Tuinieren

Het is weer zomer, dat betekent lekker tuinieren. Tijd om mouwen eens op te stropen en aan het werk te gaan. Eerst begin je natuurlijk met de voortuin, zo laat je de buurt zien dat jij een van die mensen bent die goed onderhoud belangrijk vind. Op je gemak te planten water geven en op de knieën het onkruid uit de voegen verwijderen. Dit gebeurd natuurlijk met een schilmesje en bijvoorbeeld een emmertje waar je al het onkruid in kunt leggen. Emmertje vol? Naar de groencontainer ermee! Gewoon alles in een keer, anders blijf je lopen en dat is niet echt handig. Daarnaast kun je er natuurlijk ook voor kiezen om een onkruidbezem te gebruiken. Deze bezem bestaat vaak uit een borstel van ijzer. Deze borstel schuurt dan eigenlijk al het onkruid weg uit de voegen. Dit is echter niet ideaal. Je schuurt namelijk alleen het plantje weg. Bij onkruid is het eigenlijk juist belangrijk dat je de wortel verwijdert, anders dan blijft het onkruid heel gemakkelijk terugkomen. Dus die ijzere bezem is leuk maar alleen effectief op de korte termijn.

Een derde mogelijkheid is het verwijderen van het onkruid met van die chemische middeltjes. Als we heel eerlijk zijn is dit wel makkelijk en het werkt het meestal. Echter is dit anno 2020 niet meer gebruikelijk, die chemische stoffen maken namelijk meer kapot dan eigenlijk lief is voor de natuur. Het is echt heel erg slecht voor de natuur. Naast het onkruid infecteert het bijvoorbeeld insecten en vogels. Bovendien is er natuurlijk het bekende Roundup-verhaal uit Amerika. Het belangrijkste van dit verhaal is dat deze onkruidverdelger er voor zorgde dat mensen die het gebruikte kanker kregen. Er zijn dan ook meerdere rechtszaken geweest omtrent deze ‘affaire’. Deze chemische middeltjes zijn dus niet echt van deze tijd. Tenzij je natuurlijk een middel vindt dat alleen tegen onkruid werkt en de insecten en vogels met rust laat. Aangezien het deze bijna niet geeft zou ik kiezen voor een van de andere oplossingen.

 

Bruine plekken

Als we dan door gaan naar het gras komen we erachter dat er grote bruine plekken kunnen ontstaan zijn. Dan denk je vaak al snel dat het gras te weinig water heeft gehad, dit is namelijk vaak de reden. Probeer maar eens wat onkruid te verwijderen uit de tuin, het kan dan zijn dat je ze al tegenkomt: Van die witte dikke beestjes. Ze zien eruit als een parasiet. Ze worden ook wel enderlingen of engerlingen genoemd. Ze hebben een harde kop en een spitse kont. Ze bevinden zich vaak vlak onder het gras op een centimeter of 2. Daar graven ze zichzelf in en maken ze korte tunneltjes onder je gazon. Bovendien zijn zij de oorzaak van die bruine vlekken in je gazon. Deze parasieten eten namelijk de wortels van het gras op. Dit zorgt er dus voor dat het gras afsterft en er kale bruine plekken met onkruid ontstaan.

 

 

De oplossing

Je wilt natuurlijk snel weer af van deze beesten. Je kunt weer kiezen voor die vieze en slechte chemische producten, maar eigenlijk helpen deze ook niet echt. Je tast er namelijk ook het gras mee aan en de regenwormen die juist goed zijn voor je gazon. Er is een veel beter oplossing voor de engerlingen, namelijk een natuurlijke vijand: De aaltjes. Aaltjes tegen engerlingen kun je meerdere keren over je gazon strooien en deze gaan zich dan in de engerlingen nestelen. Vervolgens worden de parasieten dan van binnenuit kapot gemaakt door de aaltjes. Deze sterven dan in je gazon wat ook weer een goede voeding is voor het gras. Aaltjes kopen zorgt er dus voor dat je op een milieuvriendelijke manier deze vieze parasieten kunt bestrijden.

