan word je eerst gecremeerd en vervolgens mag de as in een urn in een urnengraf begraven worden. Daarna kan er een gedenkteken op geplaatst worden.

Regels begraafplaats

Op alle begraafplaatsen zijn er wel regels aan de afmetingen en materiaalkeuze van een grafsteen of zerk. Meestal beperkt zich dat tot: niet groter dan het graf zelf en het grafmonument moet duurzaam zijn. Vaak moet er ook verplicht een grafnummer in de steen gegraveerd worden.

Op welke begraafplaats moet je begraven worden?

In principe mag jij of de nabestaanden na de uitvaart iedere begraafplaats uit kiezen. Je mag in iedere gemeente, stad en zelfs land begraven worden. Ja alle landen staan toe dat een overledene die uit een ander land komt begraven wordt. Transport daar naar toe zal wel een uitdaging kunnen zijn.  

 

Wat zijn mooie begraafplaatsen in Nederland? Er zijn vele mooie begraafplaatsen en kerkhoven in Nederland. Van kleine intieme begraafplaatsen tot grote uitgebreide dodenakkers.

 1. Begraafplaats Oud Eik en Duinen in Den Haag
  Oud Eik en Duinen is een heel grote begraafplaats. Het is ook een van de oudste dodenakkers. Tot ver in de Middeleeuwen werd hier al begraven. Er liggen graven van BN’ers schrijver Louis Couperus, politicus Willem Drees en de bekende kunstschilder Hendrik Willem Mesdag (van panorama Mesdag)  

 2. Zorgvlied in Amsterdam
  De mooiste en meest bekende begraafplaats is waarschijnlijk begraafplaats Zorgvlied in Amstelveen. Je vindt hier veel bekende kunstenaars en artiesten Annie M.G. Schmidt, Boney M,  Herman Brood en Anthonie Kamerling. Je vindt er graven van bekende acteurs als Fien de la Mar, Else Mauhs, Louis Bouwmeester, Beppie Nooij, Matthieu van Eijsden, en Johan Kaart.

  Ook cabaretiers als Wim Kan, Piet Muyselaar, Frans Halsema, Louis Davids en Toon Hermans. De theatereigenaar Oscar Carré en architect Eduard Cuypers. De bekende uitgever Rob van Gennep, de joodse zakenman Loe Lap, schrijver-bioloog Dick Hillenius, en schilders Carel Willink, Brood en Jan Sluijters. Aan schrijvers vind je er Annie M.G. Schmidt, Renate Rubinstein,  Herman Heijermans, Arthur van Schendel en K. Norel.

  Dit is slechts een handgreep van de vele graven van bekende Nederlanders. Op Zorgvlied kun je een wandeling langs deze graven en grafmonumenten maken. Zorgvlied is een oase van rust aan de rand van druk Amsterdam.

 1. St Barbara Utrecht
  Prachtige begraafplaats vlak bij de Berenkuil bij de entree van Utrecht. Ook dit is een oase van rust in een hectische studentenstad. De begraafplaats heeft mooie grafmonumenten en grafstenen.

 2. Begraafplaats Bovenheigraaf Oldebroek
  Kleine intieme begraafplaats met fraaie kindergraven. Het babygraf met de vos van cortenstaal staat er. De begraafplaats is even buiten Wezep

  Bovenheigraaf 117
  8091 BT Wezep

 3. Rooms-Katholieke Begraafplaats Buitenveldert
  Een andere prachtige begraafplaats pal aan de snelweg. Toch heerst op de oude begraafplaats met mooi moderne grafmonumenten en traditionele grafstenen een serene rust. Heerlijk om over te wandelen. Ligt op loopafstand van het UMC Fred. Roeskestraat 103 1076 EE Amsterdam

 4. Begraafplaats Bussloo
  Een oude en traditionele kleine dodenakker. Een echt kerkhof aangezien het pal aan de kerk grenst. Zeer klein en intiem met Belgisch hardstenen grafstenen en een modern grafmonument van cortenstaal en RVS

 5. Begraafplaats Lochem
  Begraafplaats waarbij je je bijna in een bos waant. Erg mooi.

 6. Crematorium en begraafplaats Olandhorst  Lelystad
  Modern opgezette begraafplaats aan crematorium. Mooie monumenten en veel natuurschoon.

