GPS Auto tracker kopen? Dit is wat je moet weten.

GPS auto trackers zijn voor wagenparkbeheerders, bedrijven en voor mensen die een auto leasen niet meer weg te denken. Veel bedrijven plaatsen GPS trackers in bedrijfs-, service- of vrachtwagens. Hiermee kan worden nagegaan waar de wagens zich bevinden. In dit blog nemen we je mee naar de impact van zo’n GPS auto tracker.

Wat is een GPS autotracker?

Het is eigenlijk niets meer of minder dan kastje dat je via een OBD-connector koppelt aan jouw auto. Nu zal je je waarschijnlijk afvragen wat een OBD-connector is? OBD staat voor OnBoardDiagnostics en wordt gebruikt om de auto te kunnen uitlezen. Door via de OBD-contact met een auto te maken kan informatie uitgewisseld worden tussen de ECU (boordcomputer) van de auto en het gebruikte diagnosesysteem. Dit betekent dat aan de hardware ook software verbonden is. Afhankelijk van de software van het diagnosesysteem kan via OBD gezocht worden naar foutcodes en andere data bekeken worden. De OBD gps tracker kan gebruik maken van zowel GPS-, Rittenregistratie- en/of Rijgedrag analyse-software. De OBD gps tracker geeft met de geïntegreerde GPS-chip via connector continue (24/7) de positie van je auto weer (real-time). Hierdoor is het mogelijk om ritten te tracken, live locaties te zien en rijgedrag inzichtelijk te maken.

Waarom zou je een GPS auto tracker kopen?

Een populaire misvatting die mensen hebben, is dat het hebben van een alarm diefstal zal voorkomen. Hoewel deze methode in het verleden misschien heeft gewerkt, komen autoalarmen nu te vaak voor en zijn ze een ergernis geworden. Vaak gaan ze af zonder enige aandacht en worden ze dus inefficiënt. En het hebben van locatiebewakingsdiensten kan veel kosten, vaak meer dan de meeste mensen zich kunnen veroorloven. Daarbij bestaat er een verschil in beschikbare financielemiddelen tussen particulieren en bedrijven. Een particulier rijdt misschien niet in een voertuig dat de moeite waard is om deze diensten te hebben, maar waardevol genoeg om te zijn uitgerust met een beveiligingssysteem. Daarom is er een nieuw kosteneffectief alternatief ontwikkeld om jouw voertuig(en) te volgen, namelijk de GPS autotracker.

GPS-trackers komen steeds vaker voor naarmate de beveiligingseisen blijven toenemen. Het vinden van het juiste GPS-trackingapparaat kan lastig zijn, maar met deze richtlijnen wordt het vinden van een passende GPS tracker een eitje:

 • Weet wat mijn budget is en hoeveel ik bereid ben te investeren.
 • Zoek een gerenommeerd bedrijf dat GPS-trackers maakt.
 • Begrijp het verschil tussen een hard-wired en plug-and-play tracker.
 • Kosten inclusief GPS-installatie en configuratie.
 • Verbinding met een compatibel GPS-trackingplatform.

Met een GPS-tracker op jouw auto of vrachtwagen kun je dus altijd de livelocatie volgen. Dit betekent dat de autoriteiten precies kunnen achterhalen waar jouw voertuig naartoe rijdt als deze is gestolen.

GPS-tracking voor jouw voertuig(en) kan jou ook helpen geld te besparen op jouw verzekering. Steeds meer verzekeringsmaatschappijen bieden tegenwoordig korting als het voertuig is uitgerust met een GPS-volgsysteem.

Hoe zit het met de privacy als er een GPS Tracker wordt geplaatst?

Naast de misvatting over het alarm bestaat er ook een misvatting over het volgen van voertuigen voor persoonlijk gebruik. Veel van de weerstand komt voort uit zorgen over een inbreuk op de privacy. Technologie als deze kan worden gebruikt voor onwettige praktijken en kan mogelijk leiden tot ernstige situaties. Om deze situaties te vermijden zijn er speciale regels opgesteld die zijn opgenomen in De Algemene Verordering Gegevensbescherming, beter bekend als AVG. Het is wettelijk toegestaan om als werkgever een Track en Trace systeem in een auto te plaatsen, mits jij je houdt aan de voorwaarden van de AVG. De belangrijkste voorwaarde is dat jij als werkgever een legitieme reden (gerechtvaardigd belang) heeft en dat het plaatsen van een track en trace systeem, zoals een GPS Tracker hierbij noodzakelijk is. Een gerechtvaardigd belang kan bijvoorbeeld zijn dat je wilt nagaan welke auto zich het dichtst in de buurt van een klant bevindt, zodat je deze naar de klant kan sturen.

