Hoogwaardige VW onderdelen bestellen voor Classic wagens

Heb jij een VW Kever onderdeel nodig? Check snel de grote hoeveelheid parts op Paruzzi.com. Wij geven alvast een indicatie. Onder de categorie ‘achteras / differentieel’ vallen onder andere de volgende artikelen:

-een complete aandrijfas (IRS);

-aandrijfas keerringen (per paar);

-A-kwaliteit deelbare aandrijfashoezen (per stuk);

-B-kwaliteit deelbare aandrijfashoezen (per paar);

-flensdeksel (per paar);

-homokineet (per stuk);

-een hulpveer / stabilisatorstang;

-verstelbare veerplaten (per paar);

-een chromen torsiestaafdeksel;

-tussen-as ombouw steunen.

Per item staat vermeld hoeveel er nog op voorraad zijn. Is iets uitverkocht dan kun je een verzoek indienen dat je bericht wordt zodra een en ander binnen is gekomen. Aanvullend wordt aangegeven of een product het label ‘premium quality’ oftewel hoogwaardige kwaliteit verdient.

Wij vinden het zoeken op Paruzzi.com erg makkelijk. Veilig bovendien: aan de hand van het originele en het Paruzzi nummer kun je achterhalen of je echt bestelt wat je nodig hebt. Kun je niet vinden wat je zoekt, of is het lastig kiezen tussen mogelijkheden? De Paruzzi klantenservice helpt je graag op weg. De service van Paruzzi? Daarover zijn we zeer te spreken. Over retourneren bijvoorbeeld wordt niet moeilijk gedaan. Als je per ongeluk het verkeerde hebt gekocht of je bent niet 100% tevreden, dan mag je het bestelde terugsturen. Je krijgt het volledige aankoopbedrag weer op je rekening gestort. Hierbij geldt een periode van 14 dagen. Zijn er meer dan twee weken verstreken, dan wordt het vergoedingsbedrag verlaagd met 25%. Maar let op, na 60 dagen wordt er niets meer ingenomen. Andere voorwaarden die gesteld worden aan een retour zijn de volgende (we citeren hierbij Paruzzi.com):

“- Het onderdeel moet in de originele verpakking zitten en deze verpakking mag niet beschreven of beplakt zijn. Is dit wel het geval wordt er 25% ingehouden. – Onderdelen die al gemonteerd zijn geweest kunnen niet retour. – Elektrische onderdelen die uit de verpakking zijn gehaald kunnen niet retour omdat wij de werking ervan moeilijk kunnen controleren. – Boeken uit de verpakking kunnen niet retour i.v.m. copyright. – Speciaal voor jou bestelde of geprepareerde onderdelen kunnen niet retour. – Onderdelen waarbij in de omschrijving specifiek staat vermeld dat ze niet geretourneerd kunnen worden.”

https://www.paruzzi.com/nl

Je oude Ford Transit verkopen? Zo doe je dat!

Je Ford Transit heeft je vele jaren en vele kilometers mobiel gehouden, maar de tijd om er afscheid van te nemen is aangebroken. Je hebt een leuke nieuwe bus op de kop getikt en gaat nu je Ford Transit verkopen. Lees hier een paar tips.

Of je nu een flink verouderde Transit hebt, waar al het een en ander aan mankeert, of een nog redelijk moderne auto hebt, je kunt je auto altijd aanbieden voor onderdelen. Een professioneel autodemontage bedrijf heeft vaak wel interesse in je auto. De auto wordt vakkundig gedemonteerd en de onderdelen die nog in goede staat zijn, worden opgeslagen en weer verkocht aan anderen. Het hergebruiken van onderdelen die nog van goede kwaliteit zijn, is een van de meest milieuvriendelijke dingen die je kunt doen met je oude auto. Het circulair repareren, dus het laten repareren met gebruikte onderdelen, wordt steeds populairder vanwege het groene karakter. Daardoor hebben demontagebedrijven aan nieuwe voorraad. Aan een demontagebedrijf kun je je Ford Transit verkopen voor een kleine vergoeding.