 7. Zuiderhof Hilversum
  Prachtige wijdse begraafplaats ontworpen door architect Dudok. Fraaie architectuur en ruime zichtlijnen.

  Kolhornseweg 13
  1213 RS Hilversum

 8. Oorlogsgraven
  Bijna elke gemeente in Nederland heeft wel een oorlogsgraf. De Oorlogsgravenstichting wil de herinnering aan oorlogsslachtoffers levend houden. 355 mensen die consuls genoemd worden helpen bij het beheer en onderhoud en zorgen er voor dat de 50.000 Nederlandse oorlogsgraven (over de hele wereld) niet vergeten worden.

 

Conclusie

Er zijn volop mogelijkheden als je op zoek bent naar een bijzondere begraafplaats voor het graf van jezelf of een dierbaren. Je hoeft je niet automatisch de dichtstbijzijnde begraafplaats te kiezen. Je kunt ook een mooi kerkhof in een andere gemeente of zelfs land kiezen.

 

Jeroen Stok 

Memorabel Afscheidsmonumenten 

Moezelstraat 72 

8226 LB Lelystad 

info@memorabel.nl  06-49 351 338

 

 

 

Memorabel Afscheidsmonumenten

Memorabel Afscheidsmonumenten onderscheidt zich van andere grafmonumentenleveranciers doordat wij nabestaanden helpen met echt persoonlijke gedenktekens van moderne materialen RVS, glas en corten. Alle grafkunst die we maken is eenmalig en uniek. Alle grafobjecten worden gemaakt door Nederlandse vakmensen. Als nabestaande ben je welkom om tussendoor een kijkje te komen nemen.

 

#grafsteen, #graf, #grafzerk, #begraafplaats, #kerkhof, #uitvaart, #grafmonument, #grafkunst

 

 

 

 

https://www.memorabel.nl/

Buitengesloten of sleutels kwijt? Bel nu de slotenmaker

Staat u voor een gesloten deur, bent u buitengesloten of zit het sleutel vast in het slot? Laat u helpen door een professionele slotenmaker die snel bij u op locatie kan zijn (meestal binnen 20 minuten). De slotenmaker zorgt ervoor dat u snel weer uw woning, kantoor of bedrijfspand in kan. 

Maar hoe schakel je nou de juiste slotenmaker in? Hoe weet je zeker of de slotenmaker die je hebt gebeld wel de juiste monteur is voor de klus?

Zoek niet naar een slotenmaker die niet volledig verzekerd is. Het belangrijkste is dat u een ervaren, gerenommeerde, betrouwbare en gecertificeerde slotenmaker moet inzetten. Een mobiele slotenmaker heeft de macht om een ​​breed scala aan diensten te leveren aan klanten die behoefte hebben aan een snelle en effectieve slotenmaker, vooral in noodsituaties. Bovendien heeft hij of zij toegang tot een belangrijke programmeertool om het mogelijk te maken om nieuwe sleutels te knippen en te maken wanneer dat nodig is.

 

Nadat de slotenmaker is gearriveerd, moet je zeker weten dat je identificatie beschikbaar is, zodat de slotenmaker kan bevestigen dat jij de eigenaar van de auto bent en ze zullen je een autorisatieformulier laten ondertekenen om de taak uit te voeren. Slotenmakergerard is een gerenommeerd bedrijf dat de ultieme service biedt van de ideale slotenmaker tegen het zeer betaalbare tarief en met de hulp van bekwame handen.

Slotenmakers zijn vooral nodig in geval van nood. De slotenmaker kan uw pand op elk moment bezoeken en een vervangende sleutel leveren of de sloten indien nodig volledig aanpassen. De slotenmaker die u naar uw locatie brengt, kent de manier om uw gebouw binnen te gaan. Zorg er alleen voor dat hij of zij niet is gelieerd aan de beoordelingssite. Een bekwame slotenmaker heeft het vermogen om de deur ontgrendeld te krijgen zonder dat uw huidige slot hoeft te worden vervangen. Hoewel een nieuwe slotenmaker niet automatisch als onbetrouwbaar moet worden beschouwd, moet je voorzichtig zijn als je er een tegenkomt met heel weinig ervaring. Een betrouwbare autoslotenmaker zoals de onze is uitgerust om voor elke soort autosleutel te zorgen tijdens een crisis.