Naast fiscale voordelen bij het afsluiten van een verzekering, het terugvinden van je voertuig bij een diefstal en het zo efficiënt en winstgevend mogelijk in te zetten van jouw wegenpark doordat een track en trace systeem jou in staat stelt om realtime te weten waar jouw voertuigen zijn, waardoor je altijd de optimale routes kan inplannen en het brandstofverbruik kan beperken, is het hebben van een GPS auto tracker zeer praktisch bij jouw administratie. De Belastingdienst wil bewijs hebben dat een medewerker minder dan 500 km/jaar privé rijdt als er geen bijtelling bij het brutoloon wordt toegepast.

Rittenregistratie en de belastingdienst

Een medewerker heeft verschillende keuzes:

 • De werknemer heeft een verklaring ingevuld, ondertekend en aan de salarisadministratie gegeven. Hij/zij is dan zelf eerste verantwoordelijke om een rittenadministratie te voeren. Mocht dit niet juist worden bijgehouden en de werknemer is uit dienst, dan komt de volledige aansprakelijkheid voor rekening van de werkgever.
 • De werknemer heeft zo’n verklaring niet ingediend en wil toch gevrijwaard blijven van de bijtelling. In dat geval moet de werkgever zorgen voor een goede rittenadministratie. Een GPS-systeem dat een uitdraai van de ritten produceert, is dan een optie. Het doel van dit GPS-systeem moet concreet in een protocol of individuele overeenkomst beschreven zijn om te voorkomen dat de werkgever dit te pas en te onpas gebruikt als direct volgsysteem. Of om bijvoorbeeld het privégebruik te controleren.
 • Een alternatief is natuurlijk altijd dat de medewerker de wagen na werktijd bij het bedrijf achterlaat.

Rittenregistratie software zorgt ervoor dat je kilometerregistratie wordt geautomatiseerd. Het helpt je de administratie eenvoudig en overzichtelijk te houden. Met automatische rittenadministratie maak je heel eenvoudig inzichtelijk hoeveel zakelijke en/of privékilometers jij, of één van je medewerkers op welke dag en naar welke bestemming heeft gereden.

Met behulp van GPS-technologie door middel van een OBD-connector en speciale software worden gereden ritten automatisch bijgehouden. Hierdoor is jouw rittenadministratie altijd op orde en voldoet het aan de eisen die de Belastingdienst eraan stelt.

Kortom, een track en trace systeem in cobinatie met rittenadministratie zorgt ervoor dat jij jouw wagenpark zo efficiënt en winstgevend mogelijk kan inzetten!

https://yeshugo.com/

Fabbrica Italiana Automobili Torino

De geschiedenis van Fiat gaat terug naar de pioniersdagen van de auto. In 1899 werd de Fabbrica Italiana Automobili Torino opgericht. Fiat is sindsdien uitgeroeid tot een grote industriële groep die in diverse sectoren actief is. Het produceren van auto’s is nog steeds de belangrijkste activiteit. 

Giovanni Battista Ceirano bouwde fietsen in een kleine werkplaats bij het huis van de rijke soepfabrikant Guiseppe Lancia. Daar werd de eerste Welleyes auto ontwikkeld. Een testrit waarin de Welleyes meereed trok de aandacht van een groep industriëlen en vier maanden later werd het bedrijf van Ceirano overgenomen door de Fabbrica Italiana di Automobili Torino (F.I.A.T.). Fiat vestigde zich in 1899 met een nieuwe fabriek met 50 man personeel aan de Corso Dante.

In 2019 vierde Fiat zijn 120-jarig jubileum, een mijlpaal die maar heel weinig autofabrikanten kunnen claimen.  De missie van FIAT is om de traditionele benadering van stedelijke mobiliteit te heroverwegen en in te spelen op de mobiliteitsbehoefte in de stadscentra van morgen. De Fiat 500 is hierbij een belangrijk uitgangspunt.

Fiat Private Lease

Het private leasen van een Fiat wordt steeds populairder. Bij private lease rijd je voor een vast bedrag per maand in een nieuwe auto. Hierbij zijn alle kosten inclusief. De kosten voor afschrijvingen, een allrisk-autoverzekering, motorrijtuigenbelasting, reparatie, onderhoud, pechhulp en banden zijn inclusief. Alleen de brandstofkosten komen er nog bij.

Bij private lease lease je een auto naar keuze voor 12 tot 60 maanden. Wanneer het contract afgelopen is, lever je de leaseauto weer in.

Private Lease betekent dat je in een gloednieuwe auto kunt rijden zonder dat je daar ineens een groot bedrag voor moet betalen.

De meest gekozen private leaseauto’s zijn de kleinere auto’s, een segment waar Fiat sterk vertegenwoordigd is. Een kleine private lease auto rijd je al vanaf zo’n € 200,- per maand.

Fiat 500 Private Lease

Hij heeft een geweldig leuk uiterlijk en is met zijn compacte buitenmaten en voldoende binnenruimte prima inzetbaar als stadsauto. De Fiat 500 is en blijft een icoon.

