Wannagive
Image default
Woning en Tuin

Bubbelbad effecten op de gezondheid

Een bubbelbad. Velen kennen dit wellness product als ultiem ontspanningsproduct. Wellicht heeft er in een wellnesscenter, vakantiehuis of misschien wel thuis al eens van mogen genieten. Dan weet u al dat een sessie in een bubbelbad ofwel Jacuzzi garant staat voor ultieme ontspanning. Maar wist u dat een bubbelbad ook tal van effecten op de gezondheid heeft? De voordelen van een buitenspa op de gezondheid zijn meer bekend dan de risico’s. Daarom willen we in dit artikel zowel de voordelen als de nadelen toelichten. Therapieën in een bubbelbad: Hydrotherapie: Deze manier van bubbelbaden wordt hydrotherapie genoemd. Een hype-woord voor in het bad stappen en het bruisende water gewoon zijn werk laten doen. Je voelt de waterstraling over je hele lichaam. Dat zorgt voor een aangename ontspanning van spieren en gewrichten. Ook uitstekend om je stress even opzij te zetten. En heel bevorderlijk voor een goede slaap.

Aromatherapie: Bij aromatherapie wordt olie aan het water toegevoegd. Meer specifiek: etherische oliën. Dat zijn oliën uit kruiden, bladeren, vruchten of bloemen. Afhankelijk van de ingrediënten van de olie worden er geneeskundige eigenschappen aan toegedicht. Enkele druppels aan het badwater toevoegen voor heerlijke ontspanning!

Chromotherapie: Chromotherapie wordt toegepast bij bubbelbaden voorzien van lampen. De kleuren van deze lampen beïnvloedt de hersenen. De gebruikte kleur is dus van belang voor het doel dat men wil bereiken met de therapie.

Naast de voordelen zijn er ook mogelijke nadelen van een bubelbad te benoemen. Hieronder sommen we deze mogelijke nadelen op: Sperma kwaliteit:  Volgens een Amerikaanse studie is er wel degelijk een negatief verband tussen dikwijls een bubbelbad nemen en de spermakwaliteit. Zij kwamen tot de conclusie dat het sperma tot 5 maal was verbeterd zonder bubbelbaden. Dat kan waar zijn: het is al langer bekend dat warmte niet goed is voor de vruchtbaarheid bij mannen. Om die reden zou het dragen van enge kleding niet goed zijn voor de spermakwaliteit. Bacteriën: In een Amerikaans onderzoek is aangetoond dat er ongezonde bacterieën in een bubbelbad kunnen ontstaan. Dit is natuurlijk niet zo’n gekke gedachte. De studie toonde aan dat de oorzaak voornam in de leidingen lag. Met name als het bubbelbad niet regelmatig werd gebruikt zorgde de combinatie van oude lucht, stilstaand water in de leidingen en de warme water temperatuur ervoor dat bacterieën de vije loop kregen. Over het algemeen is vormt een bubbelbad geen enkel risico voor de gezondheid. Wanneer u gebruik maakt van een openbaar bubbelbad is het raadzaam het water te controleren en niet te lang in het bubbelbad te blijven zitten. Indien u een eigen Jacuzzi in de tuin heeft, zorg er dan voor dat u uw bad goed onderhoud. Denk aan wekelijkse reinigingen en het op peil houden van een juist chloorgehalte van het water.

https://www.sunspabenelux.nl