Zelf aan de slag met de verkoop

Je kunt je auto ook verkopen aan een handelaar. Je hebt daarvoor ongetwijfeld weleens reclames op televisie of op internet van voorbij zien komen. Deze partijen bieden op basis van de kilometerstand en het bouwjaar een eenmalig bedrag voor je auto. Zij brengen je auto vervolgens voor de restwaarde naar de sloop of exporteren deze naar het buitenland. Als je serieus geld wilt verdienen aan je Ford Transit zal je deze zelf moeten gaan verkopen.

Het verkopen van je Ford Transit kun je op meerdere manieren doen. Je kunt de auto simpelweg langs de kant van de weg zetten met een ‘Te Koop’-bordje achter het raam, maar tegenwoordig maak je meer kans door de auto op internet te adverteren. Dit kan vanzelfsprekend op meerdere vraag & aanbod-websites, maar het is ook mogelijk om als particulier je auto te adverteren op specifieke websites voor auto’s. Deze websites worden goed bezocht door mensen die op zoek zijn naar een nieuwe (bedrijfs)auto.

Occasion dealer

Als je liever niet zelf met de verkoop van je auto aan de slag gaat, is het ook mogelijk om je auto te verkopen aan een autohandelaar. Deze heeft vaak een eigen garage of handelsvoorraad waar particulieren terecht kunnen voor het kopen van een tweede of derdehands voertuig. De handelaar heeft ook toegang tot meerdere website waar hij kan adverteren met de auto. Het nadeel van het verkopen van je bedrijfswagen aan een occasiondealer in plaats van zelf aan de slag gaan met de verkoop, is dat je genoegen moet nemen met een lagere prijs. De handelaar moet er immers zelf ook nog wat aan kunnen verdienen. Aan jou de afweging of je genoegen wilt nemen met deze lagere prijs als je zelf ook geen moeite hoeft te doen voor de verkoop van je Ford Transit.

Voorkom ongemak, houd een rittenregistratie bij

Indien uw beschikt over een auto van de zaak, moet er bijtelling betaald worden over het privégebruik van de auto. In 2021 is de bijtelling vastgesteld op 22 procent voor brandstof- hybride- en dieselvoertuigen. Voor elektrische voertuigen geldt een bijtelling van 12 procent over de eerste € 40.000 en 22 procent over de meerwaarde. Wordt er bijtelling betaald, dan mag er ook privé met de auto gereden worden. Liever geen bijtelling betalen? Dan mag er maximaal 500 kilometer privé met de auto gereden worden en dient er een sluitende rittenregistratie bijgehouden te worden.

 

Ritregistratie bijhouden

Het bijhouden van een ritregistratie is niet moeilijk, maar neemt wel veel tijd in beslag. Tenminste, als je het met de hand bij gaat houden. Per rit moet namelijk bijgehouden worden hoe laat u bent begonnen met rijden, hoe laat u bent gearriveerd, het start- en stopadres, het aantal gereden kilometers, de totale kilometerstand en het karakter van de rit. Als dit handmatig bijgehouden wordt met pen en papier, neemt dit veel tijd in beslag en is de kans op fouten aanwezig. Eenvoudiger is om de rittenregistratie bij te houden met een rittenregistratiesysteem. Met behulp van een rittenregistratie systeem in de auto worden er coördinaten gemeten via GPS en verstuurt naar een online account. Hier bekijkt en beheert u de rittenregistratie, en vervolgens exporteert u de gegevens naar Excel, PDF of een Fiscaal rapport.  

Voorkom boetes

Mocht u ooit een controle krijgen vanuit de Belastingdienst, kunt u met de ritregistratie aantonen dat er op jaarbasis niet meer dan 500 km privé is gereden. Belangrijk om te weten is dat de Belastingdienst de gegevens tot 7 jaar terug kan vragen. Bewaar de gegevens dus goed, want de boete van een foutieve of helemaal geen ritregistratie kan hoog oplopen, plus dat er nog eens verzuimboete of vergrijpboete bij komt.