Via Fiat 500 Private Lease is het mogelijk om de nieuwe Fiat 500 Hybrid te rijden voor een vast bedrag per maand. De Fiat 500 Hybrid is zuiniger en milieuvriendelijker dan voorheen.

Fiat 500C Private Lease

De cabrioversie van de Fiat 500 is de 500C. Het is niet echt een cabriolet. De 500C heeft een stoffen vouwdak dat volledig naar achter kan worden geschoven. Met een druk op de knop schuift het canvas naar achteren. Via Fiat 500C Private Lease is het mogelijk om voor minder dan 300 euro per maand in een cabio te rijden.

https://leaseauto.nl/private-lease/fiat/

Kia | van Zero tot Hero

 

Vanuit een failliesement in 20 jaar uitgroeien tot een van de grootste automerken is een enorme perestatie. Het verhaal van Kia

Start

Kia begon in 1944 met de vervaardiging van fietsen en motorfietsen. Het merk is gedurende de jaren zeventig gestart met de productie van automobielen.

De Hyundai Motor Company heeft Kia in 1998 overgenomen. Uit deze overname ontstond een hecht samenwerkingsverband tussen Hyundai en Kia. Dit blijkt onder andere uit de onderlinge uitwisselingen van techniek en ontwerpen.

Succes

Kia was na de overname na het faillissement in 1998 het kleine broertje van Hyundai. Het beeld van kleine broertje verandert snel nu Kia in Europa meer auto’s verkoopt dan Hyundai. 

In Nederland is Kia inmiddels veel groter dan Hyundai. Er worden in Nederland 2,5 keer zo veel Kia’s verkocht als Hyundai-modellen. Kia is nu al het tweede automerk van Nederland.

Kia is van plan om de verkoop te verhogen naar 3,8 miljoen auto’s in 2025. Het aandeel milieuvriendelijke auto’s zal naar verwachting in 2021 10% bedragen en in 2025 22%.

Kia kwaliteiten

Moderne aansprekende ontwerpen voor de massa

Kia heeft een eigen designcenter in Frankfurt. Hier worden auto’s ontworpen die aansluiten op de wensen van de Europese autokoper. Op afstand zijn de Kia modellen snel te herkennen door de in 2009 geïntroduceerde karakteristieke neus. De in Europa ontworpen Kia-modellen ogen sportiever in vergelijking met de wat oubolligere Hyundai ontwerpen.

Een Kia in elk segment

Er is een Kia voor iedereen. Van een compacte stadsauto tot een luxueuze sedan. Zowel voor de particuliere als de zakelijke rijders. 

Met de Sorento en de Sportage speelde Kia vroeg in op de vraag naar stoere SUV-modellen. Deze Sorento en Sportage boden veel auto voor een goede prijs. Dit zorgde voor de eerste groeispurt in Europa.

Ook de Picanto speelt een belangrijke rol in het succes van Kia in Nederland. Deze kwalitatief goede stadsauto is met reden al jaren een van de meest verkochte modellen in Nederland.

Momenteel is de Kia Niro mateloos populair. Mede omdat hij leverbaars is als hybride, plug-in hybride of volledig elektrisch. De elektrische Niro is een van de bestverkopende elektrische auto’s in Nederland. 

Hoogstaande kwaliteit

Door de hoogstaande kwaliteit van Kia kunnen zij zeven jaar garantie geven. Langer dan de 5 jaar garantie die de meeste Europese aanbieders aanbieden. Deze langere garantieperiode versterkt het kwaliteitsimago van Kia en geeft kopers zekerheid.

Een Kia in elk segment

Er is een Kia voor iedereen. Van een compacte stadsauto tot een luxueuze sedan. Zowel voor de particuliere als de zakelijke rijders.

Picanto

De Kia Picanto is een stadsauto die al in 2004 is geïntroduceerd in Nederland. De Picanto is een ideale stadsauto. Hij is compact en heeft toch genoeg ruimte voor bagage en 4 passagiers. De Kia Picanto wordt voornamelijk door particulieren gereden. Het is dan ook niet verrassend dat de Kia Picanto Private Lease zo populair is.  

De Kia Picanto is ook een ideale startersauto. Hij levert prima prestaties voor een auto uit deze klasse en staat bekend als kwalitatief goed. Het is niet voor niets dat Kia zeven jaar garantie geeft. Met hierdoor zijn de Kia Picanto Private Lease tarieven zo aantrekkelijk. 

Niro

Wat de Niro zo bijzonder maakt is dat hij leverbaar is als hybride, als plug-in hybride en volledig elektrisch. Hiernaast is het gewoon een kwalitatief goede ruime familieauto.