https://www.biogroei.nl/b-green

Geef jouw tuin meer karakter

De tuin is dé plek van het huis waar je tot kunt komen, even lekker een boek lezen of voor je planten zorgen. Het is dan wel belangrijk dat je ook daadwerkelijk een plekje hebt om even te kunnen ontspannen. Dit kun je op een aantal manieren doen. Je kunt bijvoorbeeld een hangmat ophangen of een deponti terrasoverkapping aanschaffen. Deponti is een wereldwijd bekend merk en hebben ook kantoren in Noord-Brabant. Kwaliteit is van ongekend belang bij de aanbouw van een terrasoverkapping. Je wilt natuurlijk wel dat je een stevig dakje boven je hoofd hebt. Dit doe je door voor het juiste materiaal en voor de juiste ophanging te kiezen.

 

 

Welke soort terrasoverkapping is geschikt voor jou?

Je hebt best veel keuze als je van plan bent om voor een veranda te gaan. Neem bijvoorbeeld de houten veranda. Dit is waarschijnlijk wel de meest bekende vorm van een veranda en bovendien de meest verkochte variant. Het mooie aan een houten veranda is dat er erg natuurlijk uitziet. Het hout geeft karakter aan je tuin en zorgt voor een warme sfeer. Ook hier heb je weer veel keuze tussen verschillende soorten materiaal, in dit geval verschillende houtsoorten. Een houten veranda als deze kan eenvoudig worden bevestigd aan een tuinhuis of aan een woning zelf. Tegenwoordig is de glazen veranda ook erg populair. De naam zegt het eigenlijk al, in plaats van dat de zijkanten open zijn, wordt er bij deze veranda glas geplaatst om een soort minihuisje te creëren. Hou er wel rekening mee dat deze veranda’s een stuk prijziger zijn dan houten veranda’s.

 

Onderhoud

Gelukkig is het erg makkelijk om een deponti terrasoverkapping te onderhouden. Je hoeft er nauwelijks naar om te kijken. Dit betekent niet dat je helemaal niets hoeft te doen. Het is verstandig om 1 á 2 keer per jaar het dak van de overkapping schoon te maken. Dit is leuk voor de uitstraling, maar bevorderd ook de levensduur van je overkapping. Het schoonmaken is ook niet moeilijk. Een spons doet al wonderen, een zachte doek kan echter ook.

https://degoedkoopsteveranda.nl/deponti-terrasoverkapping/

Elk hoekje schoon door het schoonmaakbedrijf in Almelo

Het beste schoonmaakbedrijf in Almelo zit vol met positieve kanten. Dat komt doordat de tevredenheid van de klant voorop staat. Klanttevredenheid staat bij ons hoog in het vaandel. Daarom kan je ook veel van ons verwachten. We zijn een professioneel schoonmaakbedrijf in Almelo met erg veel expertise. Tijdens het schoonmaken maken we alleen maar gebruik van professioneel apparatuur. We houden ons personeel ook kundig middels trainingen. Op deze manier krijg je de beste ervaring. Daarnaast zijn we ook erg flexibel. Het maakt niet uit welk tijdstip je ons nodig hebt, we zijn er voor je. Het is zelfs mogelijk om een spoedklus bij ons aan te vragen. We zullen dan binnen een mum van tijd bij je zijn. Nog iets belangrijkst is dat de prijs-kwaliteitsverhouding goed is, en dat is ook zo bij het schoonmaakbedrijf in Almelo. 

 

Meer dan alleen schoonmaken

Al ben je opzoek naar een schoonmaakbedrijf in Almelo die meer doet dan alleen schoonmaken zit je bij ons goed. Bij ons ben je namelijk verzekerd van een hoogwaardige schoonmaak. We vinden het namelijk het belangrijk dat het milieu niet lijdt onder het schoonmaken. Daarom maken we gebruik van milieubewuste schoonmaakproducten. Daarnaast vindt het schoonmaakbedrijf in Almelo het ook belangrijk dat het contact met de klant goed wordt onderhouden. Zo kunnen we het best aan jouw wensen voldoen.