https://www.trackjackeurope.com/rittenregistratie/

In vier stappen een goedkope autoverzekering afsluiten

Het is algemeen bekend dat de kostprijs van een autoverzekering in de praktijk behoorlijk kan oplopen. Dat is vervelend, want op het ogenblik dat je een nieuwe auto hebt aangekocht zal je sowieso reeds worden geconfronteerd met een behoorlijk aantal nieuwe en extra kosten. Denk hierbij niet alleen aan het mogelijks afbetalen van een periodieke lening, maar ook aan bijvoorbeeld de wegentaks die je moet betalen en dus ook aan je autoverzekering. Een goedkope autoverzekering afsluiten kan helpen om het globale prijskaartje waar je rekening mee moet houden aanzienlijk te kunnen drukken. Lijkt dit jou ook wel wat? Hou dan rekening met de onderstaande vier stappen die je duidelijk maken hoe je een goedkope autoverzekering kan afsluiten voor jouw gloednieuwe (of iets minder nieuwe) auto!

            1.) Het bepalen van de dekkingen die je nodig hebt

Ongeacht de kostprijs die je wenst te betalen voor jouw nieuwe autoverzekering is het altijd van belang om even grondig na te denken over welke dekkingen je graag wenst af te sluiten. Wat dit betreft zal je kunnen vaststellen dat er tal van verschillende mogelijkheden bestaan. Binnen de verzekeringsmarkt wordt er dan ook een onderscheid gemaakt tussen:

 

  • De WA-verzekering met de wettelijk verplichte dekking;
  • De beperkt casco verzekering;
  • De volledige casco verzekering;

 

Voor de WA-verzekering geldt dat het een verzekering betreft die enkel en alleen over een dekking ten opzichte van derden beschikt. Dit betekent dat er nooit, op geen enkele manier tussenkomst door de verzekering zal worden verleend bij eigen schade aan het voertuig. Dat is uiteraard een belangrijk gegeven om rekening mee te houden. Daar staat echter wel tegenover dat de WA-verzekering de meest goedkope autoverzekering is op de markt. Voor mensen met een zeer beperkt budget kan dit dan ook de voor de hand liggende keuze zijn.

               Wat met de beperkt en volledige casco autoverzekeringen?

De meest goedkope autoverzekering op de markt is dus duidelijk de WA-verzekering. Dit betekent echter niet dat deze voor iedereen automatisch ook het interessantst is, integendeel. Voor heel wat mensen, in het bijzonder voor zij die bijvoorbeeld dagelijks de weg opgaan met hun auto, is het belangrijk dat deze zo optimaal mogelijk is verzekerd. Dit betekent concreet dat men wil kunnen genieten van bijvoorbeeld een dekking van schade bij diefstal of brand of zelfs wanneer er een ongeval plaats heeft gevonden. Geldt dat ook voor jou? Dan zal je genoodzaakt zijn om even grondig de dekkingen te bestuderen die de beperkt en volledige casco autoverzekeringen voor jou in petto hebben.

            2.) Zorg voor een zo clean mogelijke rijgeschiedenis

Het tweede punt is eigenlijk iets waar je als bestuurder van een voertuig continue mee bezig moet zijn. Een autoverzekering hoeft in de basis immers niet eens zo duur te zijn, integendeel. Het is vaak een combinatie van een zware auto samen met een euhm… zware rijgeschiedenis die ervoor zorgt dat de kostprijs van een autoverzekering aanzienlijk de hoogte in kan schieten. Veel mensen begrijpen nog steeds niet helemaal hoe dit systeem nu precies werkt. Als je betrokken raakt bij een ongeval zonder dat je daarvoor schuld treft kan je daar toch helemaal niets aan doen? Dat is juist. Het is dan ook uitsluitend wanneer er sprake is van een verwijtbare schuld dat dit een negatieve impact zal hebben op de premie van je autoverzekering. Hoe dan ook, zorgen voor een zo clean mogelijke rijgeschiedenis en vooral zo weinig mogelijk ongevallen met verwijtbare schuld zijn van cruciaal belang wanneer je met zekerheid een echt goedkope autoverzekering zal willen kunnen afsluiten.