De Kia Niro heeft altijd een elektromotor. De Niro Hybrid heeft een elektromotor die de benzinemotor ondersteunt om het brandstofverbruik te verlagen. De accu wordt geladen bij het remmen.

De Niro Plug-in Hybrid heeft een stekker die je kan inpluggen in een laadpaal. Deze Niro PHEV heeft een grotere accu en kan ook rijden zonder de brandstofmotor te gebruiken.

De e-Niro heeft helemaal géén benzinemotor. Hij haalt al zijn energie uit een groot accupakket in de vloer onder de passagiers. Mede door het kunnen kiezen uit de verschillende aandrijvingen is Kia Niro Private Lease populair.

Stonic

De Kia Stonic is in 2017 gelanceerd. Het is een compacte SUV. Populaire auto’s vanwege het stoere uiterlijk van een SUV in combinatie met een aantrekkelijke prijs. Ook de Kia Stonic Private Lease prijs is relatief laag voor een auto met zoveel kwaliteiten. 

https://leaseauto.nl/private-lease/kia/

Via motorrijlessen in Den Haag naar het Heuvelland

Het voorjaar staat voor de deur. Vorige week hadden we nog strenge vorst waardoor mensen zelfs konden schaatsen op natuurijs. Iets wat in de afgelopen 9 jaren niet meer in voorgekomen. Toch kijken veel mensen uit naar het voorjaar. De mensen willen de vogeltjes weer horen fluiten en willen genieten van de zonnestralen. Lekker wandelen door het gras op de blote voeten en kijken naar hoe de eerste bloemen verschijnen. Het voorjaar betekent ook dat de zomer er weer aankomt. Dat is iets waar ook veel mensen naar uitkijken.

We gaan lekker naar buiten

Het voorjaar betekent dus dat we weer massaal naar buiten gaan om te genieten van het mooie weer en ook de natuur. Men gaat wandelen, fietsen, hardlopen of zelfs met de motor eropuit. Veel motorrijders kiezen er in deze tijden van corona voor om door het land te trekken. De motorrijder gaat opzoek naar de mooiste stukjes Nederland. Een bezoek aan het Heuvelland in Zuid-Limburg is aan te raden. Het Heuvelland is namelijk het enigste plekje van het land waar je bijna kunt spreken van bergen. Het landschap golft en de wegen dus ook. Het uitzicht is er werkelijk waar magnifiek.

Nog eerst even je rijbewijs halen

Wanneer je wilt gaan motorrijden is het belangrijk om te weten dat je hiervoor een motorrijbewijs moet hebben. Dit motorrijbewijs kun je halen tijdens motorrijlessen in Den Haag. Tijdens deze motorrijlessen in Den Haag leert de instructeur jou de fijne kneepjes van het vak. Dit zorgt ervoor dat je zeker en natuurlijk veilig door die Zuid-Limburgse heuvels kunt toeren in de zomer.

https://drivercompany.nl/motorrijschool-den-haag/

Private Lease een Elektrische Auto

Een elektrische auto kopen? Nog even wachten denken veel mensen. De hoge aanschafprijs en de onzekere restwaarde weerhouden veel mensen. Deze argumenten vallen weg bij de private lease.

Geen aanschaf en geen onzekere afschrijving

Private Lease is aantrekkelijk voor iedereen die de voordelen van de elektrische auto kent, maar moeite heeft met de hoge aanschafprijs en onzekere restwaarde van een elektrische auto. Bij Private Lease koopt namelijk de leasemaatschappij de auto en draagt het risico voor de restwaarde.

Private lease is hiermee een mooie manier om meer mensen te laten profiteren van de voordelen van een elektrische auto.

Groeiende populariteit

Het private leasen van een elektrische auto wordt snel populairder. Twee grote trends in de automarkt verstreken elkaar hierbij. Ten eerste de groei van elektrisch rijden en ten tweede de groei van private lease.

Onzekere restwaarde

De ontwikkeling op het gebied van elektrische auto’s gaan zo snel dat de zorgen over de restwaarde terecht zijn. Er worden momenteel miljarden geïnvesteerd in innovatie en er komen continue betere elektrische auto’s.

Een nieuwe elektrisch auto is nu relatief duur om aan te schaffen. En het is maar de vraag wat deze auto over een paar jaar oplevert als er nieuwe en betere auto’s op de markt zijn.

Met de private lease van een elektrische auto is die onzekerheid er niet. Al houdt de leasemaatschappij er met de prijsstelling van het maandelijkse tarief uiteraard wel rekening mee.

Lagere brandstofkosten

Brandstof en oplaadkosten zijn niet inclusief bij private lease. Bij het vergelijking van autokosten moet hier rekening mee gehouden worden. De elektriciteitskosten zijn +/- 25% lager dan de benzine kosten van een vergelijkbare benzineauto.