https://www.slotenmakergerard.nl/

Huisontruiming

Soms gaat het niet om het opruimen of verwijderen van rommel, maar moet het hele huis leeg gehaald worden. Dit kan zijn omdat u naar een andere woning gaat verhuizen en de woning die achterblijft leeggehaald moet worden, maar het kan ook zijn dat u een dierbare bent verloren waarvan de woning leeg gemaakt moet worden. Het leegruimen na een overlijden is nooit een leuk karwei voor de nabestaanden. Alles roept herinneringen op en het leegruimen is door het verlies van de dierbare extra zwaar. Zeker wanneer ook de woning in een bepaalde staat moet worden teruggebracht kan dit een emotionele en ingrijpende gebeurtenis zijn. Er moeten bijvoorbeeld dingen worden weggegooid die zo verbonden waren met de overledene, maar waar u eigenlijk niets mee kunt. Het is in een dergelijke situatie prettig als het iemand anders het huis opruimen na overlijden op zich neemt.

Met respect voor de nabestaanden

Natuurlijk moet de familie eerst in de gelegenheid worden gesteld om dierbare spullen uit te zoeken en mee te nemen. Wanneer dit is gebeurd en men is toe aan de volgende stap, namelijk het huis leeg laten halen, dan kan dit op een respectvolle en discrete manier gebeuren. Ook al moet de vloerbedekking, de gordijnen of vitrage verwijderd worden of moet de verlichting worden gedemonteerd, dit kan allemaal uit uw handen genomen worden. Zelfs als er bijvoorbeeld nog gaatjes in de muren moeten worden gevuld of andere lichte reparatiewerkzaamheden kan dit door ons gedaan worden. We kunnen de woning bezemschoon of makelaar klaar voor u opleveren, zodat u de tijd heeft om te rouwen.

Betrouwbare hulp op een deskundige manier

Het verlies van een dierbare is al erg genoeg en het is prettig als u dit soort zaken uit handen kunt geven aan een betrouwbaar bedrijf wat op een uiterst respectvolle en discrete manier voor u aan de slag gaat. Het bedrijf allerommelopgeruimd.nl werkt op deze manier en kan u hierbij op een deskundige manier helpen.

 

https://www.allerommelopgeruimd.nl

Sport Psychologie: Voor Atleten die Om Moeten Gaan Met Stress op De Dag van de Wedstrijd – Voorberei

We zijn vaak gedreven door de hoogtepunt prestatie van een atleet, en bewonderen de manier waarop ze dingen voor elkaar krijgen en ons trots maken. Atleten worden vaak zelfs als ‘rolmodellen’, ‘helden’ en zelfs ‘goden’ genoemd, maar we vergeten soms dat ze net als ons gewoon menselijk zijn. Ze hebben hoogtepunten en dalen; ze kunnen overstuur raken en een spel overslaan, of falen er in om ons te imponeren.

Het verschil tussen een top atleet en een ‘gewone’ atleet is de vastbeslotenheid, ambitie en geest die ze in de voorbereiding steken voor de dag van de wedstrijd. Een goede atleet kan makkelijk falen en het spel verliezen wanneer hij of zij de mechanismen vergeet die hem of haar in de ‘zone’ houden en in de ‘zone’ laten spelen.

Volgens een studie, geciteerd door Sport Injury Bulletin, proberen coaches vaak om angst in hun atleten te prenten als een voorbereiding op de wedstrijd dag. Zulke houdingen riskeren de prestatie van de atleet en produceren stress. Psychologisch onderzoek laat ziek dat 90% van sport letsel met stress gerelateerd zijn.

Frustratie, angst, en afleiding zijn de grootste sleutel factoren die voorkomen dat een atleet de beste prestatie levert.

In de laatste jaren hebben succesvolle atleten bewezen dat de atleet tactische psychologische operatie technieken moet ontwikkelen voor top prestaties. Deze psychologische tactieken houden in: ontspannen zijn, zelfbewust zijn, gefocusseerd blijven, en een positief zelfbeeld hebben. Maar het is niet altijd eenvoudig voor atleten om deze technieken te ontwikkelen.