 

Waarom een schoonmaakbedrijf inhuren?

Het maakt niet uit hoe groot je bedrijf is, hygiëne zal altijd belangrijk blijven. Niet alleen voor je klanten is dit belangrijk, maar ook voor jouw medewerkers. Wanneer je dit aan het schoonmaakbedrijf in Almelo overlaat zal de hygiëne beter bewaakt blijven dan wanneer je het zelf zou moeten doen. De medewerkers zullen in een schone omgeving ook productiever zijn. Dit heeft natuurlijk ook weer positieve gevolgen op jouw bedrijf.Wat weet jij al van het fenomeen crypto?

Anno 2020 kun je er niet meer om heen. Termen als crypto en crypto valuta duiken overal en nergens op. Maar wat is crypto valuta precies en wat kun je er mee?  Crypto valuta is een vorm van betaling die online kan worden ingewisseld voor goederen en diensten. Crypto valuta werkt met een technologie die blockchain wordt genoemd. Blockchain is een gedecentraliseerde technologie verspreid over veel computers. Deze technologie beheert en registreert transacties. Een groot deel van de aantrekkingskracht van de technologie is te danken aan de beveiliging. Er worden meer dan 2200 verschillende crypto valuta openbaar verhandeld. Crypto valuta blijven zichzelf constant vermenigvuldigen. De totale waarde van alle crypto valuta werd in juni van vorig jaar geschat op ongeveer 245 miljard Amerikaanse dollar. De totale waarde van alle Bitcoins, de meest populaire digitale valuta, werd destijds geschat op ongeveer 135 miljard dollar.

 

 

Over Ripple

Ripple is een bekende cryptocurrency. Het is namelijk de op 2 na grootste valuta. Dit gegeven wordt gebaseerd op de totale marktkapitalisatie. Ripple is ontwikkelt door Ripple Labs ontwikkelt en zij zijn op de dag van vandaag nog steeds in het bezit van het merendeel van alle Ripple munten. De rest van de cryptogemeenschap had vaak commentaar op Ripple en Ripple Labs omdat zij vonden dat het geen zuivere koffie was, ze werden beschuldigd van oplichterij. Ripple Labs geeft echter aan dat dit niet waar is en dat Ripple ook kan voortbestaan zonder het bedrijf.

 

Tot slot

Van Ripple wordt verwacht dat het naar alle waarschijnlijkheid nog wel even meegaat. Voor alsnog lijkt Ripple voor banken de manier om mee te blijven doen zonder 100 procent in Crypto te gaan. Uiteraard is er niemand die een glazenbol heeft en blijft de toekomst voor nu dus nog onbekend. Natuurlijk heeft iedereen heeft de zelfde vraag: gaan crypto valuta in de toekomt de financiële wereld overnemen of niet? Op dit moment lijkt de beste oplossing om oude en nieuw technieken te combineren en te blijven gebruiken. En tot slot: wanneer je wilt gaan handelen met crypto moet je van te voren altijd research doen.

 

https://www.ripplekoers.com/

Een duurzaam alternatief voor je CV ketel

Steeds meer mensen zijn bezig met een duurzamere manier van leven. Daarom is het aantal mensen die een warmtepomp gebruiken ook flink gestegen de laatste jaren. Een warmtepomp is een duurzaam alternatief voor je CV ketel, het is een milieuvriendelijke manier om je woning te verwarmen. Er worden hybride warmtepompen verkocht maar ook warmtepompen die helemaal gaan op elektriciteit, hierdoor doe je je huis verwarmen zonder gas.