            3.) Let op de specificaties van je auto

Een derde punt om altijd bij stil te blijven staan heeft te maken met de specificaties waar je auto over beschikt. Dit is iets waar veel mensen in de praktijk niet of slechts beperkt rekening mee houden, maar toch is dit ongelofelijk belangrijk. Een auto met een groot vermogen kan namelijk bij een ongeval veel meer schade aanrichten. Dat zorgt ervoor dat de autoverzekering die ervoor moet worden afgesloten een stuk duurder kan uitvallen. Wil je er dus met andere woorden zeker van zijn dat je kan rekenen op een echt goedkope autoverzekering? Besteed dan zeker en vast aandacht aan de volgende punten:

 

  1. Besef dat een cabrio verzekeren altijd duurder is dan een coupé;
  2. Let op het vermogen van de auto;
  3. Hou rekening met de uitstoot van het voertuig;

 

Voordat je een bepaalde auto koopt kan het in de praktijk altijd een goed idee zijn om even te vragen om een simulatie van de verzekeringspremie uit te laten voeren door jouw verzekeraar. Op basis van deze simulatie of berekening zal je meteen kunnen ontdekken hoe hoog (of hoe laag) jouw potentiële autoverzekering kan komen te liggen. Op deze manier zorg je ervoor dat je nooit geconfronteerd zal worden met vervelende verrassingen. Wil je dus met andere woorden in de praktijk echt kunnen rekenen op een goedkope autoverzekering? Zorg er dan altijd voor dat je reeds tijdens het aankoopproces grondig nadenkt over de vereiste specificaties. Alleen op die manier voorkom je vervelende verrassingen op het ogenblik dat je de koopovereenkomst van het voertuig reeds hebt afgesloten.

            4.) Autoverzekeringen vergelijken is de boodschap!

Tot slot is het belangrijk om er rekening mee te houden dat een goedkope autoverzekering bij je vaste verzekeraar niet automatisch de prijs-kwaliteit interessantste hoeft te zijn. Voor heel wat mensen geldt dat zij klant zijn bij een vaste verzekeraar waarbij ze het merendeel van hun verzekeringen onder hebben gebracht. Het is dan natuurlijk aanlokkelijk om bij deze partij ook de verzekering voor je auto af te sluiten. Het is immers toch ongelofelijk handig wanneer alle verzekeringen bij één en dezelfde partij staan? Dat mag dan misschien wel het geval zijn, daar staat tegenover dat de goedkoopste verzekering bij jouw huis-en-tuin verzekeraar niet automatisch de goedkoopste op de markt moet zijn. Wil je dus met andere woorden niet alleen maar een goedkope autoverzekering kunnen afsluiten, maar wil je daarbij ook kunnen rekenen op de meest interessante voorwaarden? In dat geval is het vergelijken van de verschillende autoverzekeringen op de markt altijd de moeite meer dan waard! Wil jij je auto goed verzekeren? Je weet wat je te doen staat!

Een mooie Ford automat aanschaffen

Als u op zoek bent naar een originele Ford automat, wilt u een automat vinden die écht past bij uw auto. Wanneer u online uw zoektocht naar een Ford automat start, zult u zien dat het aanbod groot is. Zodra u bij de zoekmachine op internet de zoekterm ‘’Ford automat’’ ingeeft, komen er gelijk allerlei verschillende aanbieders naar boven. Het vinden van een passende Ford automat voor uw auto moet dus geen probleem zijn. Het keuzeaanbod is immers groot. Echter, u wilt wel graag een Ford automat vinden die écht geschikt is voor uw auto. Vergelijk het aanbod en schaf een Ford automat aan die perfect past bij uw auto.

Een kwalitatief goede Ford automat

Een Ford automat wordt in eerste instantie aangeschaft met het oogmerk functioneel te moeten zijn. Uiteraard wordt er tegenwoordig bij de automatten ook rekening gehouden met een mooi design. Echter, de functionaliteit van de Ford automat staat voorop. Een Ford automat is er namelijk voor de veiligheid. Een kwalitatief goede Ford automat heeft een antislaap laag. Deze antislip laag moet glijden en daarmee gevaarlijke situaties voorkomen. Wanneer u online een Ford automat gaat aanschaffen, is het dus van belang de kwaliteit voor ogen te houden. Investeer in een kwalitatief goede Ford automat, investeer in veiligheid.