Ze hebben de ondersteuning van een mentale dieet psycholoog nodig en moeten voortdurend de regels van sport psychologie integreren en toepassen, wanneer ze gretig top prestatie willen bereiken en tegelijkertijd psychologische stress willen vermijden.

Sport psychologie heeft zichzelf bewezen als een essentieel gereedschap voor het ontwikkelen van de vereiste mentale weerbarstigheid die atleten nodig hebben om goed te kunnen presteren en op hun best te zijn. 

Sports psychologie helpt bij:

Het is daarom aan te raden dat een atleet samen met een sport psycholoog werkt die je helpt met stress management en positieve gedachten in je naar voren brengt die je zal helpen met het verbeteren van je prestatie.

 Meer info over Tilburgse psychologen

https://www.depsycholoog.nl/tilburg/

WAAROM EEN BOARD ALS HOVERKART MEER AMUSANT IS DAN EEN HOVERBOARD

Een van de eigenschappen van een goede Hoverkart is hoe gemakkelijk het is om het op het elektrische board aan te sluiten, het gemakkelijk te monteren is en minder benodigde ruimte om het op te bergen. Bovendien hebben we met een derde wiel een verhoging tot 3 steunpunten op de grond, waardoor dit laatste voertuig een grotere betrouwbaarheid en grip op de grond heeft ten opzichte van het elektrische board, die de bestuurder de mogelijkheid biedt om kleine oneffenheden of stoepranden te overwinnen tijdens de reis zonder deze elektrische board uit balans te brengen, die getransformeerd is in een goedkope race kart

WELKE HOVERKART KOPEN EN WELKE KENMERKEN U REKENING MEE MOET HOUDEN

Het vermogen dat wordt geleverd door de elektromotoren van de twee wielen van een hoverboard is voldoende om de nodige kracht te geven om te kunnen rijden met deze unieke race- HoverKart, aangepast aan een snelheid van ongeveer 12 km/uur, met een bereik dat ook afhankelijk is van het gekoppelde elektrische board accu, evenals het ondersteunde gewicht van ongeveer 100 kg.

Daarom zullen de prestatiekenmerken van een Hoverkart grotendeels afhangen van het elektrische board die we op dit moment gebruiken, die leuker en krachtiger is dan het rijden op een hoverboard zonder enige aanvulling, in elk geval is het dragen van een helm tijdens het rijden met deze geïmproviseerde elektrische HoverKart aanbevolen.

Dit accessoire wordt meestal apart aangeschaft, wat betekent dat de Hoverkart een product is dat een van deze typen elektrische boards aanvult, zelf aandrijvend met gyroscopische elektrische motoren van het type Segway.

VERSTELBAAR ACCESSOIRE VOOR HOVERBOARDS DIE DE STABILITEIT VERGROTEN

Hoverkarts die momenteel bestaan, zijn compatibel met de meest wijdverbreide hoverboard op de markt met 6,5 “, 8″ en 10 ” inch wielen. De laatste tijd zijn er echter nieuwe modellen van deze elektrische boards die lijken op de eerste die in 2015 zijn hoogtepunt beleefde, maar een aantal andere eigenaardigheden hebben in hun sensoren en gyroscopische platen die mogelijk incompatibel zijn, en andere eigenaardigheden van interne software die het moederbord regelen of intrinsieke kenmerken in functie van het ontwerp van de externe behuizing in de gebieden dicht bij de positie van de sensoren.

 

 

 

https://www.swheels.nl/swheels-hoverkart/

Tarieven slotenmaker

Vaak bellen mensen naar een slotenmaker Den Haag en later staan ze vreemd op te kijken van het bedrag die ze moeten betalen. Zomaar een slotenmaker Den Haag bellen zonder de tarieven vooraf te vragen is dan ook niet erg slim.

Vraag naar het tarief

Als je met spoed een slotenmaker Den Haag nodig hebt omdat je bijvoorbeeld buitengesloten bent moet je niet gelijk ophangen. De meeste mensen bellen en zeggen dat ze buitengesloten zijn. De slotenmaker vraagt naar het adres en meteen is het gesprek voorbij. Vaak staan mensen dan raar op te kijken van het bedrag die ze moeten betalen. Het is wel zo slim om voordat de slotenmaker Den Haag ophangt even naar de tarieven te informeren. Zo weet je precies wat het gaat kosten.