Actieradius elektrische auto

Nederlanders rijden gemiddeld minder dan 100 kilometer per dag. Met het aanbod van de huidige elektrische auto’s, hoeft actieradius geen probleem meer te zijn.

Ook neemt de actieradius van de nieuwste elektrische auto’s snel toe. De Hyundai Kona Electric en de Kia e-Niro beschikken al over een actieradius van meer dan 400 kilometer.

Laadpaal voor de leaseauto

De kosten voor een laadpaal aan huis zijn niet inbegrepen in het leasetarief voor de elektrische private leaseauto. Er zijn genoeg meer dan genoeg leveranciers die hierbij kunnen helpen als op straat opladen geen optie is.

Voordelen op een rijtje

 • Naast het vaste maandbedrag hoef je alleen de oplaadkosten te betalen
 • Je vermijdt de hoge aanschafkosten van een elektrische auto;
 • Vanaf 1 juli 2020 kun je subsidie aanvragen voor het private leasen van een elektrische auto;
 • Elektrische auto’s stoten zelf geen CO2 uit en zijn minder belastend voor het milieu;
 • Aan het eind van de maand ben je aan het opladen van je elektrische auto (veel) minder geld kwijt dan aan brandstof bij een benzineauto.

Elektrische leaseauto goed idee?

Het aanbod elektrische leaseauto’s groeit snel. Voor veel mensen is het privé leasen van een elektrische auto een goede keuze, maar nog niet voor iedereen. Leaseauto.nl kan helpen met gratis onafhankelijk lease advies.

Private Lease Modellen

Wendbare compacte auto’s blijven populair om privé te leasen. Zo staan de Renault Clio en Seat Ibiza al jaren in de top 10. 

 

https://leaseauto.nl/

Hoe kun jij veilig en snel jouw caravan verkopen?

Heb je een caravan die jou vroeger veel blijdschap bracht, maar wil je daar nu vanaf? Weet je niet precies waar je moet beginnen om de caravan te verkopen? Wil jij hier niet te veel tijd aan hoeven te besteden, maar toch nog hulp van deskundigen hebben die je door het proces begeleiden? Als jouw antwoord op deze vragen ja is, dan wordt het tijd dat je gebruik begint te maken van ikwilvanmijnautoaf.be. Wij werken met deskundigen die de nodige expertise hebben om jou wegwijs te maken in het verkoopproces. Wij assisteren namelijk bij het zoeken van de juiste koper en staan jou ook bij het afhandelen van het papierwerk tot op het moment dat de daadwerkelijke overdracht van jouw caravan plaatsvindt.

Wat kan je tijdens het proces verwachten?

Je kan allereerst verwachten dat wij op veilige en secure wijze te werk gaan met jouw gegevens. Om jou te ontlasten van alle zorgen zullen wij ook groot een deels van de werkzaamheden uitvoeren. Wat wij wel van jou nodig hebben is het aanmeldformulier dat volledig ingevuld moet zijn. Het aanmeldformulier helpt ons om inzage te krijgen in wat de precieze staat van jouw caravan is. Met dit formulier vorm jij ook een duidelijk beeld voor de koper over. Zo weet hij of zij wat van de caravan te verwachten is. Nadat jij dit hebt ingevuld stop jij met werken en pakken wij het verder op. Allereerst gaan wij een controle uitvoeren. Zo weten wij dat wat jij hebt ingevuld ook klopt met de daadwerkelijke staat waar de caravan in verkeert. Kopers kunnen vanaf dit moment een bod plaatsen op jouw caravan. Nadat er een koper gevonden is zullen wij de overdrachtsovereenkomst per mail naar jou toe sturen. Nadat al het papierwerk gedaan is, wordt er een afspraak gemaakt om de caravan over te dragen.

Jouw caravan verkopen kan vandaag nog!

Ikwilvanmijnautoaf.be biedt iedereen de gelegenheid om op elk moment het aanmeldformulier online in te vullen. Al heel gauw kun je iemand anders blij maken met jouw caravan. Wil je meer informatie over onze werkwijze, dan kun je ons bereiken op maandag tot en met vrijdag van 09:00 uur tot 20:00 uur. En op zaterdag van 08:00 uur tot 17:00 uur. Wij assisteren jou heel graag bij de verkoop van jouw caravan

Hoogwaardige VW onderdelen bestellen voor Classic wagens

Heb jij een VW Kever onderdeel nodig? Check snel de grote hoeveelheid parts op Paruzzi.com. Wij geven alvast een indicatie. Onder de categorie ‘achteras / differentieel’ vallen onder andere de volgende artikelen:

-een complete aandrijfas (IRS);

-aandrijfas keerringen (per paar);

-A-kwaliteit deelbare aandrijfashoezen (per stuk);

-B-kwaliteit deelbare aandrijfashoezen (per paar);

-flensdeksel (per paar);

-homokineet (per stuk);

-een hulpveer / stabilisatorstang;

-verstelbare veerplaten (per paar);

-een chromen torsiestaafdeksel;

-tussen-as ombouw steunen.