Wanneer je kiest voor een hybride warmtepomp kan je je huis een groot deel van het jaar verwarmen. Wanneer het kouder wordt dan iets boven de 0 graden springt je CV ketel bij om het huis en tapwater te verwarmen. Deze pomp haalt namelijk warmte uit de buitenlucht, wanneer het te koud is kan dat niet meer. Met een warmtepomp die volledig elektrisch is verwarm je je hele huis inclusief keuken en badkamer. Deze pomp haalt warmte uit de lucht, de bodem en uit grondwater. De pomp neemt wel veel ruimte in, hier moet je dus wel ruimte voor hebben in je huis.

Wanneer je gebruik maakt van een warmtepomp bespaar je bij een elektrische warmtepomp gemiddeld 400 euro per jaar, hij een hybride warmtepomp is dit 250 euro. Je bespaart dus genoeg geld wanneer je gebruik maakt van een warmtepomp. Waar je wel op moet letten is dat een warmtepomp het geluid maakt van een grote koelkast. Wanneer je een buiten warmtepomp hebt met een luchtunit maakt deze het meeste geluid. Er zijn wel eens klachten op het gebied van overlast, let dus goed op of je buren het horen wanneer je kiest voor deze warmtepomp. Ook moet je rekenen op onderhoudskosten tussen de 75 en 175 euro per jaar voor de warmtepomp, als je dit goed onderhoud gaat de pomp tot wel 20 jaar mee. Meer informatie kun je vinden op de website van Techneco en ga ervoor!

 

http://www.techneco.nl

Hoe kies je de juiste lampen Borne?

Is je huidige lamp aan vervanging toe of wil je een duurzamere keuze maken? Het kiezen van de juiste lampen Borne is essentieel voor een sfeervol interieur of een goed verlichte werkplek.

Led-verlichting met lampen Borne

Led lampen Borne zijn een  beter investering en gaan langer mee gaan dan een normale lamp.  Ze zijn vaak iets duurder in aanschaf maar dat heb je zo weer terug verdiend.  Nu er een verkoopverbod is op de gloeilamp en binnenkort ook op de halogeenlamp, is het goed om je eens te verdiepen in led-verlichting. Het is even wennen maar bij een led-lamp wordt er niet gesproken over watt, maar over lumen en Kelvin. De hoeveelheid licht wordt aangegeven in lumen (lm). Hoe meer lumen, hoe feller het licht.  Met Kelvin wordt de lichtkleur van lampen Borne aangegeven. Dat wil zeggen of het licht warm of koud is. De gemiddelde lamp heeft een Kelvin waarde van 2700. Dit is vergelijkbaar met een oude gloeilamp. Heeft de lamp een hogere Kelvin waarde, dan wordt het licht blauwer en komt het meer in de buurt van daglicht. Wanneer de waarde lager dan 2700 is, wordt het licht warmer en geler van kleur. Zo kun je dus altijd de juiste lampen Borne uitzoeken.

Het dimmen van een led-lampen Borne

Een ander voordeel van lampen Borne is dat de meeste led-verlichting is inmiddels geschikt om te dimmen, maar nog niet alle dimmers werken daar goed op. Wanneer je een dimmer op een led-lamp zet, houd er dan rekening mee dat de kleur niet warmer wordt, zoals bij een oude gloeilamp, maar dat de lamp alleen minder licht geven.  Maar ondanks dat zijn de lampen Borne met ledverlichting nog altijd een zeer goede keus. Je hebt niet alleen goede verlichting, maa het is ook nog een duurzamer en goed voor het mileu.

De voordelen van een rieten dak

Een rietendak is prachtig en geeft je huis een hele klassieke uitstraling, behalve dat zitten er veel voordelen aan een rieten dak. Natuurlijk zitten deze voordelen alleen aan het dak als je er goed mee omgaat. Behalve dat deze daken een mooie uitstralingen hebben voegen ze ook wat toe aan het milieu. Het is namelijk erg milieuvriendelijk en het is een natuurlijk product.