Offerte aanvragen

Voor sommige klussen zijn er geen standaard tarieven en dit zijn dan ook geen spoeddiensten. Vaal gaat het om plaatsen of vervangen van sloten. Hiervoor kun je gewoon een offerte opvragen bij een slotenmaker Den Haag. Zo weet je dan ook weer precies hoeveel het gaat kosten. Als je het te duur vind kun je nog altijd een offerte aanvragen bij een andere slotenmaker Den Haag. Een offerte aanvragen is immers altijd vrijblijvend.

Eindelijk een ooglidcorrectie

Ik heb eindelijk de stap durven zetten. Ik ga een ooglidcorrectie doen. Ik denk er al 2 jaar over na aangezien mijn ogen best wel zijn gaan hangen de laatste jaren. Omdat ik het echt niet mooi vindt en er ook last van heb heb ik nu toch de beslissing genomen om dan toch maar een correctie te ondergaan. Ik wil wel eerst echt goed gaan uitzoeken wat een goede arts is want je hoort af en toe nog wel eens een verhaal over dat het helemaal verkeerd is gegaan en is gaan ontsteken en dat soort verhalen. Nou daar heb ik dus helemaal geen zin in. Ik wil gewoon een goede en betrouwbare arts zodat alles goed en soepel verloopt. Ik ga ook zeker eerst even goed onderzoek doen zodat er niks fout kan gaan. Ik hoop echt dat het allemaal goed gaat en als het allemaal achter de rug is het erg prachtig uitziet en ik geen hangende ogen meer heb.

Ooglift

Ik ging dus zoeken naar een bedrijf wat mij van mijn hangende ogen af kon helpen. Ik ging even onderzoek doen en ik vond wel een aantal bedrijven wat wel een goede ooglidcorrectie uit kon voeren dacht ik. Ik checkte wat recensies en toen moest ik een keuze maken. Ik besloot dat ik contact opnam met www.ooglift.nl. Ik moest daar eerst op afspraak komen zodat ze konden zien wat er aan de hand was en ik uit kon leggen wat er allemaal moest gebeuren. Ik kreeg wat voorbeelden van hoe het er ongeveer uit moest komen te zien en dit zag er wel goed uit. Ik heb toegestemd en mag volgende week onder het mes. Ik ben echt heel erg benieuwd hoe het er uit gaat zien en ik heb volle vertrouwen in de arts van Ooglift.

Een goede arbodienst vinden

Ik ben al een tijdje aan het zoeken naar een goede arbodienst. Ik ben namelijk op zoek naar een goede bedrijfsarts. Een werknemer van mij is vaak ziek en ik ben nu wel benieuwd of hij wel echt ziek is elke keer. Normaal ben ik altijd goed van vertrouwen maar als je elke maand zeker 3 dagen ziek bent dan is er toch zeker wel wat aan de hand. Ik wil gewoon even weten wat er allemaal aan de hand is. Misschien voelt hij zich niet goed of is er echt iets ergs aan de hand dan moeten we dat dan toch weten. Ik heb er al geprobeerd over te praten met de persoon in kwestie alleen hij laat niks los en wil er niks over vertellen. Daarom heb ik ook besloten dat ik een arbodienst in ga schakelen om uit te zoeken wat er nou echt aan de hand is.

De vliegende arbodienst

Ik ging het internet op om te zoeken naar een arbodienst en dit waren er echt heel erg veel. Ik begon in Google dus maar bovenaan en zo steeds verder naar beneden. Na een tijdje gezocht te hebben kwam ik terecht bij de Vliegende Arbodienst. Ik heb even op de pagina gekeken en dit zag er allemaal goed uit dus daarom heb ik besloten om hier een bedrijfsarts in te huren.

Ik ben erg benieuwd wat er aan de hand is en wat er uit gaat komen.

De bedrijfsarts

Vandaag had ik een gesprek met de bedrijfsarts en ik moest hem uitleggen wat er allemaal aan de hand was. Ik zorgde er voor dat ik alles op papier in orde had zodat ik zo alles kon doorgeven aan de bedrijfsarts. De bedrijfsarts gaat nu kijken wat er aan de hand is met de werknemer en ben dus erg benieuwd wat er nu allemaal gaat gebeuren.