Per item staat vermeld hoeveel er nog op voorraad zijn. Is iets uitverkocht dan kun je een verzoek indienen dat je bericht wordt zodra een en ander binnen is gekomen. Aanvullend wordt aangegeven of een product het label ‘premium quality’ oftewel hoogwaardige kwaliteit verdient.

Wij vinden het zoeken op Paruzzi.com erg makkelijk. Veilig bovendien: aan de hand van het originele en het Paruzzi nummer kun je achterhalen of je echt bestelt wat je nodig hebt. Kun je niet vinden wat je zoekt, of is het lastig kiezen tussen mogelijkheden? De Paruzzi klantenservice helpt je graag op weg. De service van Paruzzi? Daarover zijn we zeer te spreken. Over retourneren bijvoorbeeld wordt niet moeilijk gedaan. Als je per ongeluk het verkeerde hebt gekocht of je bent niet 100% tevreden, dan mag je het bestelde terugsturen. Je krijgt het volledige aankoopbedrag weer op je rekening gestort. Hierbij geldt een periode van 14 dagen. Zijn er meer dan twee weken verstreken, dan wordt het vergoedingsbedrag verlaagd met 25%. Maar let op, na 60 dagen wordt er niets meer ingenomen. Andere voorwaarden die gesteld worden aan een retour zijn de volgende (we citeren hierbij Paruzzi.com):

“- Het onderdeel moet in de originele verpakking zitten en deze verpakking mag niet beschreven of beplakt zijn. Is dit wel het geval wordt er 25% ingehouden. – Onderdelen die al gemonteerd zijn geweest kunnen niet retour. – Elektrische onderdelen die uit de verpakking zijn gehaald kunnen niet retour omdat wij de werking ervan moeilijk kunnen controleren. – Boeken uit de verpakking kunnen niet retour i.v.m. copyright. – Speciaal voor jou bestelde of geprepareerde onderdelen kunnen niet retour. – Onderdelen waarbij in de omschrijving specifiek staat vermeld dat ze niet geretourneerd kunnen worden.”

https://www.paruzzi.com/nl

Je oude Ford Transit verkopen? Zo doe je dat!

Je Ford Transit heeft je vele jaren en vele kilometers mobiel gehouden, maar de tijd om er afscheid van te nemen is aangebroken. Je hebt een leuke nieuwe bus op de kop getikt en gaat nu je Ford Transit verkopen. Lees hier een paar tips.

Of je nu een flink verouderde Transit hebt, waar al het een en ander aan mankeert, of een nog redelijk moderne auto hebt, je kunt je auto altijd aanbieden voor onderdelen. Een professioneel autodemontage bedrijf heeft vaak wel interesse in je auto. De auto wordt vakkundig gedemonteerd en de onderdelen die nog in goede staat zijn, worden opgeslagen en weer verkocht aan anderen. Het hergebruiken van onderdelen die nog van goede kwaliteit zijn, is een van de meest milieuvriendelijke dingen die je kunt doen met je oude auto. Het circulair repareren, dus het laten repareren met gebruikte onderdelen, wordt steeds populairder vanwege het groene karakter. Daardoor hebben demontagebedrijven aan nieuwe voorraad. Aan een demontagebedrijf kun je je Ford Transit verkopen voor een kleine vergoeding.

Zelf aan de slag met de verkoop

Je kunt je auto ook verkopen aan een handelaar. Je hebt daarvoor ongetwijfeld weleens reclames op televisie of op internet van voorbij zien komen. Deze partijen bieden op basis van de kilometerstand en het bouwjaar een eenmalig bedrag voor je auto. Zij brengen je auto vervolgens voor de restwaarde naar de sloop of exporteren deze naar het buitenland. Als je serieus geld wilt verdienen aan je Ford Transit zal je deze zelf moeten gaan verkopen.

Het verkopen van je Ford Transit kun je op meerdere manieren doen. Je kunt de auto simpelweg langs de kant van de weg zetten met een ‘Te Koop’-bordje achter het raam, maar tegenwoordig maak je meer kans door de auto op internet te adverteren. Dit kan vanzelfsprekend op meerdere vraag & aanbod-websites, maar het is ook mogelijk om als particulier je auto te adverteren op specifieke websites voor auto’s. Deze websites worden goed bezocht door mensen die op zoek zijn naar een nieuwe (bedrijfs)auto.