Een mooie mat die past bij uw auto

Zoals gezegd, moet een Ford automat functioneel zijn. Daar een Ford automat is ontworpen om de veiligheid te waarborgen, is kwaliteit van groot belang. Echter, er wordt tegenwoordig steeds meer aandacht besteed aan het interieur van een auto. Een Ford automat maakt ook onderdeel uit van dit interieur. U wilt dan ook een Ford automat vinden welke past bij het interieur van uw auto. Zo bestaat er tegenwoordig zelfs de mogelijkheid om te kiezen voor een velours Ford automat. Een Ford automat hoeft helemaal niet meer saai te zijn. Er zijn genoeg keuzemogelijkheden als het aan komt op het vinden van een mooie Ford automat.

 

 De dashcam wordt veelvuldig gebruikt, waar waar dient het voor?

 

Wat is de dashcam?

De dashcam is eigenlijk een soort webcam, maar dan voor op het dashboard van uw auto. U kunt het vergelijken met de zwarte doos in een vliegtuig. Het is een apparaat dat constant filmt, zodat áls er onderweg iets misgaat, het meteen duidelijk is wie er eigenlijk schuldig was. Dit scheelt een hoop toestanden met de verzekeraar en maakt meteen veel duidelijk. In Nederland is deze speciale camera ook al meer in opkomst, maar het is nog lang niet zo populair als in andere gebieden van de wereld.

Wat doet de verzekeraar?

Een dashcam zorgt voor meer duidelijkheid, maar dit hoeft niet altijd het geval te zijn. Uw video-opname laat alleen zien wat er voor de auto gebeurt. Hierdoor is het lang niet altijd duidelijk wie er eigenlijk schuldig is. Houd hier dus wel rekening mee. Het is een hulpmiddel, maar het is dus niet altijd voldoende bewijslast. Voor veel mensen is het echter niet alleen een middel dat gebruikt wordt voor de verzekeraar, maar ook voor een veiliger gevoel achter het stuur. Dat is natuurlijk ook wel wat waard.

Een Dashcam kopen

Wil jij een dashcam voor in je auto? Dan kun je die gemakkelijk kopen. Bekijk goed welke features jij belangrijk vindt en vergelijk vervolgens ook de prijzen goed met elkaar. Zo kun je het beste apparaat vinden dat bij jouw wensen. Klik hier en bekijk de dashcams.

 

Auto verkopen kan je helpen om snel je auto te verkopen.

Auto verkopen is de beste manier om snel en veilig je auto te verkopen zodat jij snel weer door kunt met je leven zonder zorgen te hebben over de verkoop van je auto. Je ontvangt direct het geld en er is geen gedoe. De volgende dag wordt de auto al opgehaald en zo ben je snel van het probleem af en heb je de ruimte om misschien van het verdiende geld wel weer een nieuwe auto aan te schaffen. Zo heb je het snel geregeld en kun je verder met de plannen die je van plan was. Daarom is auto verkopen er voor jou om jou rust te bieden, goede deals en een super snelle service. Na verkoop krijg je direct het geld, geen gedoe, en staan de medewerkers van auto verkopen de volgende dag al voor de deur om je auto op te halen.

Laat auto verkopen je helpen met de verkoop van je auto

Heeft u geen zin meer in de rompslomp die het verkopen van een auto met zich meebrengt? Dan bent u bij de autospecialist aan het juiste adres. Auto verkopen kan de zorgen die u met zich meedraagt tijdens het verkopen van uw auto verlichten door het hele verkoopproces op zich te nemen. Zo heeft u er geen omkijken meer naar en bent u snel van uw auto af voor een mooi prijsje. Auto verkopen koopt uw auto in voor een eerlijk bedrag zodat de autospecialisten deze weer kunnen doorverkopen. Hierdoor zit u niet langer met de zorgen en heeft de specialist een extra auto die ze kunnen verkopen. Een win-win situatie dus. Een mooi prijsje voor uw auto en u bent snel van het probleem af want de volgende dag staan ze al voor de deur.