 

Houten vloeren Veenendaal

Ik ben op zoek naar houten vloeren Veenendaal want onze slaapkamer heeft nodig een nieuwe houten vloer nodig. We zijn hier nu 5 jaar geleden komen wonen en dit was onze eerste echte woning samen. De vloer die erin lag was al 10 jaar oud en was dus nodig aan vervanging toe. We waren wel aan het kijken naar een mooie houten vloer Veenendaal want tegels of tapijt daar zijn we niet echt fan van. Ook vonden we het wel leuk dat we een nieuwe vloer uit gingen zoeken want zo lijkt het net of je een nieuwe kamer hebt. Wel moest het bedrijf al veel vloeren hebben gelegd zodat we zeker zouden weten dat het goed ging gebeuren.

 

Zoeken op houten vloeren Veenendaal

Ik woon zelf in Veenendaal en daarom gaan we op zoek naar een bedrijf wat onze vloer kan regelen en dat gevestigd is in de buurt van Veenendaal en omstreken. We willen een ervaren bedrijf zodat we zeker weten dat het goed gebeurd. We willen ook wel de keuze hebben tussen meerdere houten vloeren Veenendaal. We gingen dus zoeken en we gingen de nodige websites met elkaar vergelijken. Nadat we aardig wat websites hadden vergelijkt kwamen we tot de conclusie dat we contact gingen zoeken met Ambifloor.

 

Ambifloor

We kwamen dus terecht bij Ambifloor en gingen contact zoeken. We maakten een afspraak en ze lieten ons de hele showroom zien met alle mogelijkheden. We konden kiezen tussen veel houten vloeren Veenendaal en dat was erg fijn. We zijn nu erg benieuwd hoe onze kamer er uit gaat zien aangezien het over precies een week een nieuwe vloer hebben. Ik weet wel zeker dat het er heel erg mooi uit gaat zien. We zijn tot nu toe erg vriendelijk en erg goed geholpen bij Ambifloor erg fijn.

 

Arbodiensten nodig

Ik ben snel op zoek naar een vergelijkingssite want ik heb arbodiensten nodig. Denk bijvoorbeeld aan de diensten die arbo artsen, bedrijfsartsen en arbo consultants kunnen leveren. Deze diensten heb ik soms wel eens nodig maar ik heb een website nodig die deze diensten voor mij kan vergelijken en voor mij een aantal prijzen kan geven waardoor ik direct zie welk bedrijf ik het beste kan kiezen wat betreft deze bovengenoemde arbodiensten.

Ondanks dat ik heel veel websites tegen ben gekomen die mij misschien zouden kunnen helpen was er maar een website die mij serieus alles kon vertellen wat ik nodig had. Die website is genoemd verder in dit blogje. Lees snel verder als je het wilt weten en eventuele vragen of opmerkingen verneem ik graag in een reactie.

 

Googelen op arbodiensten

Ik ben snel gaan Googelen op arbodiensten omdat ik eigenlijk vrij snel het een en ander wilde vergelijken wat betreft deze diensten. Gelukkig kwam ik heel veel websites tegen die mij een beetje konden helpen, maar vrijwel geen die mij alles kon vertellen wat ik wilde weten. Tot ik op de website van Arbomakelaar kwam. Zij bieden een contactformulier aan die u kunt invullen en daarbij de diensten aan kunt vinken die je zoekt. Arbomakelaar heeft ook een chat voor als u iets niet begrijpt, deze chat vrijwel altijd beschikbaar is. Ook vind ik dat heel wat voor een vergelijkingssite. Je hebt vaak alleen een formulier en dan ontvang je via de mail offertes.

 

Arbomakelaar.nl

Ik heb gekozen voor Arbomakelaar als vergelijkingssite. De gehele website van het bedrijf is www.arbomakelaar.nl en zij bieden een zeer compleet contactformulier aan met een chat en een telefoonnummer voor als je iets niet begrijpt. Ik vind het bedrijf een echte aanrader! Zoek jij ook arbodiensten? Kies dan Arbomakelaar als jouw vergelijkingssite!