Het eerste voordeel is de uitstraling van een rieten dak, denk bijvoorbeeld aan een boerderij. Rieten daken geven een idyllische uitstraling. Wanneer je op een modern huis of een villa een rieten dak aanbrengt geeft dit een stuk warmere uitstraling. Het dak is dus erg sfeervol maar verhoogt ook de waarde van uw woning en verlaagt weer de energiekosten. Het is dus een zeer milieuvriendelijk dak.

Een ander voordeel is de temperatuur controle, in de winter is het warm en in de zomer is het koel. Dit is het geval omdat er lucht blijft hangen tussen en in de holle rietstengels, dit zorgt voor een goed geïsoleerd huis. Dit zorgt voor een hogere isolatiewaarde dan bij een pannendak. Een rieten dak reflecteert warmte, dit zorgt ervoor dat het in de zomer lekker koel blijft binnen en in de winter juist lekker warm. Wanneer het riet moet worden vervangen wordt het niet weggegooid maar gebruikt voor andere dingen.

Als rietdekkers hun werk goed doen gaat een rieten dak wel 40 jaar mee. Hierbij moet je er wel rekening mee houden dat het dak goed moet worden onderhouden. Wanneer je een rieten dak periodiek laat onderhouden is het mogelijk dat het dak tientallen jaren mee gaat. Een tip om je dak langer mee te laten gaan is te kiezen voor een dak met een grote hellingshoek, op deze manier zal het water gelijk van het dak aflopen en zal het dak sneller droog zijn en dus sneller meegaan.

http://www.rietwerk.nl

Camera’s en fototoestellen

De waeco camera is een uitvinding geweest die erg veel impact heeft gehad op de samenleving. Het is een ingewikkelde technologische uitvinding, met veel verschillende soorten functies. De camera bestaat uit een groot aantal componenten die nauw samen werken om uiteindelijk een foto of video te kunnen maken. De camera is voor veel mensen een onderdeel van het dagelijks leven geworden. Bedenk je maar eens: bijna elk plaatje of video is met een camera gemaakt. Dit zorgt er voor dat een camera ontzettend belangrijk is geworden voor mensen, zowel jong als oud. Waar de jongere generatie de camera vooral gebruikt voor social media, gebruiken andere doelgroepen deze camera weer voor iets anders. Voor jongeren is vooral Snapchat, Facebook en Instagram nauw verbonden met de camera. De jongeren gebruiken de camera dus vaak voor andere doeleinden dan oudere gebruikers. Het principe blijft hetzelfde: de camera wordt gebruikt om video’s of foto’s te maken. Jongeren plaatsen deze foto’s graag online op hun sociale platformen, maar oudere generaties gebruiken de foto’s vaak weer voor een ander doeleind. Deze mensen gebruiken de beelden bijvoorbeeld om een aandenken aan hun vakantie, een speciale dag of een andere gelegenheid te houden. Vaak worden er met de orlaco camera fotoboeken of slideshows opgesteld om een reis terug naar de dag te maken. Op deze manier blijft bijvoorbeeld de vakantie tot lang in het geheugen van de mensen, en hebben zij altijd een aandenken om door te bladeren of – scrollen zodat zij goed kunnen zien hoe de vakantie verlopen was. Fotoboeken zijn ontzettend makkelijk zelf te maken, omdat er tegenwoordig op fotosites alleen nog maar foto’s opgestuurd hoeven te worden, waarna de site het boek zelf in elkaar zet. Ook slideshows zijn eenvoudig zelf te maken, met speciale programma’s kan dit erg simpel, maar ook met een powerpoint is het goed te doen.

https://www.vanzwitserland.nl/

Krachtige webteksten laten schrijven

Krachtige webteksten laten schrijven

Webteksten laten schrijven is een verstandige zet. Je kunt wel zelf met de webteksten aan de slag gaan, maar de kans dat ze niet bijdragen aan het bereiken van jouw doel is wel groot. In dat opzicht is het belangrijk om te weten wat SEO teksten zijn. Dit is namelijk precies het soort tekst waar je naar op zoek bent. Er zijn goede specialisten te vinden die weten hoe je hiermee moet omgaan. Zo kan je er het meest mee bereiken.