Occasion dealer

Als je liever niet zelf met de verkoop van je auto aan de slag gaat, is het ook mogelijk om je auto te verkopen aan een autohandelaar. Deze heeft vaak een eigen garage of handelsvoorraad waar particulieren terecht kunnen voor het kopen van een tweede of derdehands voertuig. De handelaar heeft ook toegang tot meerdere website waar hij kan adverteren met de auto. Het nadeel van het verkopen van je bedrijfswagen aan een occasiondealer in plaats van zelf aan de slag gaan met de verkoop, is dat je genoegen moet nemen met een lagere prijs. De handelaar moet er immers zelf ook nog wat aan kunnen verdienen. Aan jou de afweging of je genoegen wilt nemen met deze lagere prijs als je zelf ook geen moeite hoeft te doen voor de verkoop van je Ford Transit.

Voorkom ongemak, houd een rittenregistratie bij

Indien uw beschikt over een auto van de zaak, moet er bijtelling betaald worden over het privégebruik van de auto. In 2021 is de bijtelling vastgesteld op 22 procent voor brandstof- hybride- en dieselvoertuigen. Voor elektrische voertuigen geldt een bijtelling van 12 procent over de eerste € 40.000 en 22 procent over de meerwaarde. Wordt er bijtelling betaald, dan mag er ook privé met de auto gereden worden. Liever geen bijtelling betalen? Dan mag er maximaal 500 kilometer privé met de auto gereden worden en dient er een sluitende rittenregistratie bijgehouden te worden.

 

Ritregistratie bijhouden

Het bijhouden van een ritregistratie is niet moeilijk, maar neemt wel veel tijd in beslag. Tenminste, als je het met de hand bij gaat houden. Per rit moet namelijk bijgehouden worden hoe laat u bent begonnen met rijden, hoe laat u bent gearriveerd, het start- en stopadres, het aantal gereden kilometers, de totale kilometerstand en het karakter van de rit. Als dit handmatig bijgehouden wordt met pen en papier, neemt dit veel tijd in beslag en is de kans op fouten aanwezig. Eenvoudiger is om de rittenregistratie bij te houden met een rittenregistratiesysteem. Met behulp van een rittenregistratie systeem in de auto worden er coördinaten gemeten via GPS en verstuurt naar een online account. Hier bekijkt en beheert u de rittenregistratie, en vervolgens exporteert u de gegevens naar Excel, PDF of een Fiscaal rapport.  

Voorkom boetes

Mocht u ooit een controle krijgen vanuit de Belastingdienst, kunt u met de ritregistratie aantonen dat er op jaarbasis niet meer dan 500 km privé is gereden. Belangrijk om te weten is dat de Belastingdienst de gegevens tot 7 jaar terug kan vragen. Bewaar de gegevens dus goed, want de boete van een foutieve of helemaal geen ritregistratie kan hoog oplopen, plus dat er nog eens verzuimboete of vergrijpboete bij komt.

https://www.trackjackeurope.com/rittenregistratie/

In vier stappen een goedkope autoverzekering afsluiten

Het is algemeen bekend dat de kostprijs van een autoverzekering in de praktijk behoorlijk kan oplopen. Dat is vervelend, want op het ogenblik dat je een nieuwe auto hebt aangekocht zal je sowieso reeds worden geconfronteerd met een behoorlijk aantal nieuwe en extra kosten. Denk hierbij niet alleen aan het mogelijks afbetalen van een periodieke lening, maar ook aan bijvoorbeeld de wegentaks die je moet betalen en dus ook aan je autoverzekering. Een goedkope autoverzekering afsluiten kan helpen om het globale prijskaartje waar je rekening mee moet houden aanzienlijk te kunnen drukken. Lijkt dit jou ook wel wat? Hou dan rekening met de onderstaande vier stappen die je duidelijk maken hoe je een goedkope autoverzekering kan afsluiten voor jouw gloednieuwe (of iets minder nieuwe) auto!

            1.) Het bepalen van de dekkingen die je nodig hebt

Ongeacht de kostprijs die je wenst te betalen voor jouw nieuwe autoverzekering is het altijd van belang om even grondig na te denken over welke dekkingen je graag wenst af te sluiten. Wat dit betreft zal je kunnen vaststellen dat er tal van verschillende mogelijkheden bestaan. Binnen de verzekeringsmarkt wordt er dan ook een onderscheid gemaakt tussen:

 

 • De WA-verzekering met de wettelijk verplichte dekking;
 • De beperkt casco verzekering;
 • De volledige casco verzekering;

 

Voor de WA-verzekering geldt dat het een verzekering betreft die enkel en alleen over een dekking ten opzichte van derden beschikt. Dit betekent dat er nooit, op geen enkele manier tussenkomst door de verzekering zal worden verleend bij eigen schade aan het voertuig. Dat is uiteraard een belangrijk gegeven om rekening mee te houden. Daar staat echter wel tegenover dat de WA-verzekering de meest goedkope autoverzekering is op de markt. Voor mensen met een zeer beperkt budget kan dit dan ook de voor de hand liggende keuze zijn.

               Wat met de beperkt en volledige casco autoverzekeringen?

De meest goedkope autoverzekering op de markt is dus duidelijk de WA-verzekering. Dit betekent echter niet dat deze voor iedereen automatisch ook het interessantst is, integendeel. Voor heel wat mensen, in het bijzonder voor zij die bijvoorbeeld dagelijks de weg opgaan met hun auto, is het belangrijk dat deze zo optimaal mogelijk is verzekerd. Dit betekent concreet dat men wil kunnen genieten van bijvoorbeeld een dekking van schade bij diefstal of brand of zelfs wanneer er een ongeval plaats heeft gevonden. Geldt dat ook voor jou? Dan zal je genoodzaakt zijn om even grondig de dekkingen te bestuderen die de beperkt en volledige casco autoverzekeringen voor jou in petto hebben.

            2.) Zorg voor een zo clean mogelijke rijgeschiedenis

Het tweede punt is eigenlijk iets waar je als bestuurder van een voertuig continue mee bezig moet zijn. Een autoverzekering hoeft in de basis immers niet eens zo duur te zijn, integendeel. Het is vaak een combinatie van een zware auto samen met een euhm… zware rijgeschiedenis die ervoor zorgt dat de kostprijs van een autoverzekering aanzienlijk de hoogte in kan schieten. Veel mensen begrijpen nog steeds niet helemaal hoe dit systeem nu precies werkt. Als je betrokken raakt bij een ongeval zonder dat je daarvoor schuld treft kan je daar toch helemaal niets aan doen? Dat is juist. Het is dan ook uitsluitend wanneer er sprake is van een verwijtbare schuld dat dit een negatieve impact zal hebben op de premie van je autoverzekering. Hoe dan ook, zorgen voor een zo clean mogelijke rijgeschiedenis en vooral zo weinig mogelijk ongevallen met verwijtbare schuld zijn van cruciaal belang wanneer je met zekerheid een echt goedkope autoverzekering zal willen kunnen afsluiten.

            3.) Let op de specificaties van je auto

Een derde punt om altijd bij stil te blijven staan heeft te maken met de specificaties waar je auto over beschikt. Dit is iets waar veel mensen in de praktijk niet of slechts beperkt rekening mee houden, maar toch is dit ongelofelijk belangrijk. Een auto met een groot vermogen kan namelijk bij een ongeval veel meer schade aanrichten. Dat zorgt ervoor dat de autoverzekering die ervoor moet worden afgesloten een stuk duurder kan uitvallen. Wil je er dus met andere woorden zeker van zijn dat je kan rekenen op een echt goedkope autoverzekering? Besteed dan zeker en vast aandacht aan de volgende punten:

 

 1. Besef dat een cabrio verzekeren altijd duurder is dan een coupé;
 2. Let op het vermogen van de auto;
 3. Hou rekening met de uitstoot van het voertuig;

 

Voordat je een bepaalde auto koopt kan het in de praktijk altijd een goed idee zijn om even te vragen om een simulatie van de verzekeringspremie uit te laten voeren door jouw verzekeraar. Op basis van deze simulatie of berekening zal je meteen kunnen ontdekken hoe hoog (of hoe laag) jouw potentiële autoverzekering kan komen te liggen. Op deze manier zorg je ervoor dat je nooit geconfronteerd zal worden met vervelende verrassingen. Wil je dus met andere woorden in de praktijk echt kunnen rekenen op een goedkope autoverzekering? Zorg er dan altijd voor dat je reeds tijdens het aankoopproces grondig nadenkt over de vereiste specificaties. Alleen op die manier voorkom je vervelende verrassingen op het ogenblik dat je de koopovereenkomst van het voertuig reeds hebt afgesloten.

            4.) Autoverzekeringen vergelijken is de boodschap!

Tot slot is het belangrijk om er rekening mee te houden dat een goedkope autoverzekering bij je vaste verzekeraar niet automatisch de prijs-kwaliteit interessantste hoeft te zijn. Voor heel wat mensen geldt dat zij klant zijn bij een vaste verzekeraar waarbij ze het merendeel van hun verzekeringen onder hebben gebracht. Het is dan natuurlijk aanlokkelijk om bij deze partij ook de verzekering voor je auto af te sluiten. Het is immers toch ongelofelijk handig wanneer alle verzekeringen bij één en dezelfde partij staan? Dat mag dan misschien wel het geval zijn, daar staat tegenover dat de goedkoopste verzekering bij jouw huis-en-tuin verzekeraar niet automatisch de goedkoopste op de markt moet zijn. Wil je dus met andere woorden niet alleen maar een goedkope autoverzekering kunnen afsluiten, maar wil je daarbij ook kunnen rekenen op de meest interessante voorwaarden? In dat geval is het vergelijken van de verschillende autoverzekeringen op de markt altijd de moeite meer dan waard! Wil jij je auto goed verzekeren? Je weet wat je te doen staat!