Webteksten met een doel

Het is altijd zo dat webteksten een doel hebben. In het grootste aantal gevallen is het doel van de teksten een groot publiek bereiken. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer het om teksten voor een zakelijke website gaat. Door een groot publiek te bereiken zijn ook veel potentiële klanten te bereiken. Om hiervoor te zorgen, is het van belang dat de website goed scoort in zoekmachines. Betere vindbaarheid zorgt voor meer publiek. In dat opzicht is het dus ook belangrijk om SEO teksten erbij te gebruiken.

De inhoud van SEO teksten

Wat is nu eigenlijk de inhoud van SEO teksten? Dat is een belangrijke vraag. Veel mensen denken dat het alleen maar gaat om het noemen van het zoekwoord. Webteksten hebben echter veel meer nodig. Ze moeten bijvoorbeeld ook context hebben. Het zoekwoord noemen alleen is niet voldoende. Dit is ook de reden waarom de professional erbij betrekken een slimme zet is. Webteksten laten schrijven die ook nog eens iets toevoegen zorgt ervoor dat je beter vindbaar zal zijn. Dit is waar het uiteindelijk om draait.

Werken met een kenner

Tekstschrijven is een vak. Zeker wanneer het gaat om SEO teksten. Voldoen aan alle eisen die in de moderne tijd door zoekmachines worden gesteld is niet heel gemakkelijk. Webteksten zijn er bovendien in overvloed. Webteksten laten schrijven die opvallen tussen alle anderen is daardoor nog moeilijker. De echte kenner weet echter precies hoe hiermee omgegaan moet worden. Daarom is een tekstschrijver in de arm nemen altijd aan te raden. Dit geeft veel zekerheid op het bereiken van het juiste resultaat. Daar gaat het jou ook om.

 

https://www.wannagive.nl

Rieten daken

Rieten daken werden langere tijd gezien als een vergane glorie. Het was vroeger een manier om het dak te bedekken uit noodzaak. Riet was goedkoper dan andere materialen en daardoor werd dit veel gebruikt. Riet zit dan ook veel op de daken van oude boerderijen. Tegenwoordig maakt riet weer een terugkomst als dakbedekkingsmateriaal. Dit is heel gunstig aangezien het een goedkoop materiaal is en het goed is voor het milieu. Veel hedendaagse architecten gebruiken riet als materiaal om daken te bedekken en zien dit dan ook als een moderne manier van het ontwerpen van een dak.

 

Een rieten dak moet worden gemaakt van riet dat maximaal een jaar oud is. Riet dat ouder is dan een jaar zal niet geschikt zijn en kan ervoor zorgen dat een dak zijn stevigheid verliest. Het riet op een rieten dak moet ook om de twintig jaar vervangen worden. Dit zorgt ervoor dat het riet mooi blijft en het dak in een goede staat blijft verkeren. Voor het aanbrengen van een rieten dak of voor het vervangen van een rieten dak is het handig om een rietdekker in te schakelen. Deze persoon is ervaren met het bedekken van daken en zal er in alle waarschijnlijkheid voor zorgen dat het dak zo mooi mogelijk blijft.

 

Naast het vervangen van het riet elke twintig jaar is het belangrijk om het jaarlijks te laten onderhouden. Door het riet goed te onderhouden kan het langer dan twintig jaar meegaan en zul je er op tijd bijzijn om te ontdekken als er dingen aan mankeren. Dit kan erg fijn zijn als er bijvoorbeeld een kleine rotte of kale plek in zit. Deze zal dan snel worden ontdekt en dit zorgt ervoor dat het zich niet verder uitspreid en de rest van het dak aantast. Dit is erg belangrijk voor de staat van